Λίμνη Loch Awe: Πάμε βόλτα στο μεσαίωνα και για ψάρεμα πέστροφας - itravelling.gr

Ταξιδεύουμε στη Σκωτία και τη λίμνη Loch Awe και απολαμβάνουμε φυσικό τοπίο και μεσαιωνική ιστορία στο πακέτο του ενός!

Η Σκωτία διαθέτει εκατοντάδες αξιοθέατα, που κλέβουν την προσοχή μας. Μεσαιωνική ιστορία, επιβλητικά κάστρα, μουσεία αλλά και πανέμορφα φυσικά τοπία συνθέτουν την εικόνα της. Εάν αγαπάς τη φύση αλλά και τα κάστρα, τότε δεν έχεις παρά να επισκεφτείς τη λίμνη Loch Awe. Η λίμνη αυτή συγκεντρώνει τα βλέμματα πάνω της με την ιδιαίτερη ομορφιά της και τη ποικιλομορφία της.

Πως θα πάω στη λίμνη Loch Awe

Στη λίμνη μπορεί να φτάσει κανείς είτε με αυτοκίνητο, είτε με λεωφορείοκαι τρένο, καθώς υπάρχουν συχνά δρομολόγια για τη λίμνη.

Στη λίμνη Loch Awe για ψάρεμα πέστροφας

Οι λάτρεις του ψαρέματος θα βρουν το αγαπημένο τους μέρος, καθώς η λίμνη αποτελεί hot spot για τους φανατικούς του είδους. Διαθέτει μια μεγάλη ποικιλία ψαριών, ενώ πολλοί σπεύδουν για να δουν ή ακόμα και να πιάσουν μια λαχταριστή πέστροφα. Για όσους απλά τους αρέσει να την απολαμβάνουν έτοιμη μαγειρεμένη στο πιάτο τους, θα τη γευτούν σε διάφορα εστιατόρια του χωριού Lochawe.

Η λίμνη Loch Awe δε ξεφεύγει από τον γενικότερο μεσαιωνικό χαρακτήρα της Σκωτίας. Οριοθετείται από χρωματιστούς λόφους και διαθέτει πολλά μικρά νησάκια στα οποία πάνω υπάρχουν ερείπια αρχαίων κάστρων, ενώ ανάμεσα τους θα βρείτε το εντυπωσιακό κάστρο Kilchurn. Το κάστρο Kilchurn χτίστηκε τον 15ο αιώνα πάνω σε ένα από τα νησιά της λίμνης, όμως με τα χρόνια η στάθμη της λίμνης έπεσε και ενώθηκε με την ηπειρωτική χώρα.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από τη λίμνη παρακάτω:

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Comments