5 συνήθειες των διακοπών και «απαγορεύονται» στην καθημερινή ζωή - iTravelling

Γιατί όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν και εσύ καλείσαι να μπεις και πάλι στο καλούπι σου. Μάθε τις 5 πιο σπαστικές συνήθειες των διακοπών, που συνεχίζουμε να έχουμε!  

 

 

Οι διακοπές πάντα είναι μία ευχάριστη νότα στην ήδη κουραστική και βαρετή καθημερινότητα κάθε ανθρώπου. Στην Ελλάδα έχουμε συνηθίσει τις διακοπές να τις συνδυάζουμε μόνο με το καλοκαίρι, πράγμα που εκτός από το ότι είναι λάθος, δεν μας συμφέρει καθόλου! Ωραίες διακοπές κάνουμε το χειμώνα και την Άνοιξη, απλά το καλοκαίρι τα δίνουμε όλα και τρέχουμε προς κάθε γαλαζοπράσινη παραλία της χώρας.

 

 

Όπως και να έχει, είτε είσαι από αυτούς που επιλέγεις χειμερινές, είτε καλοκαιρινές διακοπές, είτε και τα δύο (γιατί όχι;) να ξέρεις πως όλα επιτρέπονται! Είσαι πιο χαλαρός, ανέμελος, θέλεις να γνωρίσεις τον κόσμο, να γνωρίσεις νέα άτομα, να απελευθερωθείς. Συνήθως απελευθερώνεσαι λίγο παραπάνω από το φυσιολογικό και η επίδραση αυτού του «ναρκωτικού» αργεί να περάσει ακόμα και όταν έχεις επιστρέψει στην μουντή μεγαλούπολη.

 

 

Για να μην γίνεσαι στόχος για τους ζηλιάρηδες, που δεν πήγαν διακοπές, αλλά και για εμάς που πήγαμε αλλά επανήλθαμε στα φυσιολογικά μας, πρόσεξε τα πέντε συνήθειες των διακοπών, που καλό είναι να κάνεις ΜΟΝΟ στο ταξίδι σου!

Αυτές είναι οι πιο «σπαστικές» συνήθειες των διακοπών, που συνεχίζεις στην πόλη:

Φωτογραφίζεις ό,τι υπάρχει στο πέρασμά σου

Θα μπορούσε να αποτελεί ένα από τα πιο ενδιαφέροντα χόμπι ακόμα και εντός των Αθηνών, αν αυτό δεν περιλάμβανε τη διαδρομή σου μέχρι τη δουλειά σε ένα ήδη στριμωγμένο βαγόνι τρένου ή κόβοντας την κυκλοφορία και αργοπορώντας, όταν το φανάρι έχει ανάψει ήδη πράσινο. Φωτογράφισε αλλά με μέτρο και τη σωστή στιγμή!

Φωτογραφίζεις το φαγητό σου

Αν δεν είσαι food blogger, όπως η γιαγιά στην αντίστοιχη διαφήμιση, μην απορείς γιατί θα σε κοιτάξουν λίγο περίεργα, όταν θα πας να φας το συνηθισμένο σουβλάκι σου ή την gourmet γαριδομακαρονάδα σου και θα προσπαθήσεις να το απαθανατίσεις με τη φωτογραφική μηχανή σου (που τυγχάνει να είναι επαγγελματική!)

Κάθε μέρα και νέα φωτογραφία στο προφίλ σου με κάποιο μνημείο

Αρχικά, μπράβο που επισκέπτεσαι ακόμα τα αθηναϊκά μνημεία. Κατά δεύτερον, σταμάτα να τα φωτογραφίζεις, όχι τόσο αυτά, αλλά εσένα δίπλα σ’ αυτά. Και κοίτα να δεις σύμπτωση, που πάντα δε χωράει το άγαλμα στη φωτογραφία, άτιμε Zuckerberg….

Πίνεις σαν να μην υπάρχει αύριο

Δοκιμάζεις κάθε εξεζητημένο cocktail και σφηνάκι, όμως αύριο δεν μπορείς να κοιμηθείς μέχρι τις 12 το μεσημέρι, ούτε να συνέρθεις άμεσα με μια βουτιά στα γαλαζοπράσινα νησιά κάποιου ελληνικού νησιού, θα σηκωθείς νωρίς νωρίς για δουλειά! Περαστικά!

Το ντύσιμο σου θυμίζει Σουηδό τουρίστα

Διαλέξαμε το Σουηδό, γιατί το έχουμε παρακάνει με τους Γερμανούς. Δε φταίει μόνο η καλτσούλα με το πέδιλο, αλλά και το μάλλινο πουλόβερ με 25 βαθμούς έξω και αντίστοιχα το κοντό σορτς με τους -1ο C. Αποφάσισε τι θες να ντυθείς και πότε. Μία γρήγορη ανάγνωση πρόγνωσης του καιρού θα σε βοηθήσει.  Στην Αθήνα δεν έχει μελτέμια, συντονίσου με το τοπίο.

 

Comments