Έναρξη καλοκαιριού στην ανανεωμένη Astir Marina - itravelling.gr

Η Astir Marina άνοιξε τις πύλες της και μας περιμένει για ένα αξέχαστο καλοκαίρι στην Αθηναϊκή Ριβιέρα.

Η Astir Marina ανανεωμένη πλέον υποδέχεται τους επισκέπτες της για το καλοκαίρι του 2024. Μετά την ολοκλήρωση του green project, μιας επένδυσης άνω των 53 εκατομμυρίων, έρχεται ανανεωμένη, αναβαθμίζοντας συνολικά τα δεδομένα στο οικοσύστημα των μαρινών της Ελλάδας. Η νέα Astir Marina είναι μία από τις κορυφαίες home-port μαρίνες στην περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου και τοποθετεί την Ελλάδα στην πρώτη γραμμή του παγκόσμιου elite yachting.

Ο νέος σχεδιασμός της μαρίνας ακολουθεί τους σύγχρονους περιβαλλοντικούς όρους κι τα αυστηρά κριτήρια για την κατασκευή και τη λειτουργία της. Πλέον προσφέρει βέλτιστη συνύπαρξη φιλοξενίας και υπερσύγχρονων υπηρεσιών βιώσιμης λειτουργίας.

Astir Marina: Πρότυπο βιώσιμης ανάπτυξης στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Το σάλπισμα των ελλιμενισμένων σκαφών σήμαναν την έναρξη της νέας εποχής της Astir Marina. Η σημασία της ανάπλασης της Astir Μαρίνα ως πρότυπο βιώσιμης δημιουργεί αξία τόσο για την Αθηναϊκή Ριβιέρα όσο και για τη χώρα.

Ο κ. Κωστής Χατζηδάκης, Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών απηύθυνε χαιρετισμό στην τελετή των εγκαινίων εκπροσωπώντας την ελληνική κυβέρνηση, και μεταξύ άλλων δήλωσε:

«Η ολοκλήρωση της επένδυσης για τη νέα και αναβαθμισμένη Astir Marina -η οποία ξεπερνά τα 53 εκατομμύρια ευρώ- είναι ένα ακόμη παράδειγμα του πώς η Ελλάδα έχει εξελιχθεί σε έναν ελκυστικό επενδυτικό προορισμό. Με 60 θέσεις ελλιμενισμού, η Astir Marina γίνεται πλέον μία πιο σύγχρονη και πιο λειτουργική μαρίνα, που σέβεται το περιβάλλον και την πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής. Τα οφέλη, όμως, δεν σταματούν εκεί. Διότι το έργο αυτό βοηθά, επίσης, στην αντιμετώπιση του άτακτου ελλιμενισμού στον όρμο της Βουλιαγμένης, ενισχύει την τοπική οικονομία και αναβαθμίζει το τουριστικό προϊόν της χώρας συνολικά».

Έναρξη καλοκαιριού στην ανανεωμένη Astir Marina - itravelling.gr

Αναβάθμιση του θαλάσσιου περιβάλλοντος και σημείο αναφοράς

Κατά το χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, κ. Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, χαρακτήρισε τη μαρίνα έργο που αναβαθμίζει το θαλάσσιο περιβάλλον του κόλπου που τη φιλοξενεί και αποτελεί σημείο αναφοράς όχι μόνο της αθηναϊκής ακτογραμμής αλλά και της χώρας μας.

Astir Marina: Πέτυχε το στοίχημα της Ελλάδας για εξωστρέφεια

Τέλος, χαιρετισμό απεύθυνε και ο Co – CEO της AGC Equity Partners, κ. Walid Abu Suud, εκπροσωπώντας το σύνολο των μετόχων:

«Εκ μέρους της AGC Equity Partners και των μετόχων και εκ μέρους της Astir, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συντελεστές αυτού του έργου, το Δήμο και την τοπική κοινωνία της Βουλιαγμένης, καθώς και την ελληνική Κυβέρνηση που μας στήριξαν σε κάθε βήμα αυτής της διαδρομής. Η Astir Μαρίνα είναι πλέον έτοιμη να υποδεχθεί τους επισκέπτες της και να προσφέρει ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών, υψηλών προδιαγραφών. Η ανάπλαση της Μαρίνας, η οποία υλοποιήθηκε σύμφωνα με τα πιο σύγχρονα περιβαλλοντικά πρότυπα, αποδεικνύει τη δέσμευσή μας στην αριστεία και τη βιωσιμότητα».

Μετά από επτά δεκαετίες, μια νέα σελίδα γράφεται στην ιστορία της Αθηναϊκής Ριβιέρας φέροντας μια νέα εποχή προστιθεμένης αξίας για τον ελληνικό τουρισμό. Η Astir Marina επισφραγίζει το στοίχημα της Ελλάδας για εξωστρέφεια, αποδεικνύοντας έμπρακτα τη δυνατότητα της χώρας να υλοποιεί μεγάλα έργα υποδομής σύμφωνα με τις απαιτήσεις της διεθνούς κοινότητα.

Comments