Έρχεται το πρώτο καταδυτικό πάρκο στην Ελλάδα - itravelling.gr

Μετά την πρώτη συμφωνία ξεκινούν οι διαδικασίες για το πρώτο καταδυτικό πάρκο στην Ελλάδα.

Ετοιμάσου για νέες, θαλασσινές περιπέτειες! Ο λόγος για το πρώτο καταδυτικό πάρκο στην Ελλάδα, το οποίο ξεκινά να οργανώνεται με γοργούς ρυθμούς. Μετά την πρώτη συμφωνία με κοινή Υπουργική Απόφαση, αυτό θα βρίσκεται στην Κυνουρία Αρκαδίας.

Με την Κοινή Υπουργική Απόφαση οριοθετείται η θαλάσσια περιοχή στα διοικητικά όρια του Δήμου Νότιας Κυνουρίας για τη λειτουργία καταδυτικού πάρκου και τη χωροθέτηση αντίστοιχων εγκαταστάσεων. Ειδικότερα, με την απόφαση χαρακτηρίζεται ως καταδυτικό πάρκο θαλάσσια περιοχή έκτασης 1.704 τετραγωνικών χιλιομέτρων στον Όρμο Τυρού, στην Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, για την πραγματοποίηση καταδύσεων αναψυχής. Η διαχείριση του καταδυτικού πάρκου παραχωρείται σε φορέα της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Έρχεται το πρώτο καταδυτικό πάρκο στην Ελλάδα - itravelling.gr

Η οριοθέτηση της περιοχής ως επισκέψιμου υποβρύχιου χώρου αναψυχής προσθέτει μια εναλλακτική επιλογή στο τουριστικό προϊόν της χώρας, με τη δημιουργία ενός διαφορετικού πόλου έλξης που ενισχύει και διευρύνει την τουριστική ανάπτυξη στην περιοχή.

Αναμένουμε τις εξελίξεις!

Comments