Με νέες παροχές και φιλικά προς τα αγαπημένα δίκυκλα, τα συγκεκριμένα ξενοδοχεία εκσυγχρονίζονται και ανοίγουν νέο δρόμο στον τουρισμό.

Νέος δρόμος ανοίγει στον ελληνικό τουρισμό. Οι λάτρεις του ποδηλάτου πλέον βρήκαν το ξενοδοχείο, που θα φιλοξενήσει αυτούς και την δίκυκλη αγάπη τους με έξτρα παροχές και για τους δύο. Ο λόγος για το μνημόνιο συνεργασίας, που υπέγραψαν η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης -ΕΕΠΦ- και η ΝΑΤΤΟΥΡ και προβλέπει την απόδοση ειδικής διάκρισης σε ξενοδοχεία φιλικά προς τους ποδηλάτες! Το φαινόμενο αυτό μπορεί να είναι άγνωστο σχετικά στην Ελλάδα, αλλά στις μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις λειτουργεί χρόνια.

Με βάση τη συμφωνία τα ξενοδοχεία, που πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια θα βραβεύονται με το ειδικό σήμα Bike Friendly Hotel. Έτσι θα είναι εύκολα αναγνωρίσιμα από τους ποδηλάτες, οι οποίοι είτε διαθέτουν το δικό τους ποδήλατο είτε θα έχουν τη δυνατότητα να νοικιάζουν επιτόπου, ώστε να εξερευνήσουν την τριγύρω περιοχή με αυτό το eco-friendly μέσο.

Το πρόγραμμα, το έχει μπει ήδη σε εφαρμογή από τις 18 Ιουλίου 2016 έχει τα ακόλουθα βασικά κριτήρια:

-Χάρτης με έμφαση στις Ποδηλατικές Διαδρομές, έντυπος/ηλεκτρονικός

-Χώρος Κλειστός για την Ασφαλή Αποθήκευση Ποδηλάτων κατά τη Διανυκτέρευση

-Σετ Εργαλείων Ποδηλάτων που δίνεται προς Δωρεάν Χρήση από τους Πελάτες

-Πλυντήριο Στεγνωτήριο Ρούχων Αυθημερόν

-Συνεργασία με Κατάστημα Ενοικίασης & Επισκευής Ποδηλατών (bike shop)

-Δυνατότητα έστω και μίας Διανυκτέρευσης ανά Κράτηση ανά Ποδηλάτη

Ξενοδοχεία με σήμα “Bike Friendly Hotel” θα συναντήσει κανείς στην Ευρώπη στο Παρίσι, Άμστερνταμ και το Βερολίνο, πόλεις που διαθέτουν την κατάλληλη υποδομή για ποδηλασία στην πόλη.

Comments