Το νησί που απαγορεύει τα τακούνια! - itravelling.grΤο νησί που απαγορεύει τα τακούνια! - itravelling.gr

Εάν θέλεις να επισκεφτείς το νησί αυτό, άφησε έξω από τη βαλίτσα σου τα ψηλοτάκουνα παπούτσια…

Εάν θέλεις να επισκεφτείς το νησί Carmel-by-the-Sea, καλά θα κάνεις να αφήσεις έξω από τη βαλίτσα σου τα ψηλοτάκουνα παπούτσια. Το Carmel-by-the-Sea ή Carmel, όπως είναι πιο γνωστό, είναι το μοναδικό νησί που απαγορεύει τα τακούνια με νόμο! Κι όμως στο νησί του Κλιντ Ίστγουντ και στον παράδεισο των σκυλιών δε θα δεις καμιά να φοράει τακούνια, καθώς κινδυνεύει με πρόστιμο.

Το νησί που απαγορεύει τα τακούνια και αγαπά τα σκυλιά

Το Carmel βρίσκεται στις ακτές της Καλιφόρνιας και μπορείς να το προσεγγίσεις με το αυτοκίνητο σε περίπου 2 ώρες από το Σαν Φρανσίσκο. Το νησί αυτό είναι γνωστό και ως ο παράδεισος των σκυλιών, αφού όπου κι αν βρεθείς, θα δεις δεκάδες σκυλιά να περπατούν και να επιδιώκουν την προσοχή σου. Μάλιστα, η παραλία Carmel City Beach είναι από εκείνες τις παραλίες, που επιτρέπονται να κολυμπήσουν τα σκυλιά. Σύμφωνα με τους ντόπιους, το Carmel μεταφράστηκε σε παράδεισο των σκύλων, από την τραγουδίστρια Ντόρις Ντέι, η οποία έφτιαξε το πρώτο ξενοδοχείο σκύλων στην περιοχή, το Cypress Inn Hotel.

Από το 1920 έως τις ημέρες μας στο Carmel απαγορεύονται τα τακούνια. Κι όμως, δεν πρόκειται για φάρσα, εάν βρεθείς εκεί μην πάρεις ψηλοτάκουνα, καθώς το τσουχτερό πρόστιμο θα είναι το λιγότερο. Οι δρόμοι του νησιού είναι γεμάτοι με ανοίγματα από τις ρίζες των δέντρων, που τα προκαλούν. Μάλιστα, ο νόμος κατά των τακουνιών θεσπίστηκε το 1920 για αυτόν ακριβώς το λόγο, ώστε να μη ζητήσει κανείς αποζημίωση για τυχόν τραυματισμούς από τα πεζοδρόμια και τα τακούνια…. Παρόλα αυτά, οι αρμόδιες Αρχές είναι λίγο πιο συγκαταβατικές πλέον και δίνουν τη δυνατότητα να φοράς τακούνι έως πέντε εκατοστά, ενώ για παραπάνω πόντους χρειάζεσαι άδεια από το Δημαρχείο….

Comments