On the Road || Ξέρω τι έκανες το καλοκαίρι με το Suzuki Swift Hybrid 1.2 CVT

Με σύγχρονη εμφάνιση, πλήρη εξοπλισμό, αξιοπιστία και αυτόματο κιβώτιο, η ήπια υβριδική έκδοση του Suzuki Swift αποτελεί μία άκρως δελεαστική πρόταση.

Ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα μοντέλα της ελληνικής αγοράς, το Suzuki Swift, βρίσκεται πλέον στην πιο πρόσφατη και σύγχρονη γενιά του. Για την ακρίβεια συνεχίζει την άκρως επιτυχημένη εμπορική πορεία των προκατόχων του.

Δεν το επιλέξαμε τυχαία για να περάσουμε παρέα το φετινό καλοκαίρι. Στη διάθεση μας είχαμε την ήπια υβριδική εκδοχή του ιαπωνικού μοντέλου με το αυτόματο κιβώτιο CVT. Επί 3,5 εβδομάδες διαπιστώσαμε και επαληθεύσαμε στην πράξη, όλα τα στοιχεία που συντελούν στη δημοφιλία του. Τόσο σε καθημερινή χρήση εντός πόλης, όσο και σε ταξίδια σε εθνικό ή επαρχιακό δίκτυο.

Εν αρχή ην η εμφάνιση

Όταν ένα αυτοκίνητο μαγνητίζει τα βλέμματα ακόμη και όταν είναι λερωμένο με λάσπες, στάχτες και ότι άλλο «έβρεχε» το καλοκαίρι, σημαίνει πολλά. Γιατί ξεχωρίζει όμως; Έχουμε και λέμε: μεγάλη μάσκα, κλίση της οροφής προς τα πίσω, φωτιστικά σώματα (εμπρός και πίσω) τεχνολογίας LED και καλά «κρυμμένες» πίσω χειρολαβές. Αυτά είναι τα βασικά χαρακτηριστικά που κάνουν το Swift κομψό και εμφανίσιμο από όποια πλευρά και αν το κοιτάξεις. Ε όταν πλύθηκε κιόλας, το υπέροχο κόκκινο χρώμα του ξεπρόβαλε και ταίριαξε με το καλοκαιρινό ηλιοβασίλεμα.

On the Road || Ξέρω τι έκανες το καλοκαίρι με το Suzuki Swift Hybrid 1.2 CVT

Ένας ευχάριστος εσωτερικός κόσμος

Το εσωτερικό του Swift είναι μοντέρνο και ευχάριστο και μπορούμε να το επιβεβαιώσουμε μετά από τόσες μέρες στο τιμόνι του. Στην κεντρική κονσόλα ξεχωρίζει η οθόνη αφής των 7 ιντσών, στην οποία δεσπόζει το σύστημα πολυμέσων της Suzuki. Αντίστοιχα, ψηφιακή οθόνη 4,2 ιντσών διαθέτει και ο πίνακας των οργάνων.

Σε ότι αφορά στα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί κατά μήκος του ταμπλό, είναι ιδιαίτερα ανθεκτικά. Παράλληλα, οι διαθέσιμοι χώροι για τους επιβάτες είναι υπέρ του δέοντος αρκετοί, με πληθώρα από θήκες για μικροαντικείμενα και καλή εργονομία. Να σημειωθεί ότι διαθέτει και αντίστοιχα πρακτικό χώρο αποσκευών, ο οποίος αγγίζει τα 265 λίτρα.

On the Road || Ξέρω τι έκανες το καλοκαίρι με το Suzuki Swift Hybrid 1.2 CVT

Οικονομικό και άνετο στο δρόμο

Το ήπια υβριδικό σύνολο των 83 ίππων σε συνδυασμό με το αυτόματο κιβώτιο CVT, αποτελούν ιδανικά εφόδια για άνετη οδήγηση. Η μέση κατανάλωση καυσίμου δεν ξεπερνάει τα 6 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα, ακόμη κι αν διαθέτεις «βαρύ» πόδι όπως εμείς. Όσο κι αν προσπαθήσαμε να παραβούμε τους «κανόνες» του Eco Driving, ο 1.200άρης κινητήρας βενζίνης του Swift αποδείχτηκε εξαιρετικά οικονομικός. Την ίδια στιγμή, το ιαπωνικό μοντέλο χωρίς να βάζει «φωτιά» στην άσφαλτο, είναι άνετο και σβέλτο στο δρόμο.

Στο διά ταύτα

Το καλοκαίρι έγινε ακόμη καλύτερο με το Suzuki Swift για παρέα. Ειδικά αν σκεφτούμε ότι διανύσαμε μαζί του πάνω από 1.500 χιλιόμετρα. Η χαμηλή κατανάλωση, συνδυάζεται με μοντέρνα εμφάνιση, ικανοποιητική πρακτικότητα και πλήρη εξοπλισμό. Και όλα αυτά με τιμή που ξεκινά από τα 14.830 ευρώ.

Τι άλλο να ζητήσει κανείς;

Ένα Suzuki Swift και για το επόμενο καλοκαίρι παρακαλώ!

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Comments