Πάμε στην Ελασσόνα για το 7ο Ιστορικό Ράλι Ολύμπου - itravelling.gr

Στις 6 και 7 Οκτωβρίου θα λάβει χώρα το 7ο Ιστορικό Ράλλυ Ολύμπου, ένας θεσμός που αγάπησαν όλοι οι φίλοι και συλλέκτες αυτοκινήτων.

Εάν αγαπάς τα αυτοκίνητα και ψάχνεις σύντομη φθινοπωρινή απόδραση, σου βρήκαμε τη λύση. Μην κανονίσεις τίποτα για τις 6 και 7 Οκτωβρίου, γιατί θα πας στην Ελασσόνα για το 7ο Ιστορικό Ράλλυ Ολύμπου. Εκεί θα σε περιμένουν δεκάδες «ιστορικά» αυτοκίνητα, τα οποία θα σε βάλουν γρήγορα στο κλίμα. Στην εκδήλωση συμμετέχουν φίλοι και συλλέκτες παλιών αυτοκινήτων από τη Θεσσαλία και γενικότερα από τη Βόρεια Ελλάδα, ενώ αν ανήκεις στους λίγους που κατέχουν αντίστοιχα αυτοκίνητα, ίσως προλάβεις να συμμετάσχεις στον αγώνα.

Ο αγώνας ξεκινά από την πλατεία της Λάρισας με κατεύθυνση τον Όλυμπο. Το Ιστορικό Ράλλυ Ολύμπου διοργανώνεται από το 2012 και έχει καταφέρει να κερδίσει την παγκόσμια αναγνώριση ως ένας αθλητικός και πολιτιστικός θεσμός στην Ελλάδα. Κατά τη διάρκεια του 7ου Ιστορικού Ράλλυ Ολύμπου θα μπορεί κανείς να γνωρίσει το θεσσαλικό Όλυμπο, να ανακαλύψει την ιστορία της περιοχής βλέποντας από κοντά τις αρχαιότητες αλλά και τα τοπικά προϊόντα για τα οποία φημίζεται.

Το Ιστορικό Ράλλυ Ολύμπου αποτελεί ένα θεσμό, που προορίζεται για τους λάτρεις του παλιού αυτοκινήτου (αντίκες) και του εναλλακτικού τουρισμού. Με εξαιρετικές προδιαγραφές, λαμβάνει διεθνή αναγνώριση, σπάζοντας ρεκόρ συμμετοχών κάθε χρόνο.

Μέχρι στιγμής, κατά τη διάρκεια του Ράλλυ Ιστορικών Αυτοκινήτων, έχουν εξερευνηθεί ιδιαίτεροι προορισμοί στην Ελλάδα, όπως ο νοτιοδυτικός Όλυμπος, η Ελασσόνα, τα Τρίκαλα, η Καλαμπάκα, τα Μετέωρα, η Λίμνη Πλαστήρα, ο Βόλος, το Πήλιο και δεκάδες άλλα χωριά στους νομούς της Θεσσαλίας. Το επίσημο φετινό πρόγραμμα ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί, όμως οι συμμετοχές είναι ήδη πολλές ακόμα και από το εξωτερικό.

Πάρε μια γεύση για το τι σε περιμένει στο 7ο Ιστορικό Ράλλυ Αυτοκίνητων παρακάτω:

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Comments