Η καλύτερη ανοιχτή βιβλιοθήκη βρίσκεται στην Κίμωλο - iTravelling

Η νέα κίνηση του δήμου Κιμώλου ενθουσίασε τόσο τους ντόπιους όσο και τους επισκέπτες του νησιού όλων των ηλικιών.

Όπως είχε πει ο Τόμας Έντισον «Τα βιβλία είναι το κληροδότημα που ένας μεγαλοφυής αφήνει στην ανθρωπότητα και το οποίο παραδίδεται από γενιά σε γενιά». Παίρνοντας αυτό ως αρχή, η Εθελοντική Ομάδα της Κιμώλου σε συνεργασία με τον Δήμο Κιμώλου αποφάσισαν να δώσουν ένα νέο αέρα στο διάβασμα, παρακινώντας ακόμα περισσότερους δημιουργώντας μια ανοιχτή βιβλιοθήκη. Ξεκίνησαν λοιπόν μια νέα προσπάθεια, ώστε να φτιάξουν μικρές ανοιχτές βιβλιοθήκες σε εξωτερικούς χώρους του νησιού. Ο καθένας μπορεί να διαβάζει το βιβλίο της επιλογής του με θέα το γαλάζιο της θάλασσας ή καθισμένος σε κάποιο από τα γραφικά σοκάκια του νησιού.

Η αρχή έγινε με την πρώτη ανοιχτή βιβλιοθήκη του νησιού, η οποία είναι πραγματικά εντυπωσιακή. Οι κάτοικοι γράφουν στο blog τους: «Σ’αυτήν την προσπάθεια και την ιδέα της Εθελοντικής Ομάδα Κιμώλου, κοντά μας είχαμε και έχουμε το Δήμο Κιμώλου. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλο το δημοτικό συμβούλιο που το ενέκρινε και στάθηκε αρωγός σ’αυτή τη σκέψη και επιθυμία μας. Είμαστε βέβαιοι πως όλοι μαζί μπορούμε να δουλέψουμε και να προσφέρουμε για το νησί μας. Για την Κίμωλο της καρδιάς μας».

Στο φετινό σου ταξίδι στην Κίμωλο θα βρεις την αγαπημένη σου ανοιχτή βιβλιοθήκη και θα απολαύσεις διάβασμα στο απέραντο γαλάζιο.

Δες περισσότερες φωτογραφίες από την ανοιχτή βιβλιοθήκη στην Κίμωλο:

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Comments