Πάμε στο Υποβρύχιο Μουσείο Γλυπτικής στο Κανκούν - iTravelling

Το υποβρύχιο μουσείο γλυπτικής είναι must για τους λάτρεις της κατάδυσης και της ιστορίας.

Εάν ψάχνεις για μια ξεχωριστή εμπειρία στις διακοπές σου, τότε η επίσκεψη στο Κανκούν και το Υποβρύχιο Μουσείο Γλυπτικής επιβάλλεται. Το εξωτικό Κανκούν σε περιμένει για εξερεύνηση εκτός και εντός θαλάσσης. Εάν αγαπάς την κατάδυση και ψάχνεις ευκαιρία για βουτιά, τα διάφανα νερά του Κανκούν σε προσκαλούν!

Η ορατότητα στα θαλάσσια ύδατα του Κανκούν ξετρελαίνει τους κολυμβητές, αφού μπορούν να απολαύσουν το βυθό χωρίς καν να χρησιμοποιήσουν μάσκα θαλάσσης. Το Κανκούν φιλοξενεί ετησίως πάνω από τρία εκατομμύρια τουρίστες, οι οποίοι φτάνουν μέχρι τη χερσόνησο του Γιουκατάν για να απολαύσουν τα μπλε νερά του αλλά και το Υποβρύχιο Μουσείο Γλυπτικής.

Το Υποβρύχιο Μουσείο Γλυπτικής στη ουσία είναι  ένας τεχνητός ύφαλος μεταξύ της πόλης του Κανκούν και του Isla de los Mujeres (Νησί των Γυναικών). Εκεί μπορεί να δει κανείς από κοντά περίπου τετρακόσια αγάλματα, τα οποία απεικονίζουν τους κατοίκους της περιοχής. Τα γλυπτά αυτά δημιουργήθηκαν κατόπιν εντολή των Αρχών, οι οποίες ανέθεσαν στο γλύπτη Jason deCaires Taylor το έργο. Το θέμα δημιουργήθηκε με αφορμή τις καταστροφικές καταιγίδες, που έπληξαν την περιοχή και πλέον λειτουργεί ως τουριστικό έκθεμα αλλά και ως φυσικό ανάχωμα για τις μελλοντικές καταιγίδες στην περιοχή.

Πως θα επισκεφτώ το Υποβρύχιο Μουσείο Γλυπτικής

Για να επισκεφτεί κανείς το Υποβρύχιο Μουσείο Γλυπτών στο Κανκούν μπορεί να απευθυνθεί στους dive operators, που διοργανώνουν ημερήσιες εκδρομές για κατάδυση εκεί. Για εκείνους, που δεν αντέχουν να κατέβουν μέχρι το βυθό, υπάρχουν ειδικά σκάφη με γυάλινο πάτωμα ώστε να απολαύσουν το υποβρύχιο μουσείο από μακριά.

Για να απολαύσετε το μπάνιο σας στο Κανκούν και να εξερευνήσετε τους κοραλλιογενείς υφάλους της περιοχής, επιλέξτε το Banderas, το Chitales και το El Bajito. Εάν το επίπεδό σας είναι πιο προχωρημένο, σίγουρα θα προτιμήσετε τους υφάλους San Toribio, San Miguel, Aristos ή  La Boya de los Locos.

Δείτε παρακάτω περισσότερες φωτογραφίες από το Υποβρύχιο Μουσείο Γλυπτών στο Κανκούν:

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Comments