Το εστιατόριο Amrita μας περιμένει για ένα γυμνό δείπνο - iTravelling

Στο Amrita θα μπορέσετε να απολαύσετε ένα γυμνό δείπνο, μόνο που θα σας επιτραπεί η είσοδος υπό ιαπωνικές προϋποθέσεις…

Μετά το τολμηρό pop-up εστιατόριο Bunyadi στο Λονδίνο, σειρά πήρε το Τόκιο. Η ιαπωνική πρωτεύουσα δεν θα μπορούσε να μείνει πίσω στις εξελίξεις, γι` αυτό έφερε τα μέρη της την ιδέα αλλά, αλλάζοντας όμως όνομα του διάσημου εστιατορίου Bunyadi σε Amrita στο οποίο μπορείς να απολαύσεις το δείπνο μόνο όπως σε γέννησε η μαμά σου. Το concept για το γυμνό δείπνο είχε μεγάλη απήχηση στο Λονδίνο, αφού ήδη είχαν κάνει αίτηση για εισιτήρια πάνω από 46.000 άτομα και τώρα η Ιαπωνία δέχεται το αδερφάκι του με αρκετά… ιαπωνικά μέτρα εισόδου, τα οποία τείνουν να είναι προσβλητικά.

Τα προσβλητικά μέτρα εισόδου των Ιαπώνων

Αν και η λονδρέζικη ιδέα επιβάλλει το απόλυτο γυμνό, το ιαπωνικό Bunyadi ή αλλιώς Amrita το απαγορεύει και μάλιστα θα δίνει στους θαμώνες του να φορούν ένα χάρτινο εσώρουχο μίας χρήσης. Το επόμενο -προσβλητικό- μέτρο των Ιαπώνων είναι η παράμετρος των κιλών. Θα απαγορεύεται η είσοδος στο εστιατόριο σε παχύσαρκους, μάλιστα εάν κάποιοι προσπεράσουν τους κανόνες και κάνουν online κράτηση, κατά την είσοδό τους στο εστιατόριο θα υποβάλλονται σε ζύγισμα και αναλόγως θα τους επιτρέπεται ή όχι η είσοδος χωρίς όμως να πάρουν πίσω τα χρήματα τους.

Αντίστοιχα, απαγορεύεται η είσοδος σε άτομα άνω των 60 ετών, ενώ ανεπιθύμητοι είναι και όσοι έχουν κάνει το λάθος να χτυπήσουν κάποιο τατουάζ, καθώς για την Ιαπωνία το «σημαδεμένο» κορμί  παραπέμπει σε συναναστροφές με τον υπόκοσμο.

Χρυσό το εισιτήριο για το γυμνό δείπνο

Το pop-up εστιατόριο έχει το όνομα Amrita -στα σανσκριτικά σημαίνει «αθανασία»- και το κόστος εισιτηρίου του ξεκινά από 100 ευρώ.

Comments