Με 51% του πληθυσμού να είναι ανύπαντρο παρά τις θρησκευτικές παραδόσεις του, η γαλλική πόλη Caen δεν χαρακτηρίστηκε άδικα ως η πόλη των εργένηδων.

Το όνομα της γαλλικής αυτής πόλης μπορεί να μην σου θυμίζει τίποτα, όμως η ιστορία της είναι πασίγνωστη. Αποτέλεσε την πόλη του Γουλιέλμου του Κατακτητή και ξεχώριζε πάντα για το πλούσιο ιστορικό της παρελθόν, τις διαφόρων ειδών εκκλησίες (που διαχωρίζονται σε καθολικές, προτεσταντικές, μορμονικές, το μουσουλμανικό τζαμί, την εβραϊκή συναγωγή) και τη φυσική ομορφιά της. Παρόλα αυτά, το αφιέρωμα αυτό θα εστιάσει σε μια άλλη ιδιότητα της πόλης, η πόλη Caen επίσημα πλέον χαρακτηρίζεται ως η πόλη των εργένηδων. Κι όμως σε μια τόσο αυστηρή κοινωνία με τις θρησκευτικές παραδόσεις να κυριαρχούν, οι άνθρωποι εκεί παραμένουν ανύπαντροι και ζουν τη ζωή τους στο έπακρον.

Σύμφωνα με την τελευταία απογραφή στην πόλη, τουλάχιστον το 51% του πληθυσμού του Caen παραμένει ανύπαντρο, παρά τις αυστηρές θρησκευτικές παραδόσεις. Μάλιστα, όπως καταδεικνύει η απογραφή, οι κάτοικοι της πόλης ασχολούνται κυρίως με την καλλιέργεια δημητριακών και το εμπόριο το πρωί, ενώ το βράδυ είναι μεγάλο για εκείνους… αφού ξεσαλώνουν στην έντονη νυχτερινή ζωή, που προσφέρει η πόλη.

Λίγα λόγια για την ιστορική πόλη Caen

Η πόλη Caen αποτέλεσε σημείο – κλειδί για τη μάχη της Νορμανδίας, γι` αυτό ακριβώς τον λόγο υπάρχει εκεί το Μνημείο Ειρήνης. Βρίσκεται σε αρκετά κοντινή απόσταση από τα διάσημα παραθαλάσσια θέρετρα του Ντωβίλ ή του Καμπούρ, της νορμανδικής Ελβετίας και βρίσκεται ακόμα κοντά στη Χώρα του Ωζ, πράγμα που την καθιστά αγαπημένο προορισμό των ταξιδιωτών και τους θερινούς μήνες.

Το Μεσαιωνικό πέτρινο Κάστρο της Caen είναι ένα από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη και χτίστηκε το 1060 αποτελώντας το προπύργιο των Άγγλων κατά τη διάρκεια του πολέμου των εκατό ετών. Σήμερα, φιλοξενεί πλεόν στο εσωτερικό του το Μουσείο της Νορμανδίας και το Μουσείο Καλών Τεχνών.

Comments