Τα διαμερίσματα με δωμάτια που περιστρέφονται με το πάτημα ενός κουμπιού! - itravelling.gr

To Sharifi – Ha House αποτελεί την τελευταία λέξη της αρχιτεκτονικής συνδυάζοντας εντυπωσιακό σχεδιασμό με καινοτόμες λειτουργίες.

Βαρεθήκατε το σπίτι σας; Δεν το βρίσκετε λειτουργικό; Πως θα σας φαινόταν η ιδέα της αλλαγής διαρρύθμισης του διαμερίσματός σας με το πάτημα ενός κουμπιού; Κι όμως αυτό δεν είναι σενάριο επιστημονικής ταινίας, αλλά απτή πραγματικότητα στην Τεχεράνη.

Ο λόγος για το Sharifi – Ha House στο Ιράν, που γοήτευσε τόσο τους επαγγελματίες όσο και γενικότερα τους λάτρεις της αρχιτεκτονικής. Ειδικότερα, το σπίτι Sharifi-Ha στην πόλη της Τεχεράνης κέρδισε τον θαυμασμό όλων, συνδυάζοντας τον εντυπωσιακό και μοντέρνο σχεδιασμό του σπιτιού με καινοτόμες λειτουργίες για την εξοικονόμηση χώρου.

Δημιουργοί του παραπάνω αρχιτεκτονήματος είναι μια ομάδα Ιρανών αρχιτεκτόνων του γραφείου Nextoffice, η οποία κατασκεύασε διαμερίσματα τα δωμάτια των οποίων περιστρέφονται με το πάτημα ενός κουμπιού προσφέροντας στους χρήστες επιπλέον χώρο αλλά και περισσότερο ηλιακό φως.

Η τριώροφη κατοικία έχει έναν σταθερό κύριο όγκο δομής με κινητά τμήματα σε κάθε όροφο. Τα δωμάτια μπορούν είτε να ευθυγραμμίζονται στο ίδιο επίπεδο με τον κύριο όγκο της κατοικίας ή να περιστρέφονται κάθετα προς αυτόν. Έχοντας αυτήν τη δυνατότητα οι κάτοικοι προσαρμόζουν την κατοικία με βάση τις εκάστοτε ανάγκες τους. Ανάλογα με την εποχή του έτους ή τη χρήση του δωματίου και την ανάγκη επιπλέον χώρου, οι ένοικοι πατούν το κουμπί και το δωμάτιο μετακινείται ως δια μαγείας!

Η οικία Sharifi-Ha έχει εμβαδόν 1.400 τ.μ. και περιλαμβάνει κοινόχρηστους χώρους με εσωτερική πισίνα γυμναστήριο, ενώ το κάθε διαμέρισμα διαθέτει τον ιδιωτικό του κινηματογράφο.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από την ιδιαίτερη οικία Sharifi – Ha:

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Comments