On the Road || Στην Ελαφόνησο με τη νέα Mercedes-Benz CLA 180d!

Το ιδανικό τελείωμα για το φετινό καλοκαίρι, περιλαμβάνει την γοητευτική Mercedes-Benz CLA Coupé και έναν εξωτικό προορισμό όπως η Ελαφόνησος.

Οι αδυναμίες δεν κρύβονται και η Mercedes-Benz CLA Coupé αποτελεί μία εξ αυτών, από την πρώτη μέρα που γνωριστήκαμε με την προηγούμενη γενιά της, πίσω στο 2013. Η νέα CLA μας συστήθηκε το 2019 και συνεχίζει με επιτυχία στα βήματα της προκατόχου της, οπότε από εμάς είναι ένα μεγαλοπρεπέστατο ΝΑΙ.

Διακοπές στην εποχή του Κορωνοϊού

On the Road || Στην Ελαφόνησο με τη νέα Mercedes-Benz CLA 180d!

Το φετινό καλοκαίρι ήταν ιδιαίτερο από όλες τις απόψεις. Ο Covid-19 και τα παρελκόμενα του, έφεραν τις διακοπές με αυτοκίνητο στο επίκεντρο, καθώς συνδυάζουν ευελιξία στον προγραμματισμό και κυρίως ασφάλεια, μακριά από συνωστισμούς σε αεροπλάνα και βαπόρια.

Ο παράδεισος λοιπόν σε αυτή την περίπτωση είναι επίγειος και είναι εύκολα προσβάσιμος οδικώς, με εξαίρεση ένα 20λεπτο πέρασμα με καράβι, κατά τη διάρκεια του οποίου μπορείς απλά να παραμείνεις εντός αυτοκινήτου και τελικά να αποβιβαστείς στην Ελαφόνησο.

Όταν μάλιστα έχεις στη διάθεση σου την πετρελαιοκίνητη έκδοση 180d της Mercedes-Benz CLA, με τον 1.500άρη diesel κινητήρα των 116 ίππων, η κατανάλωση μειώνεται και η αυτονομία αυξάνεται, για να είσαι ακόμη πιο χαλαρός στις διακοπές σου!

Με hi-tech εσωτερικό για διακοπές 5 αστέρων

On the Road || Στην Ελαφόνησο με τη νέα Mercedes-Benz CLA 180d!

Ξεκινώντας από την Αθήνα γεμάτος όρεξη και αρκετές… βαλίτσες, διαπιστώνεις ότι το γερμανικό μοντέλο έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει με άνεση τόσο τους επιβάτες που θα βρεθούν στα ενδότερα του, όσο και τις αποσκευές τους, χάρη στα διαθέσιμα 460 λίτρα για μεταφορά αντικειμένων όλων των ειδών.

Στο ποιοτικό ταμπλό της CLA, την παράσταση κλέβουν οι δύο ψηφιακές οθόνες με το κοινό γυάλινο κάλυμμα, η αριστερή για τον πίνακα οργάνων και η δεξιά για το infotainment, καθώς και το διαδραστικό σύστημα φωνητικών εντολών MBUX (Mercedes-Benz User Experience). Αρκεί να αναφωνήσεις ένα «Hey Mercedes» για να ενεργοποιήσεις την επικοινωνία με το αυτοκίνητο, πάντα σε απλή γλώσσα.

Για παράδειγμα μπορείς να αναφέρεις το όνομα του αγαπημένου σου καλλιτέχνη και το σύστημα θα επιλέξει όσα τραγούδια έχεις αποθηκευμένα στην συνδεδεμένη συσκευή αναπαραγωγής ήχου με το όνομα του.

Το πιο άνετο ταξίδι

On the Road || Στην Ελαφόνησο με τη νέα Mercedes-Benz CLA 180d!

Για να φτάσεις στην Ελαφόνησο χρειάζεται να διανύσεις μεγάλες αποστάσεις σε τουλάχιστον 4 διαφορετικά οδικά δίκτυα (από Ολυμπία Οδό, μέχρι επαρχιακούς δρόμους) και η πετρελαιοκίνητη CLA δεν μας απογοήτευσε ούτε στο ελάχιστο.

Για την ακρίβεια φρόντισε να διευκολύνει την διαδικασία του ταξιδιού, κινούμενη με άνεση, ασφάλεια και κυρίως οικονομία. Η μέση κατανάλωση της ήταν αυτή που περιμένεις από ένα diesel μοντέλο, δεν ξεπέρασε σχεδόν ποτέ τα 5,5-6,0 λτ./100 χλμ., παρά τις απέλπιδες προσπάθειες μας για το αντίθετο.

Παράλληλα, διασχίζοντας όλη την Πελοπόννησο έχεις την ευκαιρία να διαπιστώσεις ότι η δεύτερη γενιά της Mercedes-Benz CLA Coupé είναι όντως πιο ολοκληρωμένη από ποτέ. Σταθερή, ευκολοδήγητη και με σπορ «ανησυχίες» εάν το θελήσεις, το γερμανικό μοντέλο αποτελεί την ιδανική παρέα ακόμη και για μεγάλα ταξίδια.

Χωρίς να το καταλάβεις, έχεις βρεθεί στης «Μονεμβασιάς τα Κάστρα» και ακόμη πιο σύντομα, με τη βοήθεια και των απαραίτητων θαλάσσιων μέσων όπως προαναφέραμε, στην Ελαφόνησο.

Εκεί, η CLA «μεταμορφώνεται» σε ένα πρακτικό όχημα, το οποίο θα κινηθεί σβέλτα και ευέλικτα στους δρόμους του νησιού, όπως και στο εθνικό οδικό δίκτυο. Σε αυτό προφανώς βοηθάει και το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων, με το οποίο εφοδιάζονταν το μοντέλο που είχαμε στη διάθεση μας.

Η ανάρτηση παρά τον σπορ προσανατολισμό της απορροφάει τυχόν κραδασμούς από «κακοτοπιές», το επίσης σπορ τιμόνι της Mercedes υπακούει ευλαβικά στις εντολές του οδηγού, το σύστημα infotainment MBUX δίνει τον απαραίτητο ρυθμό και αυτόματα βιώνεις το δικό σου προσωπικό καλοκαίρι, εντός αυτοκινήτου.

Δύσκολη η στιγμή του αποχαιρετισμού

On the Road || Στην Ελαφόνησο με τη νέα Mercedes-Benz CLA 180d!

Το… «κακό» με όλα τα… καλά, είναι ότι δεν κρατάνε πολύ. Η Ελαφόνησος ενδείκνυται για ξεκούραση, κατά προτίμηση όχι τον 15αύγουστο. Απίστευτη θάλασσα, ωραίο φαγητό, φιλόξενοι άνθρωποι, συνθέτουν το παζλ των ιδανικών χαλαρών διακοπών, πόσο δε μάλλον στην εποχή του Covid-19.

Την ίδια στιγμή, με ένα αυτοκίνητο όπως η νέα Mercedes-Benz CLA, η κάπως μακρινή απόσταση μετατρέπεται σε ευχάριστη διαδρομή, άρα το μόνο που μένει είναι να προετοιμαστείτε ψυχολογικά για την δύσκολη στιγμή του αποχωρισμού.

Ναι, δεν ήταν εύκολο να πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής, όσο κι αν η CLA φρόντισε για την επίσης ασφαλή και άνετη επάνοδο μας, παρά το βραδινό ταξίδι. Η κατάσταση έγινε ακόμη πιο δύσκολη όταν το επόμενο πρωί έπρεπε να την αποχωριστούμε.

Για κάποιους βέβαια αυτό το «δράμα» του αποχωρισμού μπορεί να αποφευχθεί. Για την ακρίβεια, με ένα ποσό λίγο πάνω από τα 32.000 ευρώ, μπορείς να αποκτήσεις το γερμανικό μοντέλο σε diesel εκδόσεις σαν αυτή της δοκιμής μας, αλλιώς υπάρχουν και οι αντίστοιχες βενζινοκίνητες.

Σε αμφότερες τις περιπτώσεις πάντως, η Mercedes-Benz CLA θα σε αφήσει απόλυτα ικανοποιημένο και θα καλύψει όλες τις βασικές σου ανάγκες και ακόμη περισσότερες. Όπως για παράδειγμα να το φορτώσεις με φουλ αποσκευές και να διασχίσεις σχεδόν τη μισή Ελλάδα μέσα σε 5 μέρες. Μην το σκέφτεσαι!

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Comments