MINI: Ο Πρίγκιπας Κάρολος στο εργοστάσιο της Οξφόρδης

Ο Πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε το Εργοστάσιο της MINI στην Οξφόρδη, με αφορμή την επέτειο των 20 χρόνων σύγχρονης παραγωγής ΜΙΝΙ.

Τιμώντας είκοσι πετυχημένα χρόνια σύγχρονης παραγωγής ΜΙΝΙ, ο Πρίγκιπας της Ουαλίας, Κάρολος, επισκέφθηκε το εργοστάσιο της Οξφόρδης. Εκεί συνάντησε τους ανθρώπους που βρίσκονται πίσω από τα αυτοκίνητα, για να αποκτήσει μία εικόνα σχετικά με τις διαδικασίες παραγωγής.

Ο Πρίγκιπας περιηγήθηκε στις εγκαταστάσεις και στο χώρο συναρμολόγησης, όπου είχε την ευκαιρία να συναντήσει μερικούς από τους 130 μαθητευόμενους.

Όπως επίσης και μέλη του προσωπικού που συμμετείχαν ενεργά στην ενσωμάτωση της παραγωγής του ηλεκτρικού MINI στη στάνταρ γραμμή παραγωγής.

MINI: Ο Πρίγκιπας Κάρολος στο εργοστάσιο της Οξφόρδης

Να σημειωθεί ότι το εργοστάσιο της Οξφόρδης είναι το πρώτο στο δίκτυο παραγωγής του BMW Group σε παγκόσμιο επίπεδο, το οποίο κατασκευάζει αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα και αυτοκίνητα με κινητήρα εσωτερικής καύσης στην ίδια γραμμή.

Το ηλεκτρικό MINI λανσαρίστηκε το 2020 και έτυχε τόσο θερμής υποδοχής, ώστε αποφασίστηκε η παραγωγή του να διπλασιαστεί το 2021.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο Κάρολος οδήγησε ένα ηλεκτρικό MINI εκτός της γραμμής παραγωγής. Επιπλέον, γνώρισε μέλη της MINI, οι οικογένειες των οποίων έχουν εργαστεί από γενιά σε γενιά στο εργοστάσιο επί δεκαετίες.

MINI: Ο Πρίγκιπας Κάρολος στο εργοστάσιο της Οξφόρδης

Ο Peter Weber, Διευθύνων Σύμβουλος του εργοστασίου της Οξφόρδης δήλωσε:

«Ήταν υπέρτατη τιμή και ικανοποίηση να υποδεχτούμε τον Πρίγκιπα της Ουαλίας στην καρδιά της Βρετανικής μάρκας, εδώ στην Οξφόρδη. Και χαρήκαμε που γιορτάσαμε μαζί αυτό το σημαντικό ορόσημο παραγωγής.

Τα τελευταία είκοσι χρόνια, η αφοσίωση και το πάθος των συνεργατών μας, έχει συντελέσει στην ενίσχυση της φήμης της MINI σε όλο τον κόσμο. Το 25% εξ αυτών βρίσκεται μαζί μας από τότε που το πρώτο αυτοκίνητο πέρασε από τη γραμμή παραγωγής το 2001.

Είναι καταπληκτικό που αυτό το εξαιρετικό γεγονός σηματοδοτήθηκε από μία βασιλική επίσκεψη. Το αποκορύφωμα ήταν να βλέπουμε τον Πρίγκιπα να οδηγεί ένα Ηλεκτρικό ΜΙΝΙ που μόλις πέρασε από τη γραμμή παραγωγής».

MINI: Ο Πρίγκιπας Κάρολος στο εργοστάσιο της Οξφόρδης

Το μέλλον της MINI

Το εργοστάσιο της MINI στην Οξφόρδη βρίσκεται στην καρδιά της κοινότητάς της πάνω από 108 χρόνια. Απασχολεί περισσότερους από 3.700 εξειδικευμένους εργαζόμενους και μαθητευόμενους, οι οποίοι κατασκευάζουν 1.000 MINI την ημέρα, ένα κάθε 67 δευτερόλεπτα.

Η MINI θα είναι η πρώτη μάρκα του BMW Group που θα γίνει αμιγώς ηλεκτρική μέχρι το 2030. Το εργοστάσιο της Οξφόρδης έχει διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στο να γίνει η παραγωγή MINI πιο βιώσιμη τα τελευταία 20 χρόνια.

Είναι δεδομένο ότι θα συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό. Άλλωστε υποστηρίζει ενεργά τη στρατηγική του BMW Group για μείωση των εκπομπών ρύπων σε όλα τα εργοστάσια παραγωγής του κατά 80% μέχρι το 2030.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Comments