Αυτός είναι ο λόγος που οι τουρίστες φοβούνται να έρθουν στην Ελλάδα - itravelling.gr

Σταδιακά ολοένα και περισσότεροι τουρίστες φοβούνται να επισκεφτούν την Ελλάδα. Μάθε τι είναι αυτό που ανησυχεί περισσότερο τους τουρίστες για την χώρα μας.

Σταθερά η Ελλάδα αποτελεί έναν από τους κορυφαίους προορισμούς για τους Ευρωπαίους τουρίστες. Οι χρυσαφένιες παραλίες, η πλούσια ιστορία, η ελληνική γαστρονομία αλλά και η ζεστή φιλοξενία ήταν μερικούς από τους λόγους που έκαναν τον τουρισμό τη μεγαλύτερη βιομηχανία της χώρας μας, αυτό σταδιακά φαίνεται πως αλλάζει. Σύμφωνα με την πρόσφατη έκθεση της European Travel Commission (ΕTC) οι τουρίστες φοβούνται να επισκεφτούν την Ελλάδα. Ο λόγος φυσικά για την κλιματική αλλαγή και τις έντονες καιρικές συνθήκες που επικρατούν πλέον τα καλοκαίρια στη Μεσόγειο.

Αυτός είναι ο λόγος που οι τουρίστες φοβούνται να έρθουν στην Ελλάδα - itravelling.gr

Αν και ακόμα οι τουρίστες αναζητούν ήλιο και θάλασσα για το καλοκαίρι προτιμώντας τις περιοχές της νότιας Ευρώπης, με την Ελλάδα να έρχεται δεύτερη στη σειρά, όμως ο φόβος για τα ακραία καιρικά φαινόμενα αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα.

Ειδικότερα, το 76% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι προσαρμόζει τις ταξιδιωτικές συνήθειες του με την κλιματική αλλαγή, ενώ το 17% θα αποφεύγει να επισκέπτεται προορισμούς με ακραίες θερμοκρασίες. Το ποσοστό αυτό αυξάνεται στο 32% για τους ερωτηθέντες άνω των 55 ετών, αποδεικνύοντας ότι η κλιματική κρίση μπορεί να ανατρέψει τα τουριστικά δεδομένα. Παράλληλα, ένα 15% δήλωσε ότι παρακολουθεί τις μετεωρολογικές προβλέψεις εντατικά, ενώ το 16% προτιμά προορισμούς που έχουν σταθερό καιρό.

Αυτός είναι ο λόγος που οι τουρίστες φοβούνται να έρθουν στην Ελλάδα - itravelling.gr

Γιατί χάνονται ολοένα και περισσότεροι τουρίστες στην Ελλάδα;

Κλιματική αλλαγή: Ο μεγαλύτερος φόβος των τουριστών στην Ελλάδα

Οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής είναι πλέον εμφανείς και στην Ελλάδα. Οι καύσωνες γίνονται όλο και πιο έντονοι και συχνότεροι, ενώ οι πυρκαγιές καταστρέφουν δασικές εκτάσεις και απειλούν τουριστικά θέρετρα. Οι υψηλές θερμοκρασίες και η ασταθής κλιματική κατάσταση δημιουργούν ανασφάλεια στους επισκέπτες, που φοβούνται για την ασφάλειά τους και για την ποιότητα των διακοπών τους.

Οι επιπτώσεις αυτές επηρεάζουν επίσης τις υποδομές και τις ταξιδιωτικές υπηρεσίες Τα ξενοδοχεία, τα εστιατόρια και οι λοιπές τουριστικές επιχειρήσεις καλούνται να αντιμετωπίσουν αυξημένες απαιτήσεις για ενέργεια και νερό, ενώ οι δραστηριότητες σε εξωτερικούς χώρους περιορίζονται λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων.

GR-Eco Ιsland: Ο Πόρος γίνεται οικολογικός παράδεισος

Αυτός είναι ο λόγος που οι τουρίστες φοβούνται να έρθουν στην Ελλάδα - itravelling.gr

Τα μέτρα της Ελλάδας

Οι Αρχές στην Ελλάδα σταδιακά λαμβάνουν μέτρα για να αντιμετωπίσουν αυτές τις προκλήσεις. Η ενίσχυση των μέτρων πρόληψης πυρκαγιών, η προώθηση βιώσιμων τουριστικών πρακτικών και η ενημέρωση των επισκεπτών για την κλιματική αλλαγή αποτελούν βασικά βήματα προς αυτή την κατεύθυνση. Παράλληλα, η προσαρμογή των τουριστικών επιχειρήσεων στις νέες συνθήκες είναι απαραίτητη για να διασφαλιστεί ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να είναι ένας ελκυστικός και ασφαλής προορισμός για τους τουρίστες.

Comments