Βρήκαμε το απόλυτο bike friendly νησί στην Ελλάδα - itravelling.gr

Εάν λατρεύεις τις βόλτες με το ποδήλατο ακόμα και στις διακοπές σου, βρήκαμε τον φετινό προορισμό σου.

Εάν διακοπές για σένα σημαίνουν εξερευνήσεις με ποδήλατο από τη μια άκρη του νησιού στην άλλη, τότε βρήκαμε τον επόμενο προορισμό σου. Το απόλυτο bike friendly νησί είναι γεγονός και βρίσκεται στην Ελλάδα. Ο λόγος για την όμορφη Λέρο, την οποία ανακήρυξε Bike Friendly Destination το υπουργείο Τουρισμού.

Βρήκαμε το απόλυτο bike friendly νησί στην Ελλάδα - itravelling.gr

Λέρος: 2 σε 1 άσκηση και διακοπές

Με μια επίσκεψη στη Λέρο οι λάτρεις του ποδήλατου θα μπορούν να απολαύσουν ποδηλατικές διαδρομές, να δουν τις ομορφιές του τόπου και να αθληθούν. Όπως δηλώνει και ο δήμαρχος Λέρου, Μιχάλης Κόλιας, «η μετακίνηση με το ποδήλατο, που παράλληλα είναι και άσκηση, είναι μία δραστηριότητα που την ζητούν πλέον όλο και περισσότεροι επισκέπτες, που αγαπούν το περιβάλλον και την περιπέτεια, τη γνωριμία με νέους προορισμούς και την πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής που επισκέπτονται» επισημαίνει με δηλώσεις του ο δήμαρχος Λέρου Μιχάλης Κόλιας.

Λέρος, ένας bike friendly προορισμός

Η ανάδειξη της Λέρου ως bike friendly προορισμός ήταν μια προσπάθεια χρόνων, η οποία φέτος ευδοκίμησε. Το νησί ωστόσο δεν είναι τυχαία ο καλύτερος bike friendly προορισμός της Ελλάδας, καθώς ήδη τα προηγούμενα χρόνια υποδεχόταν λάτρεις του ποδηλάτου από διάφορες χώρες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν οι Τούρκοι επισκέπτες, που έρχονται συχνά στο νησί με σκάφη για να συμμετέχουν στους ποδηλατικούς αγώνες που γίνονται στη Λέρο.

Βρήκαμε το απόλυτο bike friendly νησί στην Ελλάδα - itravelling.gr

Ο ιδανικός προορισμός για mountain bike

Οι περισσότεροι μπορεί το καλοκαίρι να το συνδυάζουν με ξέγνοιαστες στιγμές στην παραλία και χαλαρές βόλτες με ποδήλατο, όμως υπάρχει και η άλλη όψη. Στη Λέρο θα βρούμε μια ιδιαίτερη μορφολογία που καθιστά το νησί το πιο ενδιαφέροντα προορισμό για mountain bike. Αν είσαι λάτρης του είδους, τότε φόρτωσε το ποδήλατο σου, κλείσε εισιτήρια εδώ και φύγε για Λέρο.

Ένα ξενοδοχείο μόνο για ποδηλάτες

Εάν πάλι τα οργάνωσες όλα όμως σου λείπει η διαμονή, το νησί και γι αυτό έχει τη λύση. Ένα ειδικά πιστοποιημένο ξενοδοχείο βρίσκεται στη Λέρο και διαθέτει ηλεκτρικά ποδήλατα για τους ενοίκους του. Παράλληλα, παρέχει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες και έχει χαρτογραφήσει ψηφιακά 20 περίπου ποδηλατικές διαδρομές για να μη χαθείς στις πρώτες σου εξορμήσεις.

Ποδηλατικές διαδρομές χωρίς άγχη

Για να μην αισθανθείς στιγμή άγχος για τη νέα σου ασχολία στο νησί, η Λέρος προσφέρει ποδηλατικές διαδρομές για όλα τα επίπεδα δυσκολίας, ενώ έχουν φτιαχτεί εκ νέου τα μονοπάτια με την αντίστοιχη σήμανση.

Μια χαρακτηριστική ποδηλατική διαδρομή στη Λέρο, είναι το μονοπάτι σκαλοπατιών, το οποίο οδηγεί από το κάστρο στην πόλη της Αγ. Μαρίνας. Μια εκπληκτική διαδρομή για έμπειρους όμως, ποδηλάτες.

Βρήκαμε το απόλυτο bike friendly νησί στην Ελλάδα - itravelling.gr

Εάν ψάχνεις για μοναδικές ποδηλατικές συγκινήσεις, ξεχωρίσαμε τις καλύτερες ποδηλατικές διαδρομές στη Λέρο για εσένα:

Για ευκολότερες διαδρομές, ιδανική επιλογή είναι η διαδρομή εντός του οικιστικού συνόλου Μερικιά – Λακκί – Τεμένια – Ξηρόκαμπος. Αντίστοιχα εύκολη διαδρομή είναι στους οικισμούς Αλίντων – Κριθωνίου – Καμάρας – Γούρνας.

Για εσένα που αγαπάς τις ανηφόρες προτείνουμε τις περιοχές Πλατάνου – Παντελίου – Αγ.Μαρίνας. Από εκεί θα απολαύσεις και την καλύτερη θέα του νησιού.

Εάν θέλεις να συνδυάσεις την ποδηλατική σου εξόρμηση με κολύμπι, τότε πάρε το δρόμο από τα Άλιντα – Καμάρα – Αγ. Ισίδωρος μέχρι το Παρθένι και το Μπλεφούτι.

Comments