Οι δίδυμοι πύργοι της Τσεχίας - itravelling.gr

Στο κάστρο Trosky, τις εντυπώσεις κερδίζουν οι δίδυμοι πύργοι κάνοντας το hotspot για τους λάτρεις των ταξιδιών και της ιστορίας.  

Η Τσεχία διαθέτει ομορφιές, που δύσκολα μπορεί να ανακαλύψει κανείς σε ένα μόνο ταξίδι. Μετά τη γραφική Πράγα, σειρά παίρνει ο Παράδεισος της Βοημίας, όπως είναι η γνωστή η βόρεια πλευρά της και το κάστρο Trosky. Στο κάστρο Trosky τις εντυπώσεις κερδίσουν οι δίδυμοι πύργοι της Τσεχίας, που κάνουν τους ταξιδιώτες να παραμιλούν τόσο για την ομορφιά τους, όσο και για την ιστορία, που κρύβεται πίσω τους.

Οι δίδυμοι πύργοι της Τσεχίας - itravelling.gr

Οι δίδυμοι πύργοι της Τσεχίας: Ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο

Για την ιστορία, το κάστρο Trosky κατασκευάστηκε το δεύτερο μισό του 14ου αιώνα σε μια εποχή, που οι πόλεμοι ήταν διαρκείς και οι διαμάχες των λαών δεν σταματούσαν σχεδόν ποτέ. Οι κάτοικοι της βόρειας Τσεχίας για να προστατευτούν από τις συχνές επιδρομές κατασκεύασαν το κάστρο Trosky με τους δίδυμους πύργους, ώστε να εποπτεύουν τη γύρω περιοχή.

Οι δίδυμοι πύργοι της Τσεχίας - itravelling.gr

Οι παράξενοι αυτοί δίδυμοι πύργοι της Τσεχίας βρίσκονται στην κορυφή του κάστρου και αποτελούν αποτέλεσμα ηφαιστειακής δράσης, το οποίο εκμεταλλεύτηκαν οι ντόπιοι και έχτισαν δύο δίδυμους σχεδόν πύργους με διάφορα κτίρια και τρεις σειρές τειχών να τους χωρίζουν μεταξύ τους. Ο ψηλότερος πύργος έχει ύψος 57 μέτρα, ενώ ο δεύτερος φτάνει τα 47 μέτρα ύψος. Οι δίδυμοι πύργοι της Τσεχίας βρίσκονταν σε στρατηγική θέση, ώστε να επιτρέπεται η πλήρης εποπτεία στη γύρω περιοχή αλλά λειτουργούσε επίσης και ως ένα καταφύγιο, αφού ήταν απρόσιτοι σε οποιαδήποτε επίθεση.

Οι δίδυμοι πύργοι της Τσεχίας - itravelling.gr

Στο πέρασμα των χρόνων το κάστρο Trosky διαδέχθηκε πολλούς ηγέτες, όπου έμειναν στο εσωτερικό του. Κάποιοι το χρησιμοποιούσαν ως φρούριο, ενώ δεν ήταν λίγοι που το έκαναν μόνιμη κατοικία τους, χάνοντας έτσι σιγά – σιγά τη στρατηγική του σημασία. Καταστράφηκε σχεδόν ολοκληρωτικά το 1648 κατά τη διάρκεια του πολέμου και εγκαταλείφθηκε έως ότου τον 19ο αιώνα αποφάσισαν να αποκαταστήσουν κάποια κομμάτια του.

Οι δίδυμοι πύργοι της Τσεχίας - itravelling.gr

Πλέον το κάστρο Trosky βρίσκεται υπό την εποπτεία ενός ινστιτούτου για τη φροντίδα των ιστορικών μνημείων της χώρας και αποτελεί σημαντικό τουριστικό αξιοθέατο για την περιοχή, ενώ υπάρχει ακόμα η σκάλα που οδηγεί στους δίδυμους πύργους.

Comments