Σαν παραμύθι! 7 προτάσεις για διαμονή σε κάστρο στη Σκωτία - iTravelling

Εάν φαντάζεσαι διακοπές από άλλη εποχή, τότε είναι μονόδρομος η διαμονή σε κάστρο στην Σκωτία.

Η Σκωτία αποτελεί έναν από τους πιο αγαπημένους και παραμυθένιους προορισμούς εκατομμυρίων τουριστών. Η ιστορία που κρύβει και το πανέμορφο φυσικό τοπίο που την περιβάλλει, την κάνουν πρώτη επιλογή για τους ταξιδευτές του κόσμου. Τι θα έλεγες όμως να κάνεις κράτηση για διαμονή σε κάστρο στην Σκωτία;

Η Σκωτία φημίζεται για τα μεσαιωνικά κάστρα της, που ξεχωρίζουν ανάμεσα στα άλλα αξιοθέατα της. Εκατοντάδες εντυπωσιακά κάστρα μας γυρίζουν πίσω στο χρόνο σε ιστορικές μάχες ιπποτών, που πολέμησαν για την οικογένεια τους και τη χώρα τους. Μαζί με το ταξίδι στο χρόνο, ταξιδεύουμε και στις γύρω περιοχές. Τα κάστρα στην Σκωτία συνήθως περιβάλλονται από απόκρημνα βράχια και γκρεμούς, ήρεμες λίμνες και θέα των ωκεανό.

Παρόλα αυτά, τα κάστρα της Σκωτίας δε μένουν μόνο για τους παρατηρητές. Υπάρχουν κάστρα στη Σκωτία, τα οποία έχουν διαμορφωθεί και αξιοποιηθεί έτσι ώστε να αποτελέσουν μια εναλλακτική διαμονή για τους τουρίστες, που θέλουν να γυρίσουν το χρόνο πίσω και να γευτούν τη πολυτελή διαμονή σε κάστρο. Εάν αγαπάς και εσύ τα μεσαιωνικά κάστρα και θέλεις να γίνεις μέρος του, τότε η κράτηση  για διαμονή σε κάστρο στην Σκωτία είναι μονόδρομος.

Σου παρουσιάζουμε 7 επιλογές, που θα σου χαρίσουν παραμυθένια διαμονή σε κάστρο στην Σκωτία.

Inverlochy Castle, Fort Willam, Highlands

Duchray Castle, Loch Lomond, Trossachs National Park

Dalhousie Castle, Bonnyrigg, Midlothian

Fonab Castle, Pitlochry, Perth and Kinross

Glenapp Castle, Ballatrae, Ayrshire

Crossbasket Castle, High Blantyre, Lanarkshire

Glengorm Castle, Isle of Mull, Argyll and Bute

Comments