Που πηγαίνουν τα 920.000 δολάρια σε νομίσματα της Fontana di Trevi; - iTravelling.gr

Στο διασημότερο συντριβάνι της Ιταλίας τα νομίσματα για κάθε ευχή δε μένουν για πάντα στο βυθό του.

Η Fontana di Trevi αποτελεί το διασημότερο συντριβάνι του κόσμου και φυσικά πόλο έλξης εκατομμυρίων τουριστών ανά τον κόσμο. Συγκαταλέγεται στα αξιοθέατα, που πρέπει οπωσδήποτε να δεις κατά την άφιξη σου στη Ρώμη και αποτελεί για πολλούς σημείο συνάντησης αλλά και τύχης.

Εδώ το ρητό γίνεται κανόνας: καμία ευχή δεν πάει χαμένη. Το έθιμο καλά κρατεί και ο κάθε επισκέπτης δοκιμάζει τη τύχη του ρίχοντας ένα νόμισμα πάνω από τον αριστερό ώμο στο συντριβάνι και κάνοντας μια μυστική ευχή. Δε ξέρουμε κατά πόσο οι ευχές σου πραγματοποιήθηκαν, πάντως σίγουρα με το δικό σου νόμισμα κάποιοι έγιναν λίγο πιο τυχεροί.

Αναρρωτήθηκες ποτέ που πηγαίνουν όλα τα νομίσματα των ευχών της Fontana di Trevi;

Αρχικά, ας μιλήσουμε για το πόσο που κερδίζει το συντριβάνι. Κάθε μέρα ειδικά συνεργεία καθαρίζουν το μνημείο και βγάζουν 2.000 περίπου δολάρια. Σε εβδομαδιαία βάση το ποσό αυτό φτάνει τα 15.000 δολάρια, ενώ ο χρόνος κλείνει με ένα πόσο που αγγίζει το 1 εκατομμύριο δολάρια, περίπου 920.000 δολάρια.  Το ποσό αυτό συλλέγει η ρωμαιοκαθολική φιλανθρωπική οργάνωση Caritas, η οποία έχει αναλάβει τον καθαρισμό του μνημείου κα διανέμει τα χρήματα στους απόρους.

Comments