Νέο Nissan Qashqai: The Return of the King!

Το 2007 το πρώτο Nissan Qashqai επί της ουσίας δημιούργησε την κατηγορία των Crossover και μέχρι σήμερα έχει καταγράψει πάνω από 3 εκατομμύρια πωλήσεις ανά την υφήλιο.


Όταν το 2007 εμφανίστηκε το πρώτο Nissan Qashqai, ουσιαστικά δημιούργησε μια νέα κατηγορία, αυτή των γνωστών και ως «Crossover», η οποία κατέκτησε το παγκόσμιο κοινό. Στη συνέχεια, το 2014 αφίχθη η δεύτερη γενιά του ιαπωνικού μοντέλου συνεχίζοντας την επιτυχημένη εμπορική πορεία της προηγούμενης, καθιστώντας το Qashqai ως τον απόλυτο κυρίαρχο στην κατηγορία του.

Όμως «ο εχθρός του καλού, είναι πάντα το καλύτερο» και με αυτό το γνωμικό στο μυαλό τους, οι άνθρωποι της Nissan ανανέωσαν στα τέλη του 2017 τόσο το δημοφιλές μοντέλο τους, όσο και το ενδιαφέρον του αγοραστικού κοινού. Και φτάσαμε στο 2021για να μας συστηθεί με κάθε επισημότητα η τρίτη γενιά του «βασιλιά των Crossover», του μοντέλου με τις πάνω από 3 εκατομμύρια πωλήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο.

Στο νέο αυτό ξεκίνημα η Nissan έχει διατηρήσει τις βασικές αρχές που οδήγησαν στη σύλληψη της ιδέας και στην ανάπτυξη των δύο προηγούμενων γενεών του Qashqai, συνδυάζοντας την κομψή εμφάνιση με την απαραίτητη πρακτικότητα, ενώ χάρη στη νέα προηγμένη πλατφόρμα Alliance CMF-C, ανεβάζει εκ νέου τον πήχη στην κατηγορία των Crossover.

Η ίδια εντυπωσιακή εικόνα συνεχίζεται και στην καμπίνα επιβατών του νέου Qashqai, με τον ψηφιακό πίνακα οργάνων των 12,3 ιντσών να κλέβει την παράσταση και να ενσωματώνει το σύστημα πλοήγησης. Πίσω από αυτό συναντάμε το «Head Up Display», σε μια από τις μεγαλύτερες εφαρμογές σε αυτοκίνητο παραγωγής χάρη στις 10,8 ίντσες του.

Νέο Nissan Qashqai: The Return of the King!

Στην κορυφή του ταμπλό έχει τοποθετηθεί η οθόνη αφής των 9 ιντσών, η οποία παρέχει έλεγχο στις επιμέρους λειτουργίες του αυτοκινήτου, με έμφαση σε αυτές της συνδεσιμότητας. Τα δημοφιλή Android Auto και Apple CarPlay διατίθενται ως στάνταρ, ενώ υπάρχουν ακόμη WiFi, οι υπηρεσίες NissanConnect, καθώς και δυνατότητα σύνδεσης μέχρι 7 συσκευών!

Παράλληλα, το νέο Qashqai θα είναι εξοπλισμένο με την επόμενη γενιά του συστήματος υποστήριξης οδηγού ProPILOT, προσφέροντας μεγαλύτερη υποστήριξη στον οδηγό. Το ProPILOT με Navi-link όπως ονομάζεται πλέον, έχει σχεδιαστεί για να μειώνει την κόπωση και το άγχος κατά την οδήγηση, ενώ είναι ιδιαίτερα εύκολο στη χρήση, για τη μέγιστη προστασία οδηγού κι επιβατών.

Πέρα από το Adaptive Cruise Control με αυξημένες δυνατότητες, εξαιρετικά σημαντική είναι η προειδοποίηση «πλευρικής προστασίας» σε αστικές συνθήκες, όπου το σύστημα προειδοποιεί τον οδηγό για τον κίνδυνο επαφής με ένα αντικείμενο στο πλάι του οχήματος.

Επιπλέον, το νέο Qashqai μπορεί να παρέμβει για να αποτρέψει μια σύγκρουση κατά την οπισθοπορεία στο χώρο στάθμευσης, χάρη σε μια αναβάθμιση στην υπάρχουσα ειδοποίηση «Ανίχνευσης Κινούμενων Αντικειμένων», εφαρμόζοντας τα φρένα για να σταματήσει το αυτοκίνητο αν εντοπιστεί ένα κινούμενο εμπόδιο κοντά.

Νέο Nissan Qashqai: The Return of the King!

Το Nissan Intelligent Forward Emergency Braking με προγνωστική λειτουργία διαθέτει προηγμένη τεχνολογία ραντάρ, με τους αισθητήρες να μπορούν να «διαβάσουν» το δρόμο μπροστά από το αυτοκίνητο για να ανιχνεύσουν εάν ένα όχημα φρενάρει ξαφνικά, οπότε το σύστημα θα ενεργοποιήσει τα φρένα για να μειώσει την πιθανότητα σύγκρουσης.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό των τεχνολογιών ασφαλείας στο νέο Qashqai είναι ο νέος κεντρικός αερόσακος, ο οποίος αναπτύσσεται μεταξύ των δύο μπροστινών καθισμάτων, για να εμποδίσει τους επιβάτες της μπροστινής σειράς να έρθουν σε επαφή σε περίπτωση πλευρικής πρόσκρουσης.

Την ίδια στιγμή, στην «καρδιά» του Nissan Qashqai συναντάμε δύο μηχανικά σύνολα. Ο βασικός κινητήρας θα είναι ο 1,3 λίτρων βενζίνης, ο οποίος ενσωματώνει ήπια υβριδική τεχνολογία, με δύο εκδόσεις ισχύος, 140 και 160 ίππων, καθώς και 240 και 260 Nm ροπής αντίστοιχα.

Η μετάδοση της κίνησης θα πραγματοποιείται στους εμπρός τροχούς, μέσω χειροκίνητου κιβωτίου ταχυτήτων 6 σχέσεων, με την 4κίνηση να συνοδεύεται από ένα CVT αυτόματο κιβώτιο, αλλά για την ισχυρότερη έκδοση των 160 ίππων. Επιπροσθέτως θα είναι διαθέσιμα πέντε οδηγικά προγράμματα: Standard, Eco, Sport, Snow και Off–Road.

Τέλος, με το νέο Qashqai πραγματοποιείται και το ντεμπούτο του καινοτόμου συστήματος κίνησης e-Power της Nissan στην Ευρώπη, το οποίο με συνδυαστική ισχύ 190 ίππων και κίνηση στους εμπρόσθιους τροχούς, προσφέρει μια μοναδική προσέγγιση στην ηλεκτροκίνηση μετατρέποντας σε συναρπαστική διαδικασία την καθημερινή οδήγηση.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Comments