Βουτιά από ψηλά στο διάσημο Ναυάγιο της Ζακύνθου - itravelling.gr

Για μια διαφορετική γνωριμία με το Ναυάγιο της Ζακύνθου στην πιο extreme εκδοχή του…

Είναι μία από τις πιο διάσημες και αγαπημένες παραλίες στον κόσμο. Εκατομμύρια τουρίστες έρχονται για να απολαύσουν τόσο το ξεχωριστό τοπίο της, όσο και να βουτήξουν στα καταγάλανα νερά της. Ο λόγος για τη μαγευτική παραλία Ναυάγιο στη Ζάκυνθο, που συγκινεί ακόμα με την ιστορία και την ομορφιά της όλο τον κόσμο.

Βουτιά στο κενό στη διάσημη παραλία Ναυάγιο - itravelling.gr

Η ιστορία πίσω από το Ναυάγιο της Ζακύνθου

Η μοναδική ιστορία που κρύβει το αξιοθέατο της παραλίας, το διάσημο ναυάγιο, ξεκινά από τις 30 Σεπτεμβρίου 1982, όταν ένα ναυτικό ατύχημα του εμπορικού πλοίου Παναγιώτης προσάραξε στην παραλία της Ζακύνθου. Το πλοίο είχε αφορολόγητα τσιγάρα και η διάσωση του προσωπικού ήταν μεγάλη υπόθεση. Μπορεί οι ναυτικοί να σώθηκαν και να δικάστηκαν, όμως στην παραλία χάρισαν ένα μικρό «δώρο», το ναυάγιο που έμελλε να γίνει ένα από τα μεγαλύτερα αξιοθέατα στον κόσμο.

Βουτιά στο κενό στη διάσημη παραλία Ναυάγιο - itravelling.gr

Πολλοί είναι εκείνοι που «πετούν και την σκούφια» τους για να βουτήξουν στα ζακυνθινά νερά, άλλοι το κάνουν κυριολεκτικά. Με ένα μόνο σχοινί πετούν από 200 μέτρα στο κενό του Ναυαγίου ζώντας μια μοναδική εμπειρία ζωής. Κι αν δεν με πιστεύεις, το παρακάτω  video θα σε πείσει…

Πάρε μια γεύση από το παρακάτω video:

Comments