Η Φολέγανδρος στους πιο γραφικούς προορισμούς της Ευρώπης - iTravelling

Το ελληνικό γραφικό νησί, η Φολέγανδρος, αφήνει πίσω του τα νορβηγικά φιόρδ και το γαλλικό Colmar και κερδίζει τη θέση, που της αξίζει.

Μπορεί να διανύουμε μόλις τους πρώτους μήνες του χρόνου, όμως ήδη σκεφτόμαστε καλοκαιρινούς προορισμούς. Και πως να μην σκεφτόμαστε, όταν δημοσιεύονται τέτοιες λίστες, που παινεύουν τα ελληνικά νησιά και μας κάνουν να κλείσουμε από τώρα τις διακοπές μας. Ο λόγος για το Travel + Leisure, ένα από τα μεγαλύτερα ταξιδιωτικά περιοδικά στον κόσμο, το οποίο δημοσίευσε τη φετινή του λίστα με τα 10 πιο όμορφα και γραφικά χωριά της Ευρώπης. Η γραφικότητα είναι καθοριστικός παράγοντας για την επιλογή αυτών των χωριών, που είναι λες και έχουν ξεπηδήσει από παραμύθι. Ανάμεσα στα 10 αυτά χωριά και ένα ελληνικό νησί. Το Travel + Leisure ξεχώρισε για άλλη μια χρονιά τη Φολέγανδρο και την τοποθέτησε ξανά στην 4η θέση της λίστας ανάμεσα στα νορβηγικά φιορδ, τα κοσμοπολιτικά ιταλικά χωριά αλλά και άλλα όμορφα μέρη.

Για τη Φολέγανδρο, το περιοδικό αναφέρει χαρακτηριστικά: «Τα σοκάκια της Σαντορίνης γεμίζουν με θαυμαστές της, όμως στη Φολέγανδρο, ένα κοντινό νησί στις Κυκλάδες, θα βρείτε παρόμοια αρχιτεκτονική – πλακόστρωτα στενά, κατάλευκα σπίτια διακοσμημένα με πολύχρωμα λουλούδια, ορθόδοξες εκκλησίες με ανοικτό γαλάζιο χρώμα – χωρίς τον συνωστισμό. Για μοναχική εμπειρία παραλίας, περπατήστε μέχρι το Κάτεργο, μια έκταση παραλίας με τα γαλαζοπράσινα νερά όπου το κύμα σκάει στην βοτσαλωτή ακτή».

Δείτε ποια είναι τα 10 πιο γραφικά χωριά της Ευρώπης:

Tellaro, Ιταλία

Bibury, Αγγλία

Hallstatt, Αυστρία

Φολέγανδρος

Colmar, Γαλλία

Reine, Νορβηγία

Telč, Τσεχία

Albarracín, Ισπανία

Pučiśća, Κροατία

Cong, Ιρλανδία

Comments