The Pie Shop: Ταξίδι με μια μπουκιά στις πίτες του κόσμου

Το The Pie Shop προσφέρει comfort food, γεύση και ποιότητα που σε χορταίνει και σε γεμίζει αναμνήσεις.

 

Κάθε βόλτα στο κέντρο κρύβει εκπλήξεις. Αυτή τη φορά η έκπληξη ήταν γευστική! Τι θα έλεγες εάν σου έλεγα πως μπορείς να ταξιδέψεις σε όλο τον κόσμο με μια μπουκιά; Κι όμως, το The Pie Shop σε περιμένει για ένα γευστικό ταξίδι στις πίτες του κόσμου. Μια μαμά, μια κόρη και ένας Γάλλος σεφ ενώνουν τις δυνάμεις τους και μας προσφέρουν το καλύτερο comfort food στο κέντρο της Αθήνας. Δε θα αρκεστείς σε μια μπουκιά, γι’ αυτό σου δίνουμε όλα όσα χρειάζεσαι για το γευστικό ταξίδι.

Το iTravelling μίλησε με τις ιδιοκτήτριες του The Pie Shop, Νάντα και Εστέλ και μας μύησαν στο μαγικό κόσμο της γαστρονομίας. Ας τις γνωρίσουμε.

Πως γεννήθηκε η ιδέα του The Pie Shop;

Εγώ και η συνέταιρος μου έχουμε ταξιδέψει πολύ, έχουμε φάει πολύ καλά και οι δύο είμαστε μέσα στο χώρο της εστίασης χρόνια. Εγώ στο μάρκετινγκ και εκείνη με τη δική της κουζίνα, αφού έχει το εστιατόριο του Μουσείου Ακρόπολης και στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος το Agora Bistro. Είχαμε την απορία τι θα μπορούσαμε να κάνουμε για να δώσουμε στους Έλληνες αυτές τις γεύσεις από όλο τον κόσμο, που είναι τόσο θελκτικές και να τους δώσουμε ποιοτικό φαγητό. Τότε γεννήθηκε η ιδέα του The Pie Shop. Σκεφτήκαμε τις πίτες, που τις αγαπάει όλος ο κόσμος και είπαμε να τις κάνουμε πίτες από όλο τον κόσμο. Βρήκαμε διάφορες συνταγές από αυτές που έχουμε ήδη δοκιμάσει αλλά και νέες για να τις προσφέρουμε στο ελληνικό κοινό.

Γιατί επιλέξατε το κέντρο της Αθήνας;

Το κέντρο της Αθήνας είναι ιδανική περιοχή, γιατί αναπτύσσεται ραγδαία και αποτελεί για όλους ένα κέντρο αναφοράς.  Όλος ο κόσμος περνάει από εδώ, είναι πολλές οι υπηρεσίες, πολλοί οι τουρίστες. Περνάει όλη η Ελλάδα.

Πως είναι η σχέση μαμάς και κόρης στη δουλειά; Επεμβαίνει η μία στην άλλη;

Εξαιρετική είναι η σχέση μαμάς και κόρης στη δουλειά. Είμαστε μια ομάδα. Όπως σε κάθε δουλειά επεμβαίνει η μία στην άλλη αλλά το αγαπάμε και οι δύο το ίδιο. Η Εστέλ είναι μικρή και μαθαίνει, εγώ δίνω τα φώτα μου. Εκείνη μου δίνει τη δική της νότα, τις δικές της φρέσκες ιδέες και πιστεύω πως θα τα πάμε καλά. Είναι σπουδαίο ότι παίρνεις από τη μια την εμπειρία, αλλά σίγουρα πρέπει από από την άλλη να βάλεις δίπλα το καινούργιο μυαλό και αυτά τα δυο μαζί μπορούν να κάνουν θαύματα.

Πείτε μας λίγα λόγια για τον σεφ Dominique Perrot.

Ο σεφ επιμελείται το μενού. Είχαμε την τύχη να είμαστε φίλοι, του το προτείναμε και είπε πάμε. Έχουμε την χαρά να μας μαγειρεύει.

Ποιος είναι ο στόχος του The Pie Shop;

Ο στόχος μας είναι να ανοίξουμε πολλά μαγαζιά σε διάφορα μέρη της Ελλάδας και ενδεχομένως και του εξωτερικού. Ακριβώς το ίδιο μαγαζί θα το βρίσκετε παντού, ίδια ποιότητα, ίδιο στυλ.

Τι μπορεί να βρει κανείς στο The Pie Shop;

Στο The Pie Shop έχουμε αυτή τη στιγμή τουλάχιστον 15 αλμυρές πίτες από το Περού, τη Τζαμάικα, τη Ρωσία, την Κορέα, την Κορσική, την Αμερική (την blueberry pie με φρέσκα μύρτιλλα χωρίς ζάχαρη). Οι ζύμες είναι καταπληκτικές, πολύ νόστιμες με ελάχιστη ζάχαρη, όπως κάνουν γενικά οι Γάλλοι στη κουζίνα τους.

Ποια πίτα γλυκιά και αλμυρή ξεχωρίζεται και γιατί;

Από γλυκιά ξεχωρίζω την τάρτα λεμόνι, είναι η σπεσιαλιτέ μας και είναι ένα γλυκό φοβερά ισορροπημένο, αξίζει τον κόπο να το δοκιμάσεις. Έχουμε όμως και μια φινετσάτη τάρτα από την Γαλλία με αχλάδι και πικραμύγδαλο και από πάνω φιστίκι Αιγίνης. Από τις αλμυρές θα ξεχώριζα τη Chicken pie από τη Νέα Ζηλανδία με μπόλικο κοτόπουλο, τη ντοματόπιτα από την Κορέα με τσένταρ, μοτσαρέλα και φρέσκο κρεμμυδάκι και πέστο, τα σαμούσας από την Ινδία είναι μια καινούργια συνταγή με φρέσκο μοσχαρίσιο κιμά, πατάτα, αρακά και πολύ κύμινο, τα αλτεκένιας από το Περού με κοτόπουλο και τζίντζερ και η τάρτα σπανάκι με γαλλικό κατσικίσιο τυρί και πολλά άλλα.

Με πίτες από όλο τον κόσμο όλοι ταξιδεύουν με μια μπουκιά. Εσείς που θα θέλατε να ταξιδέψετε και γιατί;

Μ’ αρέσει στα ταξίδια μου να ψάχνω την κουλτούρα. Ξεχωρίζω την επίσκεψη μου στις Κάβες του Ροκφόρ στην περιοχή Ροκφόρ στη Γαλλία, ήταν μια φοβερή εμπειρία για εμένα. Τώρα το όνειρο μου είναι να ταξιδέψω στην Ταϊλάνδη για το streetfood, είναι κάτι πολύ εξωτικό.

Η γεύση είναι εμπειρία ή ανάμνηση για εσάς;

Η γεύση είναι εμπειρία, αν και μπορεί να γίνει και ανάμνηση.

Υπάρχει ανταπόκριση από τον κόσμο; Ποιο προϊόν ξεχωρίζουν;

Υπάρχει πολύ μεγάλη ανταπόκριση από τον κόσμο. Από τον πρώτο μήνα είχαμε πελάτες, που έρχονται ακόμα σχεδόν καθημερινά. Ξεχωρίζουν την τάρτα λεμόνι, έρχονται και μας τη ζητούν συνέχεια, είτε γιατί την έχουν δοκιμάσει, είτε γιατί έχουν ακούσει γι’ αυτήν.

Το φαγητό μας είναι αληθινό. Βγαίνει από την κουζίνα του σεφ και μπαίνει απευθείας στη βιτρίνα. Είναι φρέσκο, οι ζύμες είναι φτιαγμένες στο χέρι, οι πρώτες ύλες είναι πολύ καλής ποιότητας.

Το όραμά μας είναι να εκπαιδεύσουμε τον κόσμο να τρώει καλά. Είναι καλύτερο να φας ένα κομμάτι, μια μικρή μερίδα αλλά να είναι πολύ καλής ποιότητας, θα σε χορτάσει και θα σου δώσει τις βιταμίνες σου, παρά να φας τρία ή τέσσερα φθηνοπράγματα, που είναι όλα τα ίδια και φτιάχνονται από σκόνη.

Ο χώρος είναι πολύ όμορφος και παραπέμπει σε Γαλλία.

Η διακόσμηση είναι ένα πάντρεμα πραγμάτων, μ’ αρέσει να παντρεύω τις κουλτούρες, μ’ αρέσουν οι αντίκες, τα παλιά πράγματα που έχουν «ζήσει».

Δες περισσότερες φωτογραφίες από το The Pie Shop παρακάτω:

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

iTravelling info:

The Pie Shop

Βουλής 16, Αθήνα

Ανοιχτά από τις 8.30 μέχρι τις 18.00 καθημερινά και Σάββατο.

 

Comments

*Η αναδημοσίευση των άρθρων επιτρέπεται μόνο εφόσον αναφέρουν πηγή με ενεργό σύνδεσμο στη σελίδα μας.