Ποια ελληνικά νησιά βάζουν όριο στους επισκέπτες τους; - iTravelling

Βούλιαξαν πέρσι από τον κόσμο και φέτος αυτά τα ελληνικά νησιά βάζουν όριο στους επισκέπτες τους. 

 

 

Μετά το Cique Terre της Ιταλίας, σειρά παίρνει δύο ελληνικά νησιά, που βάζουν όριο στους επισκέπτες τους. Μαντεύεις ποιοι δημοφιλείς ελληνικοί προορισμοί βάζει φέτος όριο στον αριθμό των επισκεπτών τους;

 

 

Και τα δυο αποτελούν παγκοσμίως αγαπημένες επιλογές για διακοπές το καλοκαίρι. Κάθε χρόνο βουλιάζουν από κόσμο, όμως από φέτος έχουν πάρει σοβαρά μέτρα και βάζουν όριο στους επισκέπτες τους. Ο λόγος για τη γραφική Σαντορίνη και τον εξωτικό Μπάλο στην Κρήτη, μέρη που τα επισκέπτονται εκατομμύρια τουρίστες ανά τον κόσμο. Από τη μία πλευρά, οι κρουαζιέρες στη Σαντορίνη δε σταματούν και οι τουριστικές αρχές των νησιών αποφάσισαν πως πρέπει να περιορίσουν τον αριθμό των επιβατών κρουαζιέρας, που διοργανώνονται κάθε μέρα, καθώς δεν μπορούν να δεχτούν και να εξυπηρετήσουν περισσότερους. Έτσι, από φέτος μόνο 8.000 τουρίστες κρουαζιέρας θα μπορούν να επιβιβάζονται καθημερινά στο νησί.

 

 

Από την άλλη ο εξωτικός Μπάλος στην Κρήτη βρίσκεται υπό κίνδυνο καταστροφής από τους χιλιάδες επισκέπτες του. Καθημερινά διοργανώνονται δεκάδες ημερήσιες εκδρομές με καραβάκι στη παραλία αυτή, κάνοντας το περιβάλλον να καταστρέφεται κάθε χρόνο και περισσότερο και το εξωτικό τοπίο να κοντεύει να αλλοιωθεί. Οι τουριστικές αρχές της Κρήτης μελετούν τη μείωση των δρομολογίων για να σωθεί το σπάνιο αυτό τοπίο, καθώς η θαλάσσια ζωή της περιοχής.

 

Comments