Ζήσε στα όρια: Οι 7 πιο επικίνδυνες πίστες για σκι - iTravelling

Σ’ αυτές τις πίστες για σκι η αδρεναλίνη ανεβαίνει και ο κίνδυνος καραδοκεί στην επόμενη στροφή του χιονισμένου τοπίου. 

Οι χριστουγεννιάτικες αποδράσεις είναι συνυφασμένες με τα χειμερινά σπορ. Η διάθεση είναι καλή, το τοπίο λευκό και η αδρεναλίνη στα ύψη. Αν είσαι και εσύ ένας από αυτούς, που δεν περνάει χρονιά που να μην επισκεφτεί το –πλησιέστερο έστω- χιονοδρομικό κέντρο, ετοιμάσου να μάθεις ποιες πίστες για σκι πρέπει να αποφύγεις, αν δε θες να κάνει γιορτές στο ΚΑΤ!

Το iTravelling σου παρουσιάζει τις  επτά πιο επικίνδυνες πίστες για σκι στον κόσμο.

Grand Couloir – Κουρσεβέλ, Γαλλία

Πρόκειται για ένα από τα διασημότερα χειμερινά θέρετρα και φυσικά από τα πιο ακριβά. Περιλαμβάνει όμως επίσης μια από τις πιο δύσκολες πίστες στον κόσμο, η οποία άφησε τη φήμη της στη χλιδή και το ενδιαφέρον επιφανών επιχειρηματιών και εκτόξευσαν το Κουρσεβέλ σε Νο1 προορισμό για τις χειμερινές τους διακοπές.

Delirium Dive – Καναδάς

Μια από τις πιο επικίνδυνες πίστες στον κόσμο. Απόδειξη πως δεν μπορείς να την κατέβεις, αν δεν υπογράψεις μια υπεύθυνη δήλωση ότι έχεις στην κατοχή σου συσκευή εντοπισμού(GPS). Συνήθως την προτιμούν επαγγελματίες σκιέρ.

Corbet`s Couloir – Η.Π.Α.

Την αποκαλούν και ως «Η πιο τρομακτική πίστα των Η.Π.Α». Δίνει την αίσθηση πως αν ξεκινήσεις, αδυνατείς να σταματήσεις. Έγινε γνωστή από την προσπάθεια ενός φωτογράφου να «μεταφράσει» μέσω εικόνας κάθε απόκρημνη πλαγιά της.

Kill the Banker – Καναδάς

Μόλις αποφασίσεις να περάσεις την ταμπέλα με την ιδιαίτερη ονομασία, ξεκινά και το καλωσόρισμα στον κίνδυνο. Σύμφωνα με τους ειδικούς, πρόκειται για μια από τις πιο διασκεδαστικές επικίνδυνες πίστες σκι.

Harakiri – Αυστρία

Το όνομά της τα λέει όλα. Με κλίση στο 78% οποιοσδήποτε αποφασίσει να την κατέβει γνωρίζει πως δύσκολα θα σταματήσει πριν φτάσει στο τέρμα.

Schilthorn – Ελβετία

Πρόκειται για την παλαιότερη πίστα στον κόσμο. Κάθε Ιανουάριο ανοίγει τις πόρτες της και υποδέχεται περισσότερους από 1700 σκιέρ

La Chavanette – Γαλλία

Το όνομα της στα ελληνικά είναι «Ελβετικό τείχος» και ξεκινά από τα 700 πόδια ύψος. Οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες κάνουν ακόμη πιο δύσκολη την κατάβαση. Πίστα που επίσης την προτιμούν συνήθως επαγγελματίες σκιέρ.

Comments