iTest Drive || Δοκιμάζουμε τη νέα Skoda Octavia 2.0 TDI DSG7

Η διαχρονικότητα της Skoda Octavia συνδυάζεται με 2λιτρο diesel κινητήρα 150 ίππων, για κορυφαία απόδοση και οικονομία καυσίμου.

Η Octavia αποτελεί μακράν το κορυφαίο best-seller μοντέλο της Skoda. Τα προτερήματα της μπορούν να συγκεντρωθούν σε μερικές λέξεις: Επιβλητική εμφάνιση, πλήρης γκάμα κινητήρων, άφθονοι χώροι επιβατών και εξαιρετική οδική συμπεριφορά. Η συνταγή της επιτυχίας για ένα μοντέλο που προσφέρει περισσότερα από όσα κοστίζει, όντας η επιτομή του value for money.

Εμείς είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε την έκδοση με τον 2λιτρο πετρελαιοκινητήρα των 150 ίππων και το αυτόματο κιβώτιο DSG7. Η διαδρομή που επιλέξαμε ήταν η ιδανική για μία χειμερινή εξόρμηση. Και η Octavia μας υπενθύμισε πόσο άνετη μπορεί να γίνει η οδήγηση σε όλα τα οδικά δίκτυα. Α και το ότι το diesel δεν πέθανε! Για την ακρίβεια πρέπει να ζήσει και να μας… οδηγήσει!

Εμφάνιση, ουσία και ευρυχωρία

iTest Drive || Δοκιμάζουμε τη νέα Skoda Octavia 2.0 TDI DSG7

Σχεδιαστικά, η Octavia παρά τις μεγάλες διαστάσεις της είναι κομψή και ταυτόχρονα εντυπωσιακή, χωρίς υπερβολές. Στο εμπρόσθιο μέρος ξεχωρίζουν τα εντυπωσιακά φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED. Στο πίσω μέρος το παρμπρίζ διαθέτει μια κουπέ αίσθηση για να δικαιολογεί και τον χαρακτηρισμό του «Grand Coupe».

Στα ενδότερα της Skoda Octavia κυριαρχούν τα ποιοτικά υλικά σε συνδυασμό με εξαιρετική συναρμογή και εργονομία. Στην κεντρική κονσόλα δεσπόζει η μεγάλη οθόνη αφής του συστήματος infotainment, το οποίο προσφέρει κάθε είδους απαραίτητη συνδεσιμότητα. Στα συν και ο ψηφιακός πίνακας οργάνων της έκδοσης Style που είχαμε στη διάθεση μας.

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της Octavia δεν είναι άλλο από τους προσφερόμενους χώρους. Χωρίς ίχνος υπερβολής είναι αχανείς και καλύπτουν κάθε επιβατική ανάγκη, με το παραπάνω. Για παράδειγμα ο χώρος των αποσκευών αγγίζει τα 610 λίτρα!

Άνεση και στην οδήγηση

iTest Drive || Δοκιμάζουμε τη νέα Skoda Octavia 2.0 TDI DSG7

Η Skoda Octavia στην έκδοση με τον 2λιτρο diesel κινητήρα αποδίδει 150 ίππους και 360 Nm ροπής. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να απολαμβάνεις οδήγηση, χωρίς το άγχος αν θα αυξηθεί η μέση κατανάλωση του αυτοκινήτου.

Πιέζοντας την Octavia 2.0 TDI τόσο σε εθνικό οδικό δίκτυο, όσο και σε επαρχιακό, δεν «καταφέραμε» να πετύχουμε μεγαλύτερη μέση κατανάλωση από 6,0 λίτρα / 100 χιλιόμετρα. Για την ακρίβεια οι τιμές που είδαμε κυμάνθηκαν κοντά στα 5,7 λίτρα / 100 χιλιόμετρα. Με λίγα λόγια ζήτω το diesel, ζήτω και η Octavia με το αυτόματο κιβώτιο DSG διπλού συμπλέκτη των 7 σχέσεων!

Στο δρόμο, η Octavia αποδείχθηκε άνετη και σταθερή, με τους επιβάτες να απολαμβάνουν υπηρεσίες πεντάστερου ξενοδοχείου, χωρίς να επηρεάζονται από εξωγενείς παράγοντες. Να σημειωθεί επίσης ότι για το 0-100 χιλιόμετρα / ώρα, η Skoda Octavia 2.0 TDI χρειάζεται μόλις 8,7 δευτερόλεπτα. Όχι κι άσχημα για ένα αυτοκίνητο με τον συγκεκριμένο όγκο.

Skoda Octavia σημαίνει value for money

Η Skoda Octavia αποτελεί ιδανική επιλογή για όσους αναζητούν χώρους, πρακτικότητα και value for money, στον υπερθετικό βαθμό. Την ίδια στιγμή αποδεικνύεται και ιδιαίτερα δυσκολοκατάβλητος αντίπαλος για τον ανταγωνισμό στην κατηγορία της. Άλλωστε, με τιμή που ξεκινάει από τα 20.980 ευρώ για την βασική έκδοση της γκάμας, το δέλεαρ είναι μεγάλο. Ακόμη και για τα 31.700 ευρώ της πιο πλούσιας έκδοσης Style, της δοκιμής μας.

Όπως αναφέραμε και παραπάνω, η Skoda Octavia προσφέρει περισσότερα από όσα κοστίζει. Εις το επανιδείν!

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Comments