Το νέο Renault Scenic έρχεται πιο πολυμορφικό από ποτέ!

Η 4η γενιά του γαλλικού MPV προσφέρει ακόμα περισσότερα, ενώ είναι διαθέσιμη στην πλήρη εξοπλιστική έκδοση INTENS, με τιμή από 28.190 ευρώ.


Το Renault Scenic αποτέλεσε το πρώτο συμπαγές πολυμορφικό (MPV) στην ιστορία της αυτοκίνησης, καθιερώνοντας μια ολόκληρη κατηγορία, με βασικά χαρακτηριστικά την άνεση, την πρακτικότητα, τις χρηστικές τεχνολογίες, καθώς και την ασφάλεια. Φέτος το γαλλικό μοντέλο κλείνει 25 χρόνια ζωής και πλέον στην 4η γενιά του προσφέρει ακόμα περισσότερα.

Το Renault Scenic μπορεί ξεχωρίζει για τους χώρους του, ωστόσο το μήκος του δεν ξεπερνάει τα 4,4 μέτρα κερδίζοντας σημαντικούς πόντους στον τομέα της ευελιξίας. Το εμπρόσθιο παρμπρίζ έχει μεγάλη κλίση, προσφέροντας εντυπωσιακή ορατότητα εμπρός και στο πλάι. Υιοθετώντας τη νέα σχεδιαστική υπογραφή της Renault, το Scenic έχει φώτα ημέρας σχήματος C και πίσω φωτιστικά σώματα με 3D-effect και τεχνολογία Edge Light.

Παράλληλα, η χρήση τροχών διαμέτρου 20 ιντσών στο βασικό εξοπλισμό όλων των εκδόσεων δημιουργεί την εντύπωση ότι το αμάξωμα έχει πιο χαμηλό κέντρο βάρους, ενώ σε συνδυασμό με την διχρωμία στο αμάξωμα ενισχύουν το δυναμισμό του γαλλικού μοντέλου.

Το νέο Renault Scenic έρχεται πιο πολυμορφικό από ποτέ!

Με χωρητικότητα 572 λίτρων, ο χώρος αποσκευών του Scenic είναι ο μεγαλύτερος στην κατηγορία του, ενώ το σύστημα αναδίπλωσης των καθισμάτων με μια κίνηση (Renault One-Touch), επιτρέπει την εύκολη και γρήγορη διαμόρφωση ενός εντελώς επίπεδου χώρου για τις αποσκευές.

Την ίδια στιγμή όπως και κάθε σύγχρονο Renault, έτσι και το Scenic έχει αποσπάσει τη μέγιστη διάκριση των 5 αστέρων στις δοκιμές πρόσκρουσης του Euro NCAP, του ανεξάρτητου οργανισμού αξιολόγησης νέων ευρωπαϊκών μοντέλων.

Στο συγκεκριμένο αποτέλεσμα σημαντικό ρόλο διαδραμάτισε η πληθώρα συστημάτων υποβοήθησης οδήγησης, με τα οποία εφοδιάζεται το Scenic όπως είναι μεταξύ άλλων τα:

Το νέο Renault Scenic έρχεται πιο πολυμορφικό από ποτέ!

– Ενεργό Φρενάρισμα Έκτακτης Ανάγκης (Active Emergency Brake)

– Ενημέρωση Τήρησης Ορίων Ταχύτητας με Αναγνώριση Πινακίδων Οδικής Σήμανσης

– Προειδοποίηση Εκτροπής από τη Λωρίδα (Lane Departure Warning)

– Υποβοήθηση Διατήρησης Πορείας (Lane Keeping Assist)

Την κίνηση του Renault Scenic έχουν αναλάβει δύο ισχυροί και οικονομικοί κινητήρες, βενζίνης και diesel. Στην έκδοση βενζίνης, o 4κύλινδρος turbo 1.3 TCe αποδίδει 140 ίππους και 240 Nm ροπής, ενώ συνδυάζεται τόσο με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων, όσο και με το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη (EDC) 7 σχέσεων.

Στην έκδοση diesel, ο 1.7 Blue dCi αποδίδει 120 ίππους και 300 Nm ροπής, ενώ συνδυάζεται τόσο με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων, όσο και με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη (EDC) 6 σχέσεων. Τέλος, να σημειωθεί ότι το Renault Scenic διατίθεται και στην ελληνική αγορά στην πλήρη εξοπλιστική έκδοση INTENS, με τιμή από 28.190 ευρώ.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Comments