Το νέο Opel Grandland αποκαλύπτεται!

Έφτασε η στιγμή για τα επίσημα αποκαλυπτήρια του νέου Opel Grandland, το οποίο θα είναι διαθέσιμο και σε Plug-in υβριδική έκδοση.

Η Opel μας συστήνει τη δεύτερη γενιά του Grandland, 4 χρόνια μετά την πρώτη γνωριμίας μας μαζί του. Με έμφαση στις πιο σύγχρονες τεχνολογίες, το SUV της γερμανικής φίρμας είναι έτοιμο να ανταποκριθεί σε κάθε πρόκληση.

Το Opel Vizor ξεχωρίζει

Το νέο Opel Grandland αποκαλύπτεται!

Εμφανισιακά, το νέο Grandland διαθέτει πλέον πιο σπορ και δυναμικό χαρακτήρα. Την παράσταση κλέβει το Opel Vizor στο εμπρόσθιο τμήμα, το οποίο πλέον χρησιμοποιείται σε όλα τα μοντέλα της μάρκας.

Επιπλέον, το SUV της Opel, εφοδιάζεται για πρώτη φορά με φωτιστικά σώματα τεχνολογίας adaptive IntelliLux LED. Κάθε προβολέας διαθέτει 84 LED (και 168 συνολικά), όπως συμβαίνει και στην περίπτωση του Opel Insignia.

Τα στοιχεία LED έχουν παραταχθεί σε σύστημα matrix τριών σειρών. Οι λειτουργίες εναλλάσσονται διαρκώς, ανάλογα με τις συνθήκες του δρόμου, με στόχο να παρέχεται ο βέλτιστος φωτισμός ανά πάσα στιγμή. Αντίστοιχα, τα φώτα ημέρας είναι τεχνολογίας LED.

Ψηφιακός εσωτερικός διάκοσμος

Το νέο Opel Grandland αποκαλύπτεται!

Στα ενδότερα του νέου Opel Grandland συναντάμε το καινούργιο και πλήρως ψηφιακό Pure Panel, το οποίο περιλαμβάνει δύο οθόνες. Να σημειωθεί ότι η κεντρική οθόνη αφής έχει διαστάσεις 10 ιντσών.

Παράλληλα, το σύστημα Multimedia Navi Pro του Opel Connect είναι συμβατό με Apple CarPlay και Android Auto. Στα συν του ότι διαθέτει και δυνατότητα ασύρματης φόρτισης κινητού τηλεφώνου.

Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι οι επιβάτες θα απολαύσουν τα βραβευμένα εργονομικά και ενεργά καθίσματα οδηγού και συνοδηγού. Την ίδια στιγμή, η πίσω πόρτα ανοιγοκλείνει με μια κίνηση του ποδιού κάτω από τον πίσω προφυλακτήρα και χρήση αισθητήρα.

Φουλ της τεχνολογίας

Το νέο Opel Grandland αποκαλύπτεται!

Το νέο Opel Grandland εφοδιάζεται με πληθώρα κορυφαίων τεχνολογικών συστημάτων, όπως είναι το Night Vision. Χάρη σε αυτό αυξάνεται η ασφάλεια κατά τη διάρκεια νυχτερινής οδήγησης, κάτι ιδιαίτερα χρήσιμο σε επαρχιακά οδικά δίκτυα.

Διαθέτει κάμερα υπερύθρων, ενώ έχει τη δυνατότητα ανίχνευσης ανθρώπων και ζώων σε απόσταση έως 100 μέτρων εμπρός από το αυτοκίνητο. Τότε το Night Vision προειδοποιεί τον οδηγό και απεικονίζει τη θέση των πεζών, στην ψηφιακή οθόνη 12 ιντσών του πίνακα οργάνων (Driver Info Centre).

Μεταξύ άλλων το νέο Opel Grandland διαθέτει επίσης:

Το νέο Opel Grandland αποκαλύπτεται!

– Πανοραμική κάμερα 360 μοιρών

– Automatic parking assistant

-Σύστημα προειδοποίησης τυφλού σημείου (blind spot warning system)

– Αναγνώριση επικείμενης σύγκρουσης (front collision warning) με αυτόματο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης

– Αναγνώριση πεζών

– Προειδοποίηση παρέκκλισης από τη λωρίδα κυκλοφορίας (lane departure warning)

– Αναγνώριση οδικών σημάτων (traffic sign recognition)

– Ααναγνώριση κόπωσης οδηγού (drowsiness detection)

– Cruise control

Υβριδικό, τετρακίνητο και αποδοτικό

Το νέο Opel Grandland αποκαλύπτεται!

Στην «καρδιά» του νέου Grandland εδράζονται οι εκδόσεις με τους γνωστούς κινητήρες Puretech βενζίνης και BlueHDI πετρελαίου.

Επιπροσθέτως, θα είναι διαθέσιμη και η υβριδική plug-in έκδοση, (Hybrid4), με ισχύ 300 ίππους, έναν βενζινοκινητήρα και δύο ηλεκτροκινητήρες.

Εν κατακλείδι, το νέο Grandland θα παράγεται στο εργοστάσιο της Opel στο Eisenach και οι παραδόσεις του θα ξεκινήσουν το φθινόπωρο. Σε ότι αφορά στο κόστος αγοράς, αναμένουμε τις επίσημες ανακοινώσεις την γερμανική φίρμα.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Comments