Οι Buena Vista All Stars στο Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος - itravelling.gr

Εκρηκτικοί λατινοαμερικάνικοι ρυθμοί και μελωδίες από τους δρόμους της Κούβας στη σκηνή του ΚΠΙΣΝ.
Το Parklife του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) έρχεται και φέτος ανανεωμένο για να μας συναρπάσει με ξεχωριστές συναυλίες στην πόλη. Φέτος το καλοκαίρι καλλιτέχνες διεθνούς βεληνεκούς έρχονται στο ΚΠΙΣΝ και μας δίνουν αφορμή για ξεχωριστές μουσικές αποδράσεις στο Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος.

Οι Buena Vista All Stars στο Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος - itravelling.gr

Το Σάββατο 29 Ιουνίου στις 21.00, πρώτοι καλεσμένοι της σειράς είναι οι Buena Vista All Stars που θα εμφανιστούν στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας τους «Una Noche en La Habana Tour» (Μια νύχτα στην Αβάνα). Ταξιδεύοντας από τους δρόμους της Κούβας στη σκηνή του ΚΠΙΣΝ, οι Buena Vista All Stars υπόσχονται μια εκρηκτική βραδιά γεμάτη γρήγορους λατινοαμερικανικούς ρυθμούς, πολύ χορό και διαχρονικά τραγούδια, όπως τα «Chan-Chan», «Dos Gardenias», «El Cuarto De Tula», «Candela», «Carretero».

H συναυλία πραγματοποιείται με ελεύθερη είσοδο χάρη στη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Buena Vista All Starts: Ιστορία και μουσική από την Κούβα

Όταν οι Buena Vista Social Club – αυτή η θρυλική μπάντα των βετεράνων Κουβανών μουσικών που απέκτησε μια «δεύτερη ζωή» αφού πρώτα συναντήθηκε, σχεδόν τυχαία, σε ένα στούντιο ηχογράφησης στην Αβάνα στα μέσα της δεκαετίας του ‘90 – ολοκλήρωσαν την περιοδεία τους «Adiós» το 2015, όλοι πίστεψαν ότι όντως επρόκειτο για τον συναυλιακό τους αποχαιρετισμό. Μετά το επίσημο αυτό «αντίο», ήρθε η νοητή μουσική τους συνέχεια: Οι Buena Vista All Stars, οι μουσικοί κληρονόμοι και διάδοχοι του διάσημου Buena Vista Social Club.

Οι Buena Vista All Stars στο Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος - itravelling.gr

Το μουσικό σύνολο των Buena Vista All Stars περιλαμβάνει μερικούς από τους πιο διακεκριμένους Κουβανούς μουσικούς του σήμερα: τον τιμημένο με το βραβείο «Carlos Gardel» Ibrahim Ferrer Jr., γιο του Ibrahim Ferrer του Buena Vista Social Club, τον βραβευμένο με Grammy και επικεφαλής της μπάντας, Juan De Marcos Gonzalez, τον βιρτουόζο του laúd (παραδοσιακό κουβανέζικο όργανο που μοιάζει με λαούτο), Barbarito Torres, ένα από τα τελευταία επιζώντα μέλη της αρχικής μπάντας, καθώς και μια all-star σύνθεση μουσικών που ενορχηστρώνεται από τον μαέστρο Demetrio Muñiz.

Οι Buena Vista All Stars συνδυάζουν με κομψό τρόπο τη μουσική παράδοση με την καινοτομία, διατηρώντας πιστά τους ήχους ενός αγαπημένου παρελθόντος, ενώ ταυτόχρονα δίνουν στις παραστάσεις τους ένα φρέσκο και ζωντανό πνεύμα που τους καθιστά αυτοστιγμεί κλασικούς.

Η συναυλία αποτελεί μια σπάνια ευκαιρία να απολαύσουμε από κοντά τους πιο σημαντικούς μουσικούς πρεσβευτές μιας χώρας με τεράστια μουσική παράδοση, όπως η Κούβα, η οποία εδώ και χρόνια ηγείται της λεγόμενης «world music» σκηνής.

iTravelling info:

Σάββατο 29/06, 21.00
Ξέφωτο, Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, ΚΠΙΣΝ
Λ. Συγγρού 364, Καλλιθέα
Είσοδος ελεύθερη

Comments