Ταξιδέψαμε στην Κρήτη και μυηθήκαμε στη τέχνη του κρασιού με μια επίσκεψη στο Οινοποιείο Δουλουφάκη.

Όταν η γεύση παντρεύεται με την ιστορία, ξεκινάει ένα μαγευτικό ταξίδι που δεν πρέπει να λείπεις από αυτό. Εάν δηλώνεις λάτρης του κρασιού, ψάχνεις για νέους προορισμούς και έχεις όρεξη για λίγη εξερεύνηση εντός συνόρων, τότε ο δρόμος σε οδηγεί στην Κρήτη και το Οινοποιείο Δουλουφάκη.

Το Οινοποιείο Δουλουφάκη βρίσκεται στο Ηράκλειο και συγκεκριμένα στις Δαφνές Ηρακλείου και σε καλεί για ένα γευστικό ταξίδι στον κόσμο του κρασιού. Το iTravelling.gr άδραξε την ευκαιρία, επισκέφτηκε την Κρήτη και μυήθηκε στη τέχνη του κρασιού από τους ειδικούς.

Wine & Travel || Ταξίδι αρωμάτων & γεύσεων στο Οινοποιείο Δουλουφάκη - itravelling.gr

Ταξίδεψε μαζί μας νοερά μέχρι το Οινοποιείο Δουλουφάκη και κάνε κράτηση ώστε να ζήσεις από κοντά την αξέχαστη αυτή εμπειρία.

Ένα ταξίδι στις Δαφνές Ηρακλείου θα σε πείσει πως η τέχνη του κρασιού δε θέλει μόνο τεχνογνωσία και καλής ποιότητας πρώτη ύλη αλλά και μεράκι. Ο κ. Νίκος Δουλουφάκης συνεχίζοντας την οικογενειακή παράδοση, βάζει όλη τη τεχνογνωσία μαζί με την αγάπη του για το κρασί, την όρεξη για τη δημιουργία και το όνειρο για το τελικό αποτέλεσμα χαρίζοντάς μας υψηλής ποιότητας κρητικά κρασιά, που κερδίζουν τις εντυπώσεις (και τις βραβεύσεις) σε διεθνές επίπεδο.

«Άμα για σένα το κρασί είναι απλά μια λέξη,

για μένα είναι η ζωή που έχω επιλέξει!»

Wine & Travel || Ταξίδι αρωμάτων & γεύσεων στο Οινοποιείο Δουλουφάκη - itravelling.gr

Στο οινοποιείο Δουλουφάκη θα γνωρίσεις την ιστορία του κρασιού. Θα ξεναγηθείς στο οινοποιείο για να δεις τα βαρέλια της κάθε ποικιλίας, να κάνεις ένα σύντομο ταξίδι στην ιστορία και να μάθεις πως παρασκευάζεται το κρασί από τα παλαιότερα χρόνια έως τη σημερινή εποχή.  Φυσικά, η περιήγηση στο οινοποιείο δεν σταματά στην ιστορία, αλλά περνά στην πράξη. Ο λόγος για τη γευσιγνωσία, η οποία περιλαμβάνει διάφορα πακέτα, τα οποία μπορείς να κάνεις κράτηση και προσφέρουν μια γκάμα επιλογών σε κρασιά του κτήματος Δουλουφάκη με συνοδευτικά κρητικής προέλευσης, που θα «γαργαλήσουν» τον ουρανίσκο σου και θα σε προκαλέσουν για περισσότερη οινική δόση.

Με μια επίσκεψη στο οινοποιείο Δουλουφάκη θα έχει κανείς την ευκαιρία να δοκιμάσει εξαιρετικά εμφιαλωμένα κρασιά από ντόπιες αλλά και διεθνείς ποικιλίες. Μη φύγεις από το οινοποιείο, εάν δεν δοκιμάσεις το Λιάτικο και το Βιδιανό, τις must κρητικές ποικιλίες, που παράγουν σε διαφορετικές ετικέτες, συμπεριλαμβάνοντας κρασιά ζυμωμένα σε βαρέλι αλλά και σε πιθάρι, σύμφωνα με τον παλαιό, παραδοσιακό τρόπο ζύμωσης. Εάν λατρεύεις τα αφρώδη κρασιά, τότε το λευκό αφρώδες BRUT είναι το ιδανικό για εσένα.

Τι κάνει όμως τα κρητικά κρασιά να ξεχωρίζουν από τα υπόλοιπα;

Σύμφωνα με το οινοποιείο Δουλουφάκη, τα κρητικά κρασιά συνεχίζουν την παράδοση και παράγονται από γηγενείς ντόπιες ποικιλίες, οι οποίες είναι πλήρως προσαρμοσμένες στο κρητικό terroir. Παράλληλα ακολουθώντας  την παγκόσμια τάση της αγοράς καλλιεργούνται αναγνωρισμένες διεθνώς ποικιλίες και παράγονται οίνοι υψηλής ποιότητας.

Wine & Travel || Ταξίδι αρωμάτων & γεύσεων στο Οινοποιείο Δουλουφάκη - itravelling.gr

Πιο συγκεκριμένα για την περιοχή των Δαφνών, τα ασβεστολιθικά εδάφη της περιοχής και το μικροκλίμα που επικρατεί θεωρούνται ιδανικά για την παραγωγή καλής ποιότητας σταφυλιών. Έτσι, δεν είναι τυχαία η μακρά ιστορία της αμπελουργίας στις Δαφνές, όπως μαρτυρούν γραπτές αναφορές από την εποχή της Βενετοκρατίας στην Κρήτη.

Πακέτα γευσιγνωσίας & οινογνωσίας για όλους

Η εμπειρία γευσιγνωσίας αποτελεί την απαραίτητη στάση στο οινοποιείο Δουλουφάκη. Μη χάσεις την ευκαιρία να επιλέξεις το ιδανικό πακέτο γευσιγνωσίας για εσένα και την παρέα σου. Κάνε κράτηση από νωρίς με ένα κλικ ή τηλεφωνικά για να εξασφαλίσεις τη θέση σου και να απολαύσεις με ηρεμία κρητικά κρασιά και ντόπιες λιχουδιές.

Wine & Travel || Ταξίδι αρωμάτων & γεύσεων στο Οινοποιείο Δουλουφάκη - itravelling.gr

Τα πακέτα γευσιγνωσίας περιλαμβάνουν:

Το πακέτο YAMAS διαρκεί 1 ώρα και σε προετοιμάζει για τη γνωριμία σου με τις 5 πιο δημοφιλείς ποικιλίες του κτηματος. Η γευσιγνωσία περιλαμβάνει δοκιμή δύο λευκών κρασιών, ενός ροζέ και δύο ερυθρών. Συνοδεύεται από κρητικό παξιμάδι και περιλαμβάνει επίσης ξενάγηση στους χώρους παραγωγής του οινοποιείου.

iTravelling info: Η τιμή διαμορφώνεται στα 8 ευρώ/ άτομο.

Το πακέτο PLETHORA έχει διάρκεια 1 ώρας και 15 λεπτών και σου παρουσιάζει 8 κρασιά του κτήματος Δουλουφάκη, από τα οποία τα τρία είναι λευκά, ένα ροζέ, τρία ερυθρά και ένα γλυκό κρασί. Η οινογνωσία συνοδεύεται από κρητικό παξιμάδι και περιλαμβάνει επίσης ξενάγηση στους χώρους παραγωγής του οινοποιείου.

iTravelling info: Η τιμή διαμορφώνεται στα 12 ευρώ / άτομο.

Wine & Travel || Ταξίδι αρωμάτων & γεύσεων στο Οινοποιείο Δουλουφάκη - itravelling.gr

Για τους λάτρεις των γεύσεων, διατίθεται το πακέτο EUPHORIA, το οποίο περιλαμβάνει έξτρα πιατέλα κρητικών τυριών και αλλαντικών.

iTravelling info: Η τιμή διαμορφώνεται στα 10 ευρώ / 2 άτομα.

Για την γευσιγνωσία περισσότερων ποικιλιών του οινοποιείου Δουλουφάκη, η χρέωση διαμορφώνεται στα 2 ευρώ/ ποτήρι.

Εάν πάλι θέλεις να γνωρίσεις την ιστορία του κρασιού ανά περίοδο, το οινοποιείο Δουλουφάκη σου προσφέρει μια ξεχωριστή εμπειρία. Δίνεται η δυνατότητα να απολαύσεις μια συγκεκριμένη ποικιλία από τρεις διαφορετικές χρονιές και να μυηθείς στα μυστικά του κρασιού χρονικά.

Για ένα σύντομο γεύμα συνοδεία εκλεκτού κρασιού Δουλουφάκη, η τιμή διαμορφώνεται στα 20 ευρώ / άτομο, κατόπιν συνεννόησης.

Εάν έχεις χρόνο, πες το ναι στις οργανωμένες μικρές εκδρομές, που διοργανώνονται στα αμπέλια του οινοποιείου και απόλαυσε την πανοραμική θέα της αμπελουργικής περιοχής και την κάβα με τα βαρέλια.

Wine & Travel || Ταξίδι αρωμάτων & γεύσεων στο Οινοποιείο Δουλουφάκη - itravelling.gr

Πως θα πάμε στο Οινοποιείο Δουλουφάκη:

Το οινοποιείο βρίσκεται στο χωριό Δαφνές, σε απόσταση 18 χιλιομέτρων νότια της πόλης του Ηρακλείου, στην Κρήτη. Η διαδρομή μέχρι το οινοποιείο από τον κόμβο Γιοφύρου στο Ηράκλειο διαρκεί περίπου 15 λεπτά. Ξεκινώντας από τον κόμβο Γιοφύρου στο Ηράκλειο, οδηγείς πάνω στην ΕΟ Ηρακλείου – Μοιρών περίπου 9,5 χιλιόμετρα (9′) (ΕΟ Ηρακλείου-Φαιστού στους χάρτες Google). Στη συνέχεια στρίβεις αριστερά και οδηγείς πάνω στην επαρχιακή οδό Σταυρακίων – Σίβας για περίπου 4,5 χιλιόμετρα (5′). Σε αυτό το σημείο θα βρεθείς στην πλατεία του χωριού Δαφνές. Δίπλα από το φαρμακείο στρίβεις δεξιά και στη συνέχεια αμέσως αριστερά. Παραμένεις στην ευθεία για περίπου 70 μέτρα και φτάνεις στο οινοποιείο. Υπάρχει χώρος στάθμευσης στα δεξιά.

iTravelling info:

Δαφνές Ηρακλείου, Κρήτη Τ.Κ 70003

Τηλ. 2810 792017

Επίσκεψη: Δευτέρα – Παρασκευή: 10.00 – 15.00

Comments