Χριστούγεννα στην Ελλάδα; 4 προορισμοί για αξέχαστες διακοπές! - iTravelling

Οι πόλεις φορούν τα καλά τους και υποδέχονται τις γιορτές σε κάθε μέρος διαφορετικά, πάντα όμως με την ίδια γιορτινή ατμόσφαιρα!

Στο iTravelling αγαπούμε τα Χριστούγεννα και δεν το κρύβουμε. Με διάθεση άκρως χριστουγεννιάτικη, μετρούμε αντίστροφα για την αγαπημένη γιορτή του χρόνου και φτιάχνουμε τη λίστα με τις χριστουγεννιάτικες πόλεις της Ελλάδας. Υπάρχουν ελληνικοί προορισμοί, που φορούν τα γιορτινά τους και είναι έτοιμα να μας υποδεχτούν για τις γιορτινές ημέρες. Βουνό και θάλασσα γίνονται σύμμαχοι μαζί με το χιόνι- όπου υπάρχει μέχρι στιγμής- και μας περιμένουν για αξέχαστες χριστουγεννιάτικες διακοπές.

Εμείς διαλέξαμε 4 προορισμούς ιδανικούς για οικογένειες αλλά και για σόλο χριστουγεννιάτικες εξορμήσεις, διαφορετικές μεταξύ τους όμως παρέχοντας την εξίσου ίδια εορταστική ατμόσφαιρα.

Ναύπλιο: γιορτές στην πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας

Τα Χριστούγεννα στην παλιά πρωτεύουσα της Ελλάδας ξεκινούν από νωρίς. Το εναρκτήριο λάκτισμα των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων γίνεται στις 7 Δεκεμβρίου στην πλατεία Συντάγματος και οι εορτασμοί λήγουν στις 7 Δεκεμβρίου στο λιμάνι του Ναυπλίου με τον αγιασμό των υδάτων. Το γραφικό κέντρο φωτίζεται σε κάθε γωνιά με χριστουγεννιάτικα λαμπιόνια, ενώ οι χορωδίες, οι μουσικές βραδιές και οι χριστουγεννιάτικες γιορτές, οι θεατρικές παραστάσεις και τα κάλαντα δίνουν χριστουγεννιάτικο άρωμα στην πόλη.

Τις ημέρες των Χριστουγέννων μπορεί να απολαύσει κανείς τα Κάλαντα από τη Φιλαρµονική Ορχήστρα Ναυπλίου, χριστουγεννιάτικη μουσική από πνευστά μουσικά όργανα και θεατρικές παραστάσεις, ενώ μια βόλτα στη φωτισμένη πόλη, στο κάστρο του Παλαμηδιού, την Ακροναυπλιά και τα μοναδικά, νεοκλασικά κτίρια απαράμιλλης κομψότητας θα ολοκληρώσουν το ταξίδι σας στο Ναύπλιο.

Δράμα: Χριστούγεννα στην Ονειρούπολη

Η διασημότερη, ελληνική χριστουγεννιάτικη πόλη, η Ονειρούπολη της Δράμας έρχεται για ακόμα μία χρονιά να μας συναρπάσει. Ο Άγιος Βασίλης και τα ξωτικά – βοηθοί του θα σας πάρουν από το χέρι και θα σας οδηγήσουν σε ένα χριστουγεννιάτικο ταξίδι, που θα νιώσετε και πάλι παιδιά. Ο Δημοτικός Κήπος και η πλατεία Ελευθερίας μεταμορφώνονται σε ένα ονειρεμένο χωριό του Άγιου Βασίλη και οι εκδηλώσεις δεν έχουν σταματημό έως τις 6 Ιανουαρίου.

Βασιλίτσα Γρεβενών: γιορτές με αθλητικές δραστηριότητες

Στα δυτικά του νομού Γρεβενών υψώνεται η Βασιλίτσα με την ψηλότερη κορυφή στα 2.249 μέτρα. Το τοπίο μαγικό με πυκνά δάση, παραδοσιακά χωριά και φυσικά κορυφές σκεπασμένες με χιόνι. Αφού χαρείτε το φυσικό τοπίο με βόλτες και εξερευνήσεις στους ορεινούς οικισμούς της Σαμαρίνας και των γύρω χωριών (Περιβόλι, Δεσκάτη, Λάβδα, Πολυνέρι, Πανόραμα κ.ά.), όπου τα παραδοσιακά σπίτια, η φύση και οι πέτρινες βρύσες συνθέτουν ένα γραφικό, χειμωνιάτικο τοπίο, σας περιμένει το Χιονοδρομικό Κέντρο της Βασιλίτσας, για να περάσετε Χριστούγεννα με δράση σε ένα τοπίο άγριο, με έλατα πεύκα και οξιές.

Το χιονοδρομικό κέντρο απέχει 42 χιλιόμετρα από τα Γρεβενά και στο σαλέ του μπορείτε να βρείτε κατάλυμα και φαγητό ή να προτιμήσετε τους σύγχρονους ξενώνες των γύρω χωριών. Όπως και να ‘χει, στη Βασιλίτσα θα συνδυάσετε Χριστούγεννα με όμορφο χειμωνιάτικο τοπίο και δράση.

Ναύπακτος: Βουνό και θάλασσα

Αν και πολλοί έχουν συνδυάσει τη Ναύπακτο ως έναν καλοκαιρινό προορισμό, η αλήθεια είναι όμως πως είναι εξίσου όμορφη και το χειμώνα. Το ενετικό κάστρο, το λιμάνι και η πόλη φορούν τα γιορτινά τους και σας περιμένουν για ξέφρενα Χριστούγεννα. Από την άλλη, η Ορεινή Ναυπακτία σας παρέχει το χειμερινό τοπίο, που επιζητείτε στις χριστουγεννιάτικες διακοπές σας.

Comments