Η Αλόννησος στους 9 καλύτερους προορισμούς με υποβρύχιο μουσείο - itravelling.gr

Το ναυάγιο της Περιστέρας στην Αλόννησο ανάμεσα στα καλύτερα υποβρύχια μουσεία του κόσμου.

Η Αλόννησος ξεχωρίζει για τα γαλαζοπράσινα νερά και την ήρεμη γοητεία της. Μεταξύ αυτών, μαγνητίζει τα βλέμματα των τουριστών το υποβρύχιο μουσείο της με το ναυάγιο της Περιστέρας. Αυτό φαίνεται πως αποδεικνύεται έμπρακτα, καθώς το νησί κατατάσσεται στους καλύτερους προορισμούς με υποβρύχια μουσεία παγκοσμίως.

Η Αλόννησος στους 9 καλύτερους προορισμούς με υποβρύχιο μουσείο - itravelling.gr

Η λίστα με τα καλύτερα υποβρύχια μουσεία παγκοσμίως

Σύμφωνα με τον διεθνή ενημερωτικό ιστότοπο news9live.com, οι Αμερικάνοι τουρίστες ψηφίζουν υπέρ της Αλοννήσου και του υποβρύχιο μουσείου της. Τη λίστα συμπληρώνουν το υποβρύχιο μουσείο της Ισπανίας, του Μεξικό, της Κύπρου, της Καραϊβικής, της Ιορδανίας, της Ιταλίας, του Ισραήλ και της Αυστραλίας.

Λίγα λόγια για το υποβρύχιο μουσείο της Αλοννήσου και το ναυάγιο της Περιστέρας

Το ναυάγιο της Περιστέρας θεωρείται ως το πιο σημαντικό αρχαίο επισκέψιμο ναυάγιο παγκοσμίως. Το πλοίο μετράει 30 μέτρα μήκος και ήταν φορτωμένο με 3.000 αμφορείς γεμάτους με τα ξακουστά κρασιά της εποχής από την Μένδη (τη σημερινή Χαλκιδική) και Πεπάρηθο (τη σημερινή Σκόπελο). Σύμφωνα με τους ιστορικούς, υπολογίζουν ότι η ημερομηνία βύθισής του ήταν περίπου το 425 – 400 π.Χ, ενω θεωρείται ως ο Παρθενώνας των Ναυαγίων λόγω της καλής κατάστασης των βυθισμένων αμφορέων του.

Η Αλόννησος στους 9 καλύτερους προορισμούς με υποβρύχιο μουσείο - itravelling.gr

Οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα μαζί με έμπειρους δύτες να εξερευνήσουν το ναυάγιο. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να είναι κάτοχοι του δεύτερου διπλώματος κατάδυσης, Advanced Open Water Diver.

Η Αλόννησος ωστόσο δεν είναι μόνο το υποβρύχιο μουσείο της. Όπως δηλώνει χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου Αλοννήσου, Διογένης Θεοδώρου: «Η Αλόννησος είναι ένας προορισμός με μοναδικά σημεία ενδιαφέροντος που προσελκύει ταξιδιώτες από την Ελλάδα και πολλές χώρες του εξωτερικού. Η σπιτική φιλοξενία, το εύρος εναλλακτικών δραστηριοτήτων, τα εντυπωσιακά καταδυτικά σημεία, το μεγαλύτερο φυσικό θαλάσσιο Πάρκο της Μεσογείου, οι παραδεισένιες παραλίες, οι πανέμορφοι οικισμοί, το πράσινο της φύσης και οι επιλογές για ποιοτική διαμονή, καλό φαγητό, θαλάσσιες εκδρομές, activities, χαλάρωση και ήπια διασκέδαση είναι συστατικά για πραγματικές αποδράσεις από την καθημερινότητα».

Comments