iTest Drive || Πάσχα στην Αθήνα με το νέο Jeep Renegade 4xe S

Το φετινό Πάσχα ήταν διαφορετικό από κάθε άποψη, όμως το Jeep Renegade 4xe S αποδείχτηκε η ιδανική παρέα.

Η Jeep διανύει την πιο υβριδική περίοδο στην ιστορία της. Τα νέα PlugHybrid μοντέλα της συνδυάζουν τα διαχρονικά στοιχεία που την χαρακτηρίζουν, με την απαραίτητη ευαισθησία για το περιβάλλον. Αυτό συμβαίνει και στην περίπτωση του νέου Jeep Renegade 4xe S που είχαμε στη διάθεση μας τις ημέρες του Πάσχα.

Μπορεί να παραμείναμε εντός Αθηνών λόγω καραντίνας, ωστόσο το Renegade 4xe S κινήθηκε με άνεση και στην πόλη. Άλλωστε το Plug-in Hybrid σύστημα του, προσφέρει αμιγώς ηλεκτρική κίνηση με αυτονομία 50 χιλιομέτρων και μηδενικούς ρύπους.

Από την άλλη, ως γνήσιο Jeep δεν μπορείς να το «περιορίσεις» μόνο εντός πόλης. Οι δεδομένες εκτός δρόμου δυνατότητες του, η ισχύς των 240 ίππων και η προηγμένη τετρακίνηση 4xe, σε βάζουν σε «πειρασμό».

Το τερπνόν μετά του ωφελίμου

iTest Drive || Πάσχα στην Αθήνα με το νέο Jeep Renegade 4xe S

Πριν ξεκινήσεις με κατεύθυνση τον οποιοδήποτε προορισμό, θα πρέπει να περιηγηθείς στα ενδότερα του Jeep Renegade 4xe S. Εκεί ξεχωρίζει το σύστημα UConnect Navi, με την έγχρωμη οθόνη αφής 8,4 ιντσών να σου παρέχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες.

Παράλληλα, τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί κατά μήκος της καμπίνας των επιβατών είναι εξαιρετικής ποιότητας. Ο δείκτης εργονομίας βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο, όπως και οι χώροι για τους επιβάτες και τις αποσκευές τους (330 λίτρα).

Η υβριδική εποχή της Jeep είναι εδώ

iTest Drive || Πάσχα στην Αθήνα με το νέο Jeep Renegade 4xe S

Στην «καρδιά» του Jeep Renegade 4xe S βρίσκεται ο turbo κινητήρας βενζίνης 1,3 λίτρων απόδοσης 180 ίππων και ένας ηλεκτροκινητήρας 60 ίππων. Το ηλεκτρικό μοτέρ τροφοδοτείται από μια μπαταρία 11,4kWh, με τη συνολική ισχύ να αγγίζει τους 240 ίππους.

Ο συνδυασμός των δύο μηχανικών συνόλων, εξασφαλίζει κορυφαίες επιδόσεις, με το 0-100 χλμ./ώρα να απαιτεί μόλις 7,5 δευτερόλεπτα. Η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 200 χλμ./ώρα, ενώ στην αμιγώς ηλεκτρική κίνηση δεν υπερβαίνει τα 130 χλμ./ώρα.

Επιπλέον, οι εκπομπές ρύπων είναι εξαιρετικά χαμηλές (50 γρ./χλμ. CO2), όπως αντίστοιχα και η κατανάλωση καυσίμου (2,1 λίτρα /100 χλμ.)

Να σημειωθεί επίσης ότι η φόρτιση της μπαταρίας πραγματοποιείται είτε κατά την κίνηση του οχήματος, είτε μέσω πρίζας ακόμα και από απλή οικιακή παροχή, μέσω του αποκλειστικού συστήματος easyWallbox της Fiat Chrysler Automobiles.

Η απλή μέθοδος των τριών

iTest Drive || Πάσχα στην Αθήνα με το νέο Jeep Renegade 4xe S

Το Jeep Renegade 4xe S δίνει τρεις επιλογές στον οδηγό, ανάλογα με τη διάθεση του: Electric, Hybrid και ESave.

Στην πρώτη περίπτωση κινείται αμιγώς ηλεκτρικά με μηδενικούς ρύπους, ενώ στη δεύτερη συνδυάζονται και οι δύο κινητήρες για βέλτιστη οικονομία. Η τρίτη επιλογή εστιάζει στη διατήρηση του επιπέδου φόρτισης ή στην επαναφόρτιση της μπαταρίας.

Επιπλέον, η επιλογή «Sport» προσφέρει μία πιο δυναμική επιλογή στη ρύθμιση του κινητήρα, του συστήματος διεύθυνσης και του κιβωτίου ταχυτήτων.

Ποικιλία επιλογών και εξατομίκευσης

Ο εξοπλισμός άνεσης και ασφάλειας του Renegade 4xe S είναι από κάθε άποψη πλήρης. Ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στα προηγμένα συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης (ADAS), τα συστήματα πολυμέσων και προφανώς τη συνδεσιμότητα.

Η λίστα ADAS περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ενεργό σύστημα διατήρησης πορείας, επόπτευση τυφλής γωνίας, σύστημα αποτροπής σύγκρουσης, σύστημα αναγνώρισης κόπωσης οδηγού και ενεργό Cruise Control.

Το Jeep Renegade 4xe S είναι διαθέσιμο στην ελληνική αγορά με τιμή από 44.600 ευρώ, ενώ οι χρήστες εταιρικών αυτοκινήτων απαλλάσσονται από την σχετική καταβολή φόρου.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Comments