Η Αμοργός διεκδικεί το χρόνο και την προσοχή σου με το –όχι τόσο γνωστό- ναυάγιο της στην περιοχή της Καλοταρίτισσας. Η Αμοργός έχει μείνει ως το Απέραντο Γαλάζιο και όχι άδικα. Μπορεί το προσωνύμιο αυτό να αναφέρεται στη διάσημη παραλία της Αγίας Άννας, όμως ολόκληρο το νησί θα σου μάθει από την αρχή την παλέτα του μπλε. Ανάμεσα σε γραφικά σοκάκια, μυστικές παραλίες και κάστρα θα βρεις το ναυάγιο στην Αμοργό. Το ναυάγιο Ολυμπία, όπως είναι το όνομα του πλοίου, μαγνητίζει την προσοχή των εξερευνητών, που ψάχνουν το κάτι παραπάνω στις διακοπές τους.

Το iTravelling.gr εξερευνά το ναυάγιο στην Αμοργό! - itravelling.gr

Το ναυάγιο της Αμοργού μπορεί να μην είναι τόσο διάσημο, όσο εκείνο της Ζακύνθου, όμως αξίζει την προσοχή και την επίσκεψή σου! Το πλοίο Ολυμπία ή Inland, όπως ήταν το αρχικό του όνομα, βρίσκεται στην Κάτω Μεριά της Αμοργού κοντά στη διάσημη παραλία της Καλοταρίτισσας και σε περιμένει για πεζοπορία και εξερεύνηση.

Το iTravelling.gr επισκέφτηκε το ναυάγιο της Αμοργού και σου δίνει όλες τις πληροφορίες, που χρειάζεσαι.

Το iTravelling.gr εξερευνά το ναυάγιο στην Αμοργό! - itravelling.gr

Η ιστορία πίσω από το ναυάγιο στην Αμοργό

Το ναυάγιο αυτό μετράει περίπου 40 χρόνια, όταν τον Φεβρουάριο του 1980 η περιοχή είχε πάνω από 10 μποφόρ βόρεια ρίχνοντας το πλοίο στο δύσβατο αυτό σημείο. Ο καπετάνιος στην προσπάθειά του να ρίξει άγκυρα, έπεσε σε βράχο. Πολλές οι ιστορίες πίσω από το κυπριακής κατοχής πλοίο, με τη θεωρία περί σύγχρονων πειρατών να κυριαρχεί. Το πλοίο Ολυμπία δεν κατάφερε να αντέξει το δυνατό αέρα και το κύμα το διαπέρασε. Ο χρόνος και η φύση έντυσαν με ιδιαίτερα χρώματα το ναυάγιο, το οποίο προκαλεί τους εξερευνητές των Κυκλάδων και ειδικότερα της Αμοργού να το θαυμάσουν.

Το iTravelling.gr εξερευνά το ναυάγιο στην Αμοργό! - itravelling.gr

Πως θα πάω στο ναυάγιο στην Αμοργό

Για να φτάσει κανείς στο ναυάγιο θα πρέπει να κατευθυνθεί προς την Κάτω Μεριά και να συνεχίσει το δρόμο προς την Καλοταρίτισσα. Αρκετά πριν τη μεγάλη στροφή της Καλοταρίτισσσας, στη δεξιά πλευρά βρίσκεται το ναυάγιο. Δεν θα μπορέσεις να δεις το ναυάγιο από το δρόμο, οπότε με λίγη προσοχή και βοήθεια από τους ντόπιους και τους περαστικούς θα βρεις το μονοπάτι. Τα αρκετά αυτοκίνητα, που είναι σταθμευμένα στη γύρω περιοχή, θα αποτελέσουν ίσως την πυξίδα σου για το μονοπάτι.

Τι πρέπει να ξέρεις πριν πας στο ναυάγιο της Καλοταρίτισσας

Θα πρέπει να φοράς άνετα παπούτσια για να κατέβεις το σχετικά εύκολο αυτό μονοπάτι.

Από τα πρώτα κιόλας μέτρα κατάβασης θα αντικρίσεις το ναυάγιο της Καλοταρίτισσας. Μη ξεχάσεις να έχεις «ετοιμοπόλεμη» τη φωτογραφική σου μηχανή!

Θα ακούσεις αρκετούς να λένε για βουτιές δίπλα από το ναυάγιο. Μην το τολμήσεις! Πρόκειται για έναν κόλπο, που δε φημίζεται για την καθαριότητά του, λόγω του ναυαγίου αλλά και των σκουπιδιών, που φέρνει ο αέρας. Οι τοπικοί φορείς και πολλές εθελοντικές ομάδες καθαρίζουν συχνά το σημείο, όμως ο καιρός δεν είναι με το μέρος τους. Για βουτιές επισκέψου την παραλία της Καλοταρίτισσας.

Το iTravelling.gr εξερευνά το ναυάγιο στην Αμοργό! - itravelling.gr

Η καλύτερη ώρα για να απολαύσεις τη θέα είναι νωρίς το πρωί ή το απόγευμα, όταν δεν έχει πολύ κόσμο το μονοπάτι.

Η εκδρομή στο ναυάγιο της Αμοργού πρέπει να μπει στη λίστα σου για μια διαφορετική ξενάγηση στο Απέραντο Γαλάζιο.

Comments