Το καμουφλάζ του νέου Opel Mokka αποκαλύπτει τα μυστικά του

Με την άφιξη του νέου Mokka στις αρχές του 2021, η Opel μας αποκαλύπτει τα μελλοντικά της σχέδια, τα οποία παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Το νέο Opel Mokka βρίσκεται προ των πυλών, όπως αποδεικνύουν και τα ειδικά καμουφλαρισμένα οχήματα δοκιμών τα οποία καλύπτουν τις γραμμές τις τελικής σχεδίασης. Παράλληλα, το νέο Mokka δίνει μία σαφή και τολμηρή πρώτη εικόνα των νέων μοντέλων Opel, τα οποία θα ακολουθήσουν τα επόμενα χρόνια.

Η νέα γενιά του Opel Mokka υιοθετεί μία εντελώς νέα σχεδίαση, βασισμένη στην πολύ αποδοτική πλατφόρμα CMP (Common Modular Platform) της εταιρείας. Αυτό το αρθρωτό σύστημα παρέχει μέγιστη ευελιξία στην εξέλιξη των οχημάτων, ενώ επιτρέπει επίσης την εφαρμογή αμιγούς ηλεκτροκίνησης με μπαταρία, καθώς και με κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Σχεδιαστικά, το θρυλικό έμβλημα του κεραυνού της Opel κυριαρχεί υπερήφανα στο κέντρο της μάσκας παρέα με την τελευταία γενιά προβολέων IntelliLux LED matrix. Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι το νέο Mokka ζυγίζει έως 120 κιλά λιγότερο από τον προκάτοχό του, με σχεδόν ίδιο μεταξόνιο και παρόμοιες διαστάσεις ελαστικών.

Το καμουφλάζ του νέου Opel Mokka αποκαλύπτει τα μυστικά του

Στο εσωτερικό του, ο οδηγός λαμβάνει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες από το Pure Panel, ένα υψηλής τεχνολογίας cockpit το οποίο είναι πλήρως ψηφιακό. Η δομή του σε συνδυασμό με τις διευρυμένες οθόνες, καθιστά περιττό έναν μεγάλο αριθμό από διακόπτες και χειριστήρια, αυξάνοντας τον δείκτη ψηφιοποίησης.

Το πράσινο μοτίβο του καμουφλάζ του Mokka διαδραματίζει σημαντικό ρόλο σε όλο το οπτικο-ακουστικό υλικό που κυκλοφορεί για το νέο μοντέλο της Opel. Όπως άλλωστε δήλωσε και ο προπονητής της Λίβερπουλ και πρεσβευτής της Opel, Γιούργκεν Κλοπ, οδηγώντας το αμιγώς ηλεκτρικό Mokka-e: «Το αυτοκίνητο είναι σούπερ! Θα περάσετε καταπληκτικά μαζί του».

Το καμουφλάζ του νέου Opel Mokka αποκαλύπτει τα μυστικά του

Μετά από την ασίστ του Γερμανού προπονητή, να αναφέρουμε ότι στο ηλεκτρικό Mokka-e, οι μπαταρίες είναι τοποθετημένες χαμηλά στο δάπεδο του οχήματος, με αποτέλεσμα να χαμηλώνει το κέντρο βάρους και ταυτόχρονα να αυξάνεται η στρεπτική ακαμψία κατά 30% επιπλέον, συντελώντας σε εξαιρετικές προϋποθέσεις για δυναμική οδήγηση.

Τέλος, οι υποψήφιοι αγοραστές οι οποίοι ήδη ορέγονται τη δεύτερη γενιά του νέου Opel Mokka, θα χρειαστεί να περιμένουν μέχρι τις αρχές του 2021. Μέχρι τότε, οι καμουφλαρισμένες δοκιμές του γερμανικού μοντέλου θα συνεχίζονται πυρετωδώς!

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Comments