Βόλτα με θέα με το εναέριο τρένο του Wuppertaler - iTravelling

Το πιο παλιό, εναέριο τρένο στον κόσμο έχει ηλικία ενός αιώνα και πραγματοποιεί ταξίδια σε ύψος 8-12 μέτρων από το έδαφος.

 

 

Εάν ψάχνεις πάντα για ιδιαίτερες δραστηριότητες στα ταξίδια σου, σου έχουμε την καλύτερη πρόταση. Το iTravelling σου προτείνει ταξίδι στον αέρα με θέα όλη την πόλη. Ο λόγος για το πιο παλιό, εναέριο τρένο στον κόσμο, το οποίο βρίσκεται στο Βούπερταλ στη Γερμανία. Με εκατομμύρια χιλιόμετρα στις πλάτες του, το τρένο του Βούπερταλ λειτουργεί πάνω από έναν αιώνα. Η ημερομηνία «γέννησης» του υπολογίζεται γύρω στο 1890, ενώ η απόσταση, που διανύει είναι 13 χιλιόμετρα. Δεν τη λες και μικρή…

 

Το Wuppertaler Schwebebahn, όπως είναι το όνομά του, είναι μια από τις πιο εντυπωσιακές κατασκευές της πρώιμης βιομηχανικής εποχής. Κατάφερε να παραμείνει σε λειτουργία σε πείσμα των καιρών και να επιζήσει και από τους δύο Παγκόσμιους Πολέμους.

 

 

Πάντρεμα βιομηχανικής εποχής και σύγχρονης ζωής

Μετά τις πρόσφατες επεμβάσεις εκσυγχρονισμού των γραμμών και των σταθμών αποτελεί εκτός από εντυπωσιακό ιστορικό επίτευγμα και ένα άνετο μέσο μεταφοράς. Τα σχέδια τους, καθώς και η επιτήρηση υλοποίησης ανήκουν στο μηχανικό, Anton von Rieppel. Οι εναέριες ράγες στηρίζονται σε μια μεταλλική κατασκευή, που διατηρεί τα βαγόνια σε ύψος 8-12 μέτρα από το έδαφος. Το εναέριο τρένο του Βούπερταλ μπορεί να μεταφέρει 130 επιβάτες με ταχύτητα 60 km/h.

 

Comments