Ταξίδι στην Κούβα μέσα σε 6 λεπτά! - iTravelling

Ο Paul Wex δημιούργησε το video «Κούβα-Χαμένη στο χρόνο» και μας ταξιδεύει στους χαλαρούς ρυθμούς της Κούβας.

Πριν αρχίσουμε να ετοιμάζουμε βαλίτσες, ταξιδεύουμε νοερά στη μαγική πόλη της λατινικής Αμερικής. Για πολλούς αποτελεί όνειρο ζωής, πλέον η Κούβα είναι πιο προσβάσιμη από ποτέ και μας περιμένει να μας ξεναγήσει στις ομορφιές της.

Στην Κούβα όλα κινούνται σε χαλαρούς ρυθμούς. Εκεί το αποικιακό μπαρόκ συναντά τα φοινικόδεντρα και το παλαιωμένο ρούμι. Εκεί θα καταλάβεις πως η επανάσταση έσβησε αλλά όχι το ίδιο και ο μύθος του Τσε, που είναι έντονος στα στενά της Κούβας και στην ψυχή των Habaneros. Η νύχτα στη Κούβα είναι πάντα γλυκιά. Οι βόλτες γίνονται με vintage αμερικάνικα αυτοκίνητα, το ρούμι ρέει άφθονο, ηλικιωμένοι παίζουν ντόμινο, ενώ οι νεότεροι χορεύουν σε ξέφρενους ρυθμούς ρούμπα.

Μπορεί η Κούβα να είναι φτωχή, όσον αφορά το χρήμα, όμως είναι πλούσια σε πολιτισμό και ψυχή. Οι κάτοικοι είναι πάντα πρόθυμοι να σε βοηθήσουν και σε ξεναγήσουν, να σου χαρίσουν ένα χειροποίητο πούρο και να μαγειρέψουν στα paladares που ξεφυτρώνουν σχεδόν κάθε εβδομάδα. Όλα αυτά μπορείς να τα ζήσεις και να τα δεις μέσα σε 6 λεπτά στο video, που δημιούργησε ο Paul Wex, δίνοντάς του τον τίτλο «Κούβα-Χαμένη στο χρόνο».

Δείτε το video:

Comments