Οι 8 χειρότεροι συνοδηγοί σε ταξίδι - itravelling.gr

Ταξιδέψαμε δυστυχώς με πολλούς και ξεχωρίσαμε τους χειρότερους συνοδηγούς, που μπορεί να σου τύχουν σε ταξίδι.

Μπορεί να λένε πως σημασία έχει ο προορισμός και όχι το ταξίδι, όμως αν βρεθείς στο ίδιο όχημα με τους πιο ακατάλληλους ανθρώπους, τότε θα αλλάξεις γνώμη. Σημασία για εμάς έχει και το ταξίδι και για να περάσεις όμορφα στις διακοπές σου, θα χρειαστείς την ψυχική σου ηρεμία. Για να μην καταριέσαι την ώρα και την στιγμή, που έκλεισες την πόρτα του αυτοκινήτου και ξεκίνησες για ένα ακόμα ταξίδι, βρήκαμε ποιοι τύποι ανθρώπων είναι οι χειρότεροι συνοδηγοί. Φίλοι, συνάδελφοι, οικογένεια ακόμα και το έτερον ήμισυ, όλοι είναι πιθανοί «ζαχαροπλάστες τσουρεκιών» και σίγουρα θα σε κάνουν να ξανασκεφτείς πότε θα πεις «πάμε ένα ταξίδι;».

Οι 8 χειρότεροι συνοδηγοί σε ταξίδι - itravelling.gr

Το iTravelling.gr ξεχώρισε τους 8 τύπους ανθρώπων που αποδείχτηκαν οι χειρότεροι συνοδηγοί σε ταξίδι και σου τους παρουσιάζει για να την βγάλεις καθαρή την επόμενη φορά.

Συνοδηγός όπως λέμε οδηγός

Οι 8 χειρότεροι συνοδηγοί σε ταξίδι - itravelling.gr

Είναι ο συγκεκριμένος τύπος ανθρώπου, που νομίζει πως οδηγεί σίγουρα καλύτερα από εσένα (ακόμα κι αν δεν έχει δίπλωμα) και φαντασιώνεται πεντάλ στη θέση του συνοδηγού, τα οποία χρησιμοποιεί σε όλο το ταξίδι. Οι εκφράσεις «μην τρέχεις», «κάτσε δεξιά», «προσπέρασε τον», «καλά δεν είδες την ταμπέλα…;» είναι παραπάνω από συχνές και συνοδεύονται με τον αντίστοιχο τόνο φωνής και χειρονομίες. Συνήθως είναι ο πατέρας ή παππούς σου, ενώ συναντάται πολύ συχνά στα ζευγάρια με τους άνδρες οδηγούς να ακούν τα «μη τρέχεις», ενώ τις γυναίκες οδηγούς να συγκρατούν τα νεύρα τους σε κάθε πιάσιμο χειρόφρενου από το έτερον ήμισυ.

Συνοδηγός- φουγάρο

Οι 8 χειρότεροι συνοδηγοί σε ταξίδι - itravelling.gr

Είναι εκείνος-η, που δε λέει να σταματήσει το κάπνισμα καθ΄όλη τη διάρκεια του ταξιδιού. Είτε έχεις θεσπίσει τον κανόνα του «No Smoking» μέσα στο όχημα, είτε είσαι πιο χαλαρός, θα το υποστείς το βασανιστήριό σου. Ή θα ντουμανιάσει το αυτοκίνητο και θα πεθάνετε από ψύξη με τα ανοιχτά παράθυρα ακόμα και το χειμώνα, είτε θα φτάσεις 3 ώρες αργότερα στον τελικό προορισμό εξαιτίας των συχνών στάσεων για να καπνίσει με θέα!

Συνοδηγό-zzz

Οι 8 χειρότεροι συνοδηγοί σε ταξίδι - itravelling.gr

Εδώ τα πράγματα είναι απλά! Ο άνθρωπος αυτός έχει τον ύπνο στο τσεπάκι του και δεν ντρέπεται γι’ αυτό. Μπορεί το ταξίδι σου να διαρκεί 4 ώρες, εκείνος δεν έχει την παραμικρή ντροπή να σε αφήσει να οδηγείς μόνος σου και να κοιμηθεί για να είναι φρέσκος. Εάν του ζητήσεις το λόγο, φυσικά και θα παρεξηγηθεί και θα αναρωτηθεί πως θα περάσει η ώρα εάν δεν κοιμηθεί λίγο. Εάν ροχαλίζει κιόλας, δυνάμωσε τη μουσική, ας ξυπνήσει… Τι να κάνουμε;!

Συνοδηγός, το «καλύτερο» Juke Box

Οι 8 χειρότεροι συνοδηγοί σε ταξίδι - itravelling.gr

Έχεις φτιάξει τη λίστα του mp3 σου και έχεις ήδη έτοιμο το soundtrack του ταξιδιού σου, όμως ο φίλος/η σου δεν έχει την ίδια άποψη. Όχι, δε θα κάτσει να βρει μια μέση λύση, αλλά θα σου κόψει το αγαπημένο σου τραγούδι στο καλύτερο σημείο για να επεξεργαστεί όλη τη λίστα σου. Όταν (σίγουρα) δε θα βρει το τραγούδι, που του αρέσει, θα αρχίσει την έρευνα στους τοπικούς σταθμούς για να ακούσετε κάτι μεταξύ RnB και παραδοσιακής μουσικής φυσικά με τόνους παρασίτων από τις βουνοκορφές, που ανεβαίνετε. Θα απογοητευτεί, που δεν βρίσκει τον αγαπημένο του αθηναϊκό σταθμό και μόλις πλησιάζετε στον προορισμό θα σε αφήσει να διαλέξεις εσύ τραγούδι. Μεγάλη καρδιά!

Συνοδηγός με «βιολογικό» GPS

Οι 8 χειρότεροι συνοδηγοί σε ταξίδι - itravelling.gr

Δεν τον θέλεις αυτόν για συνοδηγό με τίποτα! Είναι ο τύπος που υποστηρίζει πως έχει καταπιεί GPS, αλλά δεν το έχει με τον προσανατολισμό με τίποτα! Έχει πάντα άποψη για το που πηγαίνετε, σου λέει πως έχεις διαλέξει τον λάθος δρόμο και κάνει τα πάντα για το αποδείξει, προκαλώντας περίσσιο εκνευρισμό σε σένα και όλη την παρέα. Θα βγάλει χάρτη, GPS στο κινητό, θα τσεκάρει ταμπέλες και όταν γκρινιάξει αρκετά, θα σε πει απλώς τυχερό που βρήκες τελικά τον σωστό δρόμο. Μακριά και αγαπημένοι ή έστω βάλε τον σε άλλο όχημα.

Συνοδηγός άκρως ομιλητικός

Οι 8 χειρότεροι συνοδηγοί σε ταξίδι - itravelling.gr

Είναι εκείνος ο τύπος ανθρώπου, που δε βάζει γλώσσα μέσα του. Στην αρχή θα σου φανεί συμπαθητικό, ένας άνθρωπος που μπορείς να μιλήσεις και να περάσει και η δική σου ώρα οδήγησης ευχάριστα. Όλα αυτά όμως μέχρι να του δώσεις τον αέρα, που δεν πρέπει…. Από εκείνη τη στιγμή δε θα σταματήσει ποτέ να μιλάει, θα αναλύσει όλη την επικαιρότητα, θα εφεύρει δικά του θέματα και φυσικά θα σε σκουντάει όλη την ώρα για ό,τι βλέπει γύρω του. Στο τέλος θα μιλήσει ασταμάτητα με τους υπόλοιπους φίλους του και στο τηλέφωνο. Τείνει να γίνει επικίνδυνος, τουλάχιστον άφησε τον στην πίσω θέση.

Συνοδηγός, ο χύμα-man

Οι 8 χειρότεροι συνοδηγοί σε ταξίδι - itravelling.gr

Απορείς ακόμα με το συγκεκριμένο τύπο ανθρώπου! Ξεκινά να μοιράζει δεξιά και αριστερά τα πράγματά του αδιαφορώντας για τους συνεπιβάτες του. Θα αρχίσει να τρώει μέσα στο αυτοκίνητο όλη την ώρα, μοιράζοντας ψίχουλα σε όλους, θα ρίξει δύο-τρεις φορές το καφέ και στο τέλος θα απλώσει τα πόδια του πάνω στο ταμπλό του αυτοκινήτου. Εάν έχεις και άτομα στο πίσω κάθισμα, τότε υπομονή και σε αυτούς γιατί δε θα τους σκεφτεί όταν θα πάει αρκετά πίσω τη θέση του για να χαλαρώσει!

Συνοδηγός για κλάματα

Οι 8 χειρότεροι συνοδηγοί σε ταξίδι - itravelling.gr

Κίνδυνος! S.O.S! Με κάθε ευκαιρία άφησέ τον έξω από το αυτοκίνητό σου! Είναι εκείνος-η που δεν αντέχει ούτε 1 χλμ. χωρίς γκρίνια. Στην πραγματικότητα είναι ένας συνδυασμός των παραπάνω τύπων με κάποια extra bonus χαρακτηριστικά. Θα γκρινιάξει για τον τρόπο οδήγησής σου, τη διαδρομή ακόμα και τη μουσική. Θα κάνει τα πάντα για να αλλάξει τα σχέδια της εκδρομής σου (κάνοντας τη φυσικά μικρότερη), θα σταματήσετε πολλές φορές γιατί θα ζαλιστεί, ενώ λίγο πιο κάτω θα πεινάσει και θα διψάσει. Οι στάσεις γενικά θα διαρκέσουν περισσότερο από όλο το ταξίδι σας. Στο τέλος θα πει «δε θα το κάνω ποτέ ξανά», ενώ σε πέντε δευτερόλεπτα θα προτείνει νέα εξόρμηση. Πες ναι και εξαφανίσου!

Comments