Η Βιέννη τα Χριστούγεννα περιμένει μικρούς και μεγάλους! - iTravelling

Οι πέντε στάσεις, που πρέπει να κάνετε οπωσδήποτε, κατά το ταξίδι σας στη χιονισμένη πόλη της Αυστρίας!

Τα Χριστούγεννα στη Βιέννη είναι παραμυθένια! Δεν είναι τυχαίο, που η αυστριακή πόλη επιλέγεται από χιλιάδες οικογένειες για να περάσουν κοντά της τις ημέρες των εορτών. Εάν ακόμα δεν έχεις πειστεί πως η Βιέννη θα γίνει η αγαπημένη σου χριστουγεννιάτικη πόλη, τότε το iTravelling σου δίνει τις απαραίτητες πληροφορίες.

Οι Christkindlmarkt, οι χριστουγεννιάτικες αγορές, στήνονται σχεδόν σε όλες τις γωνιές της πόλης ήδη από τα τέλη Νοέμβρη. Ιδανικές για μικρούς και μεγάλους, αγγίζουν όλες τις αισθήσεις με τα πολύχρωμα φωτάκια, τα γιορτινά κάλαντα αλλά και τους πάγκους με τις λαχταριστές λιχουδιές. Μη χάσετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε gluhwein, το ζεστό κόκκινο γλυκό κρασί με κανέλα και γαρίφαλο. Από τις πιο αυθεντικές αγορές πάντως, είναι αυτή στη γραφική συνοικία Spittelberg.

Κατά το ταξίδι σας στη Βιέννη, βάλτε στο πρόγραμμά σας τις ακόλουθες πέντε στάσεις:

Η γιορτινή ατμόσφαιρα σε συνδυασμό με τη χριστουγεννιάτικη αγορά Christkindlmarkt, που στήνεται στην πλατεία του Δημαρχείου (Rathaus). Εκτός από το παραδοσιακό στολισμένο δέντρο, χαρούμενη νότα δίνει το ξύλινο χωριό, με τους δεκάδες πάγκους, τα χιλιάδες καλούδια και το διάσημο πλέον παγοδρόμιο. Ανοιχτά από το πρωί μέχρι τις 21:00.

Τα χριστουγεννιάτικα αγαπημένα κονσέρτα της Βασιλικής Ορχήστρας της Βιέννης στο Imperial Hall στις 24 & 25 Δεκεμβρίου.

Ένα εντυπωσιακό χωριό στήνεται και στο Schonbrunn Palace. Ζεστό κρασί, ginger bread και εορταστικά κονσέρτα θα σε βάλουν αμέσως σε χριστουγεννιάτικη διάθεση. Ειδικά για τις ημέρες των εορτών ο ιστορικός τροχός Wiener Riesenrad, στο πάρκο Prater, στολίζεται με 36.000 λαμπιόνια, υπό τις εκρηκτικές λάμψεις εκατοντάδων πυροτεχνημάτων!

Την Παραμονή των Χριστουγέννων μπορείς να παρακολουθήσεις τη λειτουργία των Χριστουγέννων, καθώς και τα κάλαντα από παιδικές χορωδίες στον Stephansdom. Καλό είναι να έχεις κλείσει το εισιτήριό σου από πριν.

Αν δεν έχεις καταφέρει και φέτος να είσαι από τους τυχερούς που θα παρακολουθήσουν τη Φιλαρμονική της Βιέννης (Neujahrskonzert) την πρώτη ημέρα του χρόνου, μπορείς δωρεάν να απολαύσεις στιγμιότυπα από τις μεγάλες οθόνες που στήνονται στην πλατεία του Δημαρχείου.

Εάν ακόμα δε σε έχουμε πείσει πως η Βιέννη είναι φανταστική τα Χριστούγεννα, δες εδώ περισσότερους χριστουγεννιάτικους προορισμούς για εσένα και την οικογένεια σου. 

Comments