Έλα να πάμε στο νησί: Βρήκαμε τα καλύτερα πανηγύρια στις Κυκλάδες - itravelling.gr

Ζωντανή μουσική, χορός, νησιώτικος αέρας και καλή παρέα. Τα καλύτερα πανηγύρια σε περιμένουν φέτος στις Κυκλάδες.

Ας το παραδεχτούμε, αν δεν ξεκινήσουν τα πανηγύρια στα νησιά, καλοκαίρι δεν έχει σημάνει. Όσο εσύ φτιάχνεις τη βαλίτσα για τις φετινές διακοπές σου, εμείς ψάξαμε και βρήκαμε τα καλύτερα πανηγύρια των Κυκλάδων. Πανηγύρια γεμάτα ελληνική, παραδοσιακή μουσική, άφθονο χορό και γλέντι μέχρι πρωίας. Βάλε άνετα παπούτσια, διάλεξε την σωστή παρέα και μάθε σε ποιο πανηγύρι θα πας φέτος.

Έλα να πάμε στο νησί: Βρήκαμε τα καλύτερα πανηγύρια στις Κυκλάδες - itravelling.gr

Τα καλύτερα πανηγύρια στις Κυκλάδες για τον Αύγουστο

Σύρος

Εάν οι διακοπές σου έχουν άρωμα Κυκλάδων, τότε στην πρωτεύουσα τους, την Σύρο θα βρεις τα Αυγουστιανά Φεγγάρια. Από τις 9 έως 10 Αυγούστου στην Άνω Μεριά σε περιμένουν ρεμπέτες που θα γεμίσουν μουσική τα συριανά σοκάκια. Εάν πάλι είσαι του Δεκαπενταύγουστου, τότε από τις 14/08 γίνεται η αναβίωση του εθίμου των Φωτιάδων, η οποία συνοδεύεται από βραδιά με νησιώτικη μουσική στην παραλία του Κινιού. Ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου θα πας στο μεγάλο πανηγύρι της Μεταστάσεως της Θεοτόκου.

Αμοργός

Στην Αμοργό όποια στιγμή του καλοκαιριού κι αν την επισκεφτείς, όλο και κάποιο πανηγύρι θα βρεις στα χωριά του νησιού. Το πιο δημοφιλές ωστόσο παραμένει το πανηγύρι του Χριστού στη Χώρα του νησιού στις 6 Αυγούστου και το Δεκαπενταύγουστο στην Παναγιά την Πανοχωριανή με ψημένη ρακή, αμοργιανές γεύσεις και γλέντι μέχρι πρωίας.

On the Road || Αμοργός

Πάρος

Στην Πάρο τον Αύγουστο θα βρεις το πανηγύρι για την Παναγία την Εκατοναπυλιανή τον Δεκαπενταύγουστο, ενώ λίγο αργότερα στις 23/08 θα μπορείς να επισκεφτείς το Πανηγύρι των Πειρατών, όπου γίνεται και αναπαράσταση της επιδρομή τους Μπαρμπαρόσα στη Νάουσα το 1537. Αυτό το πανηγύρι συνοδεύεται από άφθονο ρούμι για να μπεις για τα καλά στο ρόλο.

Κουφονήσια

Όταν ξεκολλήσεις από τις παραλίες του νησιού, θα πας στο Κάτω Κουφονήσι ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου για ένα γλέντι που κρατάει όλη την ημέρα.

Σέριφος

Στην Σέριφο θα βρεις το πανηγύρι της Παναγίας του Δεκαπενταύγουστου αλλά θα χρειαστείς γερό στομάχι και αντοχές. Το πανηγύρι αυτό κρατάει 3 μέρες, και έχει πολύ αλκοόλ και χορό μέχρι τελευταίας αντοχής.

Σίκινος

Εάν το εισιτήριο σου γράφει Σίκινος, τον Δεκαπενταύγουστο θα πας στην πλατεία του νησιού για να ζήσεις την εμπειρία του παραδοσιακού, νησιώτικου γλεντιού.

Φολέγανδρος

Στη γραφική Φολέγανδρο θα πετύχεις δύο πανηγύρια, ένα στις 6 Αυγούστου, ενώ το Δεκαπενταύγουστο το πανηγύρι της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην κεντρική πλατεία της Χώρας περιλαμβάνει τοπικές λιχουδιές, κρασί και ζωντανή παραδοσιακή μουσική.

Νάξος

Από τις 6 Αυγούστου στη Νάξο θα βρεις το πρώτο πανηγύρι ενόψει της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στα χωριά Γλινάδο, Δαμαριώνα και Κουρουνοχώρι. Τον Δεκαπενταύγουστο όλη η Νάξος μπαίνει σε ρυθμό εορταστικό με εκδηλώσεις, με το πιο γνωστό το πανηγύρι να γίνεται στο Φιλότι. Εάν οι διακοπές σου αργούν, στα τέλη Αυγούστου και συγκεκριμένα στις 29/08 θα βρεις επίσης πανηγύρια στην Απείρανθο, στον Απόλλωνα και στο Αγερσανί.

Νάξος: Ανερχόμενος γαστρονομικός προορισμός για το 2020 - itravelling.gr

Τήνος

Η Τήνος τον Δεκαπενταύγουστο έχει την τιμητική της! Όλο τον Αύγουστο θα βρεις μικρά γλέντια στο νησί, ωστόσο μετά τα θρησκευτικά δρώμενα, σειρά παίρνουν οι μουσικοί που μεταμορφώνουν τον Δεκαπενταύγουστο το νησί σε μια μεγάλη πίστα χορού με νησιώτικα τραγούδια και τοπικές λιχουδιές.

Σίφνος

Στη Σίφνο από τις 14 Αυγούστου θα βρεις μια πληθώρα πανηγυριών στα χωριά του νησιού, με το πανηγύρι της Παναγιάς στην Πλατάνισσα να ξεχωρίζει.

Κράτησε τις σημειώσεις σου και καλή διασκέδαση!

Comments