Σπήλαιο του Δράκου: Το μαγευτικό σπήλαιο με τις εφτά υπόγειες λίμνες στην Καστοριά

Ταξιδεύουμε ως την Καστοριά και ξεναγούμαστε σε ένα από τα πιο όμορφα σπήλαια της Ελλάδας. Μάθε περισσότερα για το Σπήλαιο του Δράκου.

Ψάχνεις για μια νέα περιπέτεια; Μάζεψε τους φυσιολάτρες φίλους σου και ξεκινήστε για την Καστοριά. Η όμορφη πόλη της Καστοριάς, εκτός από τη λίμνη, σου επιφυλάσσει μοναδικής ομορφιάς αξιοθέατα με πλούσια ιστορία, που δεν πρέπει να χάσεις. Ο λόγος για το Σπήλαιο του Δράκου, ένα από τα ομορφότερα σπήλαια της Ελλάδας, το οποίο βρίσκεται στην παραλίμνια βόρεια πλευρά της πόλης και σε περιμένει για μια υδάτινη ξενάγηση.

Η ομορφιά εδώ όντως βρίσκεται στα υπόγεια ανάμεσα σε σπήλαια με σταλαγμίτες, σταλακτίτες αλλά και υπόγειες λίμνες. Το σπήλαιο του Δράκου διαθέτει αρκετά χερσαία τμήματα με πλούσια γεωλογική ιστορία και ομορφιά, καθώς και εφτά υπόγειες λίμνες. Δέκα αίθουσες και πέντε διάδρομοι – σήραγγες σε περιμένουν για μια διαφορετική ξενάγηση πίσω στην παλαιολιθική εποχή.

Σπήλαιο του Δράκου: Το μαγευτικό σπήλαιο με τις εφτά υπόγειες λίμνες στην Καστοριά

Τι άλλο θα δεις στο Σπήλαιο του Δράκου

Μπορεί οι σταλαγμίτες και οι σταλακτίτες να κερδίζουν το ενδιαφέρον και τα βλέμματα όλων, όμως στο εσωτερικό του θα βρεις αρκετά παλαιοντολογικά αντικείμενα, όπως οστά της αρκούδας των σπηλαίων (Ursus Speleaus). Το συγκεκριμένο είδος έζησε στην Ευρώπη και εξαφανίστηκε πριν από περίπου 10.000 χρόνια.

Ο μύθος για το Σπήλαιο της Καστοριάς

Σύμφωνα με το μύθο, στην αρχαιότητα, ο βασιλιάς Κάστορας μαζί με τον αδερφό του Πολυδεύκη διοικούσαν την περιοχή και ήθελαν να καταφέρουν να προσπεράσουν τον δράκο, ο οποίος φρουρούσε το σπήλαιο, όπου έκρυβε αμύθητους θησαυρούς και χώμα από χρυσάφι.

iTravelling info:

Η θερμοκρασία του σπηλαίου παραμένει σταθερή όλο το χρόνο στους 16 -18 βαθμούς Κελσίου, ενώ η υγρασία βρίσκεται σε ψηλά επίπεδα 90%.

Πριν ξεκινήσεις για το Σπήλαιο του Δράκου, φόρεσε άνετα παπούτσια για να μπορείς να περπατάς άνετα χωρίς να γλιστράς.

Ιδανική εκδρομή για όλη την οικογένεια.

Comments