Ένα λονδρέζικο σπίτι στο Μαρούσι με θεατρικό αποτέλεσμα! - iTravelling

Προσεγμένη ρετρό διακόσμηση και θερμά χρώματα προσθέτουν αίγλη και ζεστασιά στην κατοικία στα βόρεια προάστια της Αττικής.

Το γραφείο αρχιτεκτονικής εσωτερικών χώρων και διακόσμησης LIME DECO ανέλαβε την αναδιαμόρφωση του σαλονιού της οικίας στο Μαρούσι χαρίζοντας θεαματικά αποτελέσματα. Το Λονδίνο μεταφέρεται στα βόρεια προάστια της Αττικής καταρρίπτοντας τον μύθο για τα έντονα και σκούρα χρώματα, που επικρατεί στο interior design.

Η κατοικία στο Μαρούσι μας αποδεικνύει έμπρακτα πως τα έντονα χρώματα δεν σκοτεινιάζουν ένα χώρο αλλά αντίθετα τον κάνουν να φαίνεται πιο ζεστός, φιλικός και ταυτόχρονα με θεατρικό αποτέλεσμα.

Έντονα σκούρα χρώματα και ξύλο

Τα χρώματα δένουν αρμονικά με τα έπιπλα του χώρου, καθώς ακολουθούν τις ίδιες γήινες αποχρώσεις. Η επιλογή τους έγινε μετά από συζήτηση με τους ιδιοκτήτες για το τι αποτέλεσμα θέλουν να τους βγάζει ο προς διαμόρφωση χώρος του σαλονιού.

Επιλέχθηκε ένα σκούρο πράσινο σαν χρώμα αναφοράς και χρησιμοποιήθηκε μια απόχρωση του (θερμού) γκρι για να αναδειχτεί η παραπάνω επιλογή. Τα μικροαντικείμενα είναι συλλογή των ιδιοκτητών. Τα δυο κομψά πολυθρονάκια είναι κληρονομιά του ιδιοκτήτη από τη γιαγιά του και χρονολογούνται γύρω στο 1935.  Μας θυμίζουν ότι η μόδα τελικά κάνει τον κύκλο της και εμφανίζεται πάλι μετά από χρόνια.

Η γοητεία του ξύλου, που έχει παλιώσει, δίνει μια νότα ρετρό. Το τζάκι παραμένει πρωταγωνιστικό στοιχείο του χώρου υπηρετώντας έτσι την πρωταρχική του σημασία σε ένα χώρο σαν εστία – χώρο συγκέντρωσης της οικογένειας.  Δεξιά από το τζάκι στέκεται ένα ακόμα έπιπλο λινοθήκη, το οποίο τώρα φιλοξενεί το “καλό σερβίτσιο” και προβάλει μια μικρή συλλογή από γυαλικά.

Κατασκευές γυψοσανίδας για εξοικονόμηση χώρου

Αριστερά από το τζάκι τοποθετείται η τηλεόραση. Σημείο αναφοράς πλέον της σύγχρονης οικογένειας, η τηλεόραση χωνεύεται σε μια κατασκευή από γυψοσανίδα.  Στο πάνω μέρος της γυψοσανίδας κρύβεται επίσης το κλιματιστικό, επιτρέποντας βέβαια στον αέρα να κυκλοφορεί από τις γρίλιες, που έχει το ξύλινο πορτάκι μπροστά του.

Στο κάτω μέρος της τηλεόρασης χωνεύεται μια ξύλινη κατασκευή για τις περιφερειακές ανάγκες της τηλεόρασης. Καθώς το διαμέρισμα διαθέτει μια πολύ καλή θέα και ένα άνοιγμα στο μπλε του ουρανού, οι κουρτίνες έχουν μελετηθεί έτσι ώστε να επιτρέπουν στο μάτι να ταξιδεύει προς τα έξω αλλά και να δίνουν τη ζεστασιά του υφάσματος, που χρειάζεται ο χώρος. Λινό και γάζα είναι τα υφάσματα που επιλέχθηκαν για να δώσουν αυτό το αέρινο αποτέλεσμα, ενώ η ρίγα δίνει μια πιο ανάλαφρη και μοντέρνα νότα.

Η αρχιτεκτονική του χώρου βοήθησε την ομάδα του LIME DECO να χρησιμοποιήσει τα σκούρα χρώματα σε μεγάλες επιφάνειες χωρίς να υπάρχει η αίσθηση ότι κλείνει ο χώρος. Αντίθετα το αποτέλεσμα που δημιουργείται δίνει στο χώρο ζεστασιά και αρμονία.

Σκούρα έπιπλα και φωτιστικά για ένα ζεστό περιβάλλον

Απέναντι από την είσοδο μας περιμένει ένα έπιπλο αντίκα, που τελεί χρήση γκαρνταρόμπας. Η τραπεζαρία και οι καρέκλες της είναι από ξύλο στην απόχρωση της καρυδιάς και διαθέτουν ευθείες -λιτές γραμμές. Ο καναπές είναι ντυμένος με δέρμα σε σοκολατί απόχρωση.  Η εμφανής επένδυση ξύλου στο ταβάνι προσθέτει στο χώρο χρωματικά, ενώ ταυτόχρονα το μεγάλο ύψος λόγω του παταριού προσθέτει αρχοντιά. Τα φωτιστικά κάνουν ένα ενδιαφέρον παιχνίδι καθώς έχουν τη δυνατότητα να αλλάζουν ύψος.

iTravelling info:

Μελέτη διακόσμησης: Χατζησταύρου Μαρία από το γραφείο Lime Deco

Το γραφείο ασχολείται με την μελέτη διακόσμησης ξενοδοχείων, ιδιωτικών κατοικιών, γραφείων και καταστημάτων.

Lime Deco:  Πλατεία Βασιλέως Γεωργίου Β 6, Π. Ψυχικό 15452

Τηλ.  210-7223157

www.limedeco.gr

Comments