Πάμε για οινογνωσία στο δρόμο του κρασιού - iTravelling

Το Colmar δεν είναι μόνο για ρομαντικές περιηγήσεις. Πηγαίνουμε στο δρόμο του κρασιού και δοκιμάζουμε τα διάσημα γαλλικά κρασιά.

Το Colmar και η Αλσατία γενικότερα αποτελεί κορυφαίο προορισμό παγκοσμίως. Είναι από εκείνα τα μέρη, που σε μεταφέρουν στον κόσμο των παραμυθιών χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια. Ρομαντική ατμόσφαιρα, γραφικά δρομάκια, ένα κανάλι να θυμίζει Βενετία στα καλύτερά της, αλλά και καλλιτεχνικά δρώμενα και αρχιτεκτονική σε περιμένουν εκεί. Μετά το φανταστικό αλσατικό φαγητό, που δοκιμάσαμε, σειρά παίρνουν τα διάσημα γαλλικά κρασιά. Είμαστε στη πηγή και δε θα πιούμε νερό κρασί; Ο δρόμος του κρασιού μας περιμένει….

Ο δρόμος του κρασιού αποτελεί μια μοναδική εμπειρία για τους επισκέπτες της Αλσατίας. Η εκδρομή στους αλσατικούς αμπελώνες επιβάλλεται για να απολαύσεις μια κατάφυτη διαδρομή αλλά και να ξεναγηθείς στα οινοποιεία της περιοχής. Ακολουθώντας το δρόμο του κρασιού ή όπως ονομάζεται εκεί La route des vins d’ Alsace θα ανακαλύψεις και άλλα γραφικά χωριά και επιβλητικά κάστρα με αμπελώνες, οι οποίοι κρέμονται στους πρόποδες των Vosges.

Ας γνωρίσουμε τα κορυφαία κρασιά της Αλσατίας:

Σημαντικό είναι να γνωρίζεις πως όλα σχεδόν τα αλσατικά κρασιά είναι λευκά. Μοναδική εξαίρεση αποτελεί το Pinot Noir.

 Sylvaner

Είναι ένα ελαφρύ κρασί, το οποίο ταιριάζει ιδανικά με οστρακοειδή, ψάρια και αλλαντικά. Αρκετοί το προτιμούν ως απεριτίφ.

Pinot Blanc

Αποτελεί ιδανική συντροφιά φαγητού. Προτίμησέ το με ψάρια, λευκά κρέατα αλλά και πιάτα με αυγό.

Riesling

Είναι ένα από τα κορυφαία λευκά κρασιά στον κόσμο. Οι ντόπιοι θα στο προτείνουν μαζί με το παραδοσιακό τους πιάτο Choucroute.

Muscat

Ένα κλασσικό λευκό ξηρό κρασί, το οποίο θα δεις να το προτιμούν με σπαράγγια.

Pinot Gris

Οι κάτοικοι στην Αλσατία το επιλέγουν αντί κόκκινου κρασιού. Ταιριάζει ιδανικά με κόκκινα κρέατα και πουλερικά, που συνοδεύονται από πλούσιες σάλτσες.

Gewurtzraminer

Εάν είσαι λάτρης των τυριών, δοκίμασε το Gewurtzraminer.

Crémant d’Alsace

Εάν αγαπάς τα αφρώδη κρασιά, τότε μια ελαφριά εκδοχή της σαμπάνιας αποτελεί το Crémant d’Alsace.

Pinot Noir

Το μοναδικό κόκκινο κρασί της Αλσατίας είναι ιδανική παρέα για αλλαντικά, ψητά κρέατα και σαλάτες. Δε θα είναι λίγες οι φορές, που θα το δεις να το επιλέγουν στην παρασκευή των γλυκών τους.

Comments