Απαραίτητο πια το ασφαλιστήριο και για τις διακοπές - itravelling.gr

Μετά το πρόσφατο κανόνι του FTI, απαραίτητη είναι πλέον η ασφαλιστική κάλυψη των πακέτων διακοπών.

Σύμφωνα με τον Διευθύνων Σύμβουλο της TUI, Sebastian Ebel απαραίτητη είναι πλέον η ασφαλιστική κάλυψη των πακέτων διακοπών. Η δήλωση του κ. Ebel φέρνει ξανά στο προσκήνιο τη συζήτηση για τις ταξιδιωτικές ασφάλειες, είτε αφορά στις μεμονωμένες κρατήσεις ξενοδοχείου, πτήσεων, είτε σε ολόκληρα πακέτα διακοπών.

Απαραίτητο πια το ασφαλιστήριο και για τις διακοπές - itravelling.gr

Με βάση τις τελευταίες εξελίξεις μετά το κανόνι της TUI, ασφάλιση από το γερμανικό ταμείο DRSF σε περίπτωση χρεοκοπίας του παρόχου, έχουν μόνο όσοι έχουν κάνει κράτηση πλήρες πακέτο. Αυτό συνεπάγεται ότι όσοι ταξιδιώτες έκλεισαν μεμονωμένες υπηρεσίες, δε θα λάβουν καμία αποζημίωση.

Ο κ. Ebel μάλιστα τονίζει ότι οι ταξιδιώτες αναγνωρίζουν τη διαφορά μεταξύ πακέτου διακοπών και μεμονωμένης κράτησης σε περιπτώσεις κρίσης και ότι στο μέλλον όλες οι υπηρεσίες θα πρέπει να ασφαλίζονται με τον ίδιο τρόπο. Στο ίδιο μήκος κύματος βρίσκεται και η Πρόεδρος της Ένωσης Ταξιδιωτικών Γραφείων VUSR, Marija Linnhoff, η οποία μίλησε επίσης περί υβριδικών ταξιδιωτικών πωλήσεων.

Στον αντίποδα, η Dertour και ο διευθυντής του Schauinsland, κ. Gerald Kassner, εμφατικά δηλώνουν ότι δε βλέπουν κάποιο επιπλέον κίνδυνο, ωστόσο τονίζουν ότι οι ταξιδιώτες θα πρέπει να γνωρίζουν τους κινδύνους και να αναλαμβάνουν την ευθύνη εάν προχωρούν σε μεμονωμένες υπηρεσίες.

Comments