Νησί του Πάσχα - Κοιλάδα των Αγίων, Βρετάνη - iTravelling

Εάν δεν θες να τρέχεις μέχρι την Πολυνησία, κάνε ένα ταξίδι στη Βρετάνη και δες από κοντά την ευρωπαϊκή και χριστιανική version για το Νησί του Πάσχα.

Το Νησί του Πάσχα αποτελεί για πολλούς έναν ταξίδι ζωής, μια επιθυμία, που λίγοι μπορούν να πραγματοποιήσουν. Λίγο – πολύ όλοι μπορούν να σχηματίσουν μια εικόνα στο μυαλό τους τη στιγμή, που θα ακούσουν για το Νησί του Πάσχα. Είναι χαρακτηριστικό το τοπίο με τα υπερμεγέθη ανθρωπόμορφα αγάλματα Μοάι, που απεικονίζουν μορφές αρχαίων ντόπιων θεών. Για τους καλά μυημένους, το Νησί του Πάσχα ή Ράπα Νούι αποτελεί ένα από τα νησιά της Πολυνησίας στον Ειρηνικό Ωκεανό. Το όνομα του το πήρε από τον Ολλανδό θαλασσοπόρο, Γιάκομπ Ρόγκεβεν.

Όλα καλά μέχρι εδώ για το Νησί του Πάσχα, όμως πως θα αντιδρούσες αν σου λέγαμε πως και η Ευρώπη έχει το δικό της Νησί του Πάσχα; Φαίνεται πως κάποιοι ζήλεψαν και θέλησαν λίγη από τη δόξα, την αίγλη αλλά και το τουριστικό κέρδος των αγαλμάτων Μοάι και έφτιαξαν μια ευρωπαϊκή και χριστιανική version του Νησιού του Πάσχα. Ο λόγος για την Κοιλάδα των Αγίων, όπως την ονομάζουν, η οποία αποτελεί το «μαϊμού» Νησί του Πάσχα της Ευρώπης. Η Κοιλάδα των Αγίων βρίσκεται στη Βρετάνη και διαθέτει 1.000 επιβλητικά αγάλματα, που θυμίζουν αρκετά τα Μοάι!

Η Κοιλάδα των Αγίων με τα τεράστια αγάλματα

Στην περιοχή αυτή έχουν στηθεί αγάλματα ύψους 15 ποδιών και είναι όλα φτιαγμένα από γρανίτη. Αν και ακόμα τα Μοάι δεν έχουν αποκρυπτογραφηθεί τελείως, δίνοντας επιπλέον πόντους μυστηρίου στην περιοχή, τα ευρωπαϊκά Μοάι είναι πασιφανές πως αντικατοπτρίζουν αγίους της καθολικής εκκλησίας και της κέλτικης κληρονομιάς της ευρύτερης περιοχής, που τα φιλοξενεί. Τα αγάλματα αυτά βρίσκονται σε μια απομακρυσμένη κοιλάδα της Βρετάνης και κατασκευάστηκαν στα πλαίσια ενός σχεδίου για την τουριστική ανάδειξη της περιοχής και την προσέλκυση ολοένα και περισσότερων επισκεπτών. Δημιουργός της Κοιλάδας των Αγίων είναι ο Phillippe Abjean, ενώ κάθε άγαλμα υπολογίζεται πως κοστίζει περίπου 13.177 €.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από την Κοιλάδα των Αγίων παρακάτω:

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Comments