Η ονειρεμένη εξοχική κατοικία στη Σύρο που θέλουν όλοι! - iTravelling

Θάλασσα, μάρμαρο, πέτρα και ανέσεις. Σε αρμονία με το φυσικό περιβάλλον της Σύρου, η εξοχική κατοικία κλέβει τις εντυπώσεις.

Όλοι θα ήθελαν η εξοχική κατοικία τους να διαθέτει όλες τις ανέσεις, μαγευτική θέα και μία όαση δροσιάς. Άλλοι το ονειρεύονται και άλλοι το πραγματοποιούν. Ένα ζευγάρι Ελλήνων το έκανε πραγματικότητα και μάλιστα στη βασίλισσα των Κυκλάδων, τη Σύρο.

Μία εξοχική κατοικία άψογα εναρμονισμένη με το φυσικό περιβάλλον του νησιού, αποκλειστικά χτισμένη με πέτρα και μάρμαρο. Με μοντέρνα εσωτερική μίνιμαλ διακόσμηση καλύπτοντας τις ανέσεις τόσο του ζευγαριού όσο και των επισκεπτών του. Η θέα προς τον κόλπο Πλαγιάς είναι εκείνη, που κλέβει την παράσταση, ενώ η ορθογώνια πισίνα δίνει την εντύπωση πως είσαι ένα βήμα πιο κοντά στο Αιγαίο.

Η είσοδος στην εξοχική κατοικία βρίσκεται στη πίσω μεριά του κτιρίου, σε μία ήπια κατηφόρα ανάμεσα σε μικρούς, ανθισμένους κήπους με τοπικά αρωματικά βότανα. Το κύριο κτίριο στεγάζει τα κοινόχρηστα δωμάτια (σαλόνι με τζάκι, κουζίνα, μπάνιο) και τα υπνοδωμάτια του ζευγαριού. Τα βλέμματα κερδίζει το ευρύχωρο μπάνιο με τη μαρμάρινη μπανιέρα και τη θέα προς το νησί.

Οι ξενώνες φιλοξενίας βρίσκονται λίγο πιο κάτω για την καλύτερη διαμονή των επισκεπτών τους ή τη μελλοντική ενοικίασή τους. Όλα τα υπνοδωμάτια φυσικά βλέπουν προς τη θάλασσα και έχουν άμεση πρόσβαση με την πισίνα.

Ο εξωτερικός χώρος της εξοχικής κατοικίας ακολουθεί το πρότυπο αρχιτεκτονικής της Σύρου χωρίς να επεμβαίνει στην αισθητική της.  Υπάρχουν μικροί κήποι με βότανα και μεγάλοι υπόστεγοι χώροι για ξεκούραση. Η ορθογώνια πισίνα δίνει τη δυνατότητα στους επισκέπτες της να κολυμπούν νιώθοντας πως είναι μέσα στο Αιγαίο.

Ένα άψογο δείγμα αρχιτεκτονικής στην καρδιά του νησιού.

iTravelling info:

Ομάδα σχεδιασμού: Σωτήρης Τσέργας, Ντόρα Φελεκου, Αννα Περελα

Σχεδιασμός εσωτερικού: Κάτια Μαργαριτογλου

Φωτογραφίες: Εριέττα Αττάλη, Ιωάννα Ρουφοπουλου

Comments