Λίμνη Bled, Σλοβενία -iTravelling

Κάνε ένα ταξίδι στο όνειρο στις Ιουλιανές Άλπεις και τη λίμνη Bled όλες τις εποχές του χρόνου στη low budget εκδοχή του. 

Εάν θέλεις ένα πραγματικά παραμυθένιο ταξίδι στην πιο οικονομική τιμή, τότε δε χρειάζεται να ψάχνεις ακόμα για πολύ… Η τέλεια low budget πρόταση βρίσκεται στη γειτονιά σου. Ο λόγος φυσικά για τα Βαλκάνια, τα οποία σε προσκαλούν σε ένα ταξίδι στις Ιουλιανές Άλπεις. Τελικός προορισμός είναι η διάσημη λίμνη Bled, η οποία είναι ένα ένα από τα πολλά μαγικά τοπία, που μπορείς να δεις στη Σλοβενία. Εάν είσαι έτοιμος για εξερεύνηση, τότε καλό θα είναι να ξέρεις πως η λίμνη Bled βρίσκεται μεταξύ Βαλκανίων, Κεντρικής Ευρώπης και Αδριατικής. Θα την εντοπίσεις στα 55 χλµ. βορειοδυτικά της πρωτεύουσας Λουμπλιάνα και σε μόλις 32 χλµ. από τα σύνορα µε την Αυστρία. Ένα ταξίδι στο κόσμημα των Ιουλιανών Άλπεων θα σε κάνει να χαθείς στην κατάφυτη περιοχή και το γαλάζιο της λίμνης Bled.

Ένα νησάκι στη μέση της λίμνης

Στη λίμνη Bled τις εντυπώσεις κλέβει το μικρό, ομώνυμο νησάκι, το οποίο βρίσκεται στη λίστα με τα πιο πολυφωτογραφημένα μέρη στον κόσμο. Βρίσκεται στο κέντρο της λίμνης, έχει πλούσια βλάστηση, όμως αυτό που ξεχωρίζει στο νησί  είναι η εκκλησία της Κοίμησης της Θεοτόκου. Χτισμένη το 17ο  αιώνα, η εκκλησία αυτή χτίστηκε στη θέση ενός παλαιότερου ναού από τον οποίο σώζονται οι τοιχογραφίες του μέχρι σήμερα. Το μπαρόκ καμπαναριό της των 52 μέτρων κερδίζει αμέσως την προσοχή μας, αποτελώντας την πινελιά της τελειότητας σε έναν «πίνακα», τον οποίο φιλοτέχνησε η φύση!

Μπορείς να δεις περισσότερες φωτογραφίες από τη λίμνη Bled παρακάτω:

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Comments