Ένας ροζ ποδηλατόδρομος σε περιμένει στη Νέα Ζηλανδία - iTravelling

Ταξίδεψε μέχρι τη Νέα Ζηλανδία για να βρεις τον πιο εντυπωσιακό ποδηλατόδρομο, που θα σε προκαλέσει για βόλτες στους δυο τροχούς.

Εάν η μεγάλη σου αγάπη είναι το ποδήλατο και περιμένεις την στιγμή που θα απολαύσεις την μαγευτικότερη βόλτα στους δύο τροχούς πάνω στον ιδανικό ποδηλατόδρομο, τότε απλά κλείσε εισιτήρια για τη Νέα Ζηλανδία. Μπορεί στην Ελλάδα να αργεί να πραγματοποιηθεί το όνειρό σου, αλλά λίγο πιο μακριά θα χαρείς την καλύτερη βόλτα με ποδήλατο της ζωής σου. Εκεί οι κάτοικοι λάτρεις του ποδηλάτου είναι πιο τυχεροί από εσένα και διανύουν αποστάσεις στον πιο χρωματιστό και εντυπωσιακό ποδηλατόδρομο του κόσμο. Στο Ώκλαντ στη Νέα Ζηλανδία, ένα έντονα ροζ ποδηλατόδρομος διασχίζει την πόλη και μεταμορφώνει εντυπωσιακά το αστικό τοπίο για τους ποδηλάτες και τους πεζούς.

Ο λόγος για το LightPath AKL, που αποτελεί μέρος του κεντρικού ποδηλατόδρομου και έχει μήκος 600 μέτρα. Το αρχιτεκτονικό γραφείο Monk Mackenzie και οι designers τοπίου Land Lab διαμόρφωσαν το παλιό αχρησιμοποίητο αυτοκινητόδρομο και έκαναν μια συγκλονιστική παρέμβαση σ` αυτόν δίνοντας του νέα χρήση και εμφάνιση. Το βράδυ, τα πάνω από 300 φωτεινά LED κουτιά ενεργοποιούνται και κάνουν το έργο αυτό ακόμη πιο εντυπωσιακό καθώς μοιάζει με ένα ροζ χείμαρρο, που διασχίζει την πόλη.

Το εντυπωσιακό πρότζεκτ έκλεψε τις εντυπώσεις και μπήκε στη λίστα των υποψηφίων για τα διεθνή βραβεία αρχιτεκτονικής World Architecture Awards 2016, στην κατηγορία των μεταφορών.

Comments