Για να μην ακυρώνεις το ταξίδι τελευταία στιγμή, μάθε για ποιους προορισμούς θα χρειαστείς βίζα.

Η βίζα αποτελεί ένα συμπληρωματικό διαβατήριο για να ολοκληρώσεις το ταξίδι των ονείρων σου. Μπορεί ο προορισμός να μοιάζει μαγικός, όμως δεν θα έλεγα πως είναι το ίδιο και η διαδικασία για την έκδοση βίζας.

Που μπορείς να ταξιδέψεις με ταυτότητα/διαβατήριο:

Ως Έλληνας πολίτης μπορείς να ταξιδέψεις χωρίς κανένα πρόβλημα και χωρίς διαβατήριο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και σε κράτη που έχουν υπογράψει τη Συνθήκη Σένγκεν.

Πλέον το ελληνικό διαβατήριο θεωρείται ένα από τα πιο ισχυρά στον κόσμο, κατακτώντας την 7η θέση για το 2019 και δίνει τη δυνατότητα στους κατόχους του να ταξιδέψουν σε 184 χώρες χωρίς να απαιτείται βίζα.

Πότε χρειάζεται να βγάλεις βίζα και για ποιους προορισμούς - itravelling.gr

Πότε χρειάζεσαι τη βίζα:

Η βίζα θα σου χρειαστεί για τα ταξίδια σε χώρες εκτός Συνθήκης Σένγκεν και Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η έκδοση της βίζας δεν είναι ιδιαίτερη δύσκολη υπόθεση, όμως πολλές φορές γίνεται χρονοβόρα. Εάν σκοπεύεις να ταξιδέψεις σε μακρινά και εξωτικά μέρη, καλό θα είναι να φροντίσει για την έκδοσή της πολλούς μήνες νωρίτερα.

Για την έκδοση της απαιτείται να απευθυνθείς στο προξενείο ή την πρεσβεία της αντίστοιχης χώρας. Εάν δεν υπάρχει στη χώρα μας (όπως για το Βιετνάμ και το Μπουτάν) θα πρέπει να επικοινωνήσεις με την κοντινότερη πρεσβεία σε γειτονική χώρα ή να επισκεφτείς τον ιστότοπο τους για να στείλεις τα απαραίτητα δικαιολογητικά έγγραφα με courier. Τα χρήματα θα σου ζητηθεί να κατατεθούν σε κάποιον λογαριασμό ηλεκτρονικά.

Τι θα χρειαστείς για την έκδοση βίζας:

Στις περισσότερες χώρες αρκεί να έχεις το διαβατήριο (με 2 κενές σελίδες και να βρίσκεται σε ισχύ 6 μήνες τουλάχιστον μετά το ταξίδι), μια φωτογραφία διαβατηρίου και να συμπληρώσεις ένα έγγραφο. Οι πρεσβείες εγκρίνουν πολύ εύκολα και γρήγορα την απλή τουριστική βίζα σε περίπου 3-4 εργάσιμες ημέρες με μέσο κόστος 30 ευρώ

Σε ποιους προορισμούς δε χρειάζεσαι βίζα:

Tα ελληνικά διαβατήρια δεν χρειάζονται βίζα σε Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (Dubai), Τουρκία, Τυνησία, Μαρόκο, Μεξικό, Βραζιλία, Χιλή, Ταϊλάνδη, Νότια Αφρική, Ινδονησία (Bali) κ.α

Σε ποιους προορισμούς χρειάζεσαι βίζα:

Ινδία: Από €50 με διάρκεια 6 μηνών και δυνατότητα πολλαπλών εισόδων. Για την έκδοσή της απαιτούνται 3 εργάσιμες. (www.indianembassy.gr)

Κίνα: Από €20 για 1 μήνα και μία είσοδο στη χώρα. Η έκδοσή της θα σας πάρει περίπου 4 ημέρες (http://gr.china-embassy.org)

Αίγυπτος: Από €23 για θεώρηση στην Ελλάδα ή με €15-20 κατά την άφιξή σας σε κάποιο από τα αεροδρόμια της χώρας. (Τηλ. 210 3618612-3)

Κούβα: Από €22 και χρειάζεται 3 εργάσιμες ημέρες. Εκδίδεται και αυθημερόν από €47, κατόπιν συνεννόησης με την πρεσβεία. (Τηλ. 210 6855550)

Μάθε ΕΔΩ περισσότερα για τη βίζα

Comments